Bekijk volle/desktop versie : Lieten ongerust over stijgend aantal tienerzwangerschappen



10-04-2013, 22:17

Citaat door Pozerd:


Ingrid Lieten maakt zich zorgen over het stijgend aantal tienerzwangerschappen in België en het feit dat kinderen nog te vaak gepest worden op school. Dat zegt de Vlaamse minister van Armoedebestrijding als reactie op een onderzoek van Unicef. Daarbij werd gepeild naar het kinderwelzijn in 29 geïndustrialiseerde landen tijdens het eerste decennium van deze eeuw.
Uit dat rapport blijkt dat België de negende plaats bekleedt voor het algemeen kinderwelzijn. "We mogen niet vergeten dat in Vlaanderen nog steeds bijna 10 procent van de kinderen in een kansarm gezin wordt geboren", aldus Lieten. In de steden loopt dat cijfer zelfs op tot één op de vijf (Gent en Genk) en één op de vier (Antwerpen).

De Vlaamse minister maakt zich vooral ongerust over een tweetal cijfers uit het rapport. "Ten eerste stijgt het aantal tienerzwangerschappen in ons land. Samen met het Verenigd Koninkrijk en Spanje zijn we het enige land waar de cijfers de verkeerde richting uitgaan. Ten tweede worden kinderen te vaak gepest op school. Van de onderzochte landen eindigt ons land op de derde plaats. Dat zijn twee fenomenen waar vooral kwetsbare kinderen en jongeren het slachtoffer van zijn en dat kunnen we als welvarende regio niet toestaan."

Vanuit het Vlaams armoedebeleid zet Lieten in op de leeftijd 0-3 jaar. De belangrijkste hersenontwikkeling, zoals omgangsvormen, taal en emotiecontrole, gebeurt immers tijdens de eerste drie levensjaren. "We ondersteunen projecten die zich specifiek focussen op jonge gezinnen die het 'moeilijk' hebben. Ze hebben vaak te veel zorgen aan hun hoofd en daardoor te weinig tijd om in hun kind te investeren."

http://www.hln.be/hln/nl/38/Kinderen/article/detail/1612558/2013/04/10/Lieten-ongerust-over-stijgend-aantal-tienerzwangerschappen.dhtml
.

10-04-2013, 22:40


Man made law

10-04-2013, 23:16

Citaat door Habibatoen:
Man made law
Beter dan die van een fictieve God.

10-04-2013, 23:16

Citaat door Salaris:
Beter dan die van een fictieve God.
trollen op een marokkaans forum als kaasje

Barios slaap jij nooit??


ZIE OT !

10-04-2013, 23:19



Citaat door Salaris:
Beter dan die van een fictieve God.
Allah