Bekijk volle/desktop versie : Geen rechtszaak tegen Egyptische comedyshow



06-04-2013, 16:54
Een omstreden komiek komt niet voor de rechter in Egypte.





Een rechtbank in Caïro heeft zaterdag bepaald dat er geen rechtszaak komt tegen de private tv-zender die de show van komiek Bassem Youssef uitzendt. Een advocaat eiste dat de vergunning van de tv-zender zou worden ingetrokken, omdat Youssef in zijn populaire show de Egyptische president Mohammed Morsi zou hebben beledigd en seksuele toespelingen zou hebben gemaakt.

Rechter Hassouna Tawfiq zei dat de rechtszaak van de baan is, omdat de persoonlijke belangen van de eiser, advocaat Mahmoud Abul-Enein, die lid is van de Moslimbroederschap, niet in het geding zijn. Volgens de Moslimbroederschap heeft Abul-Enein de aanklacht op eigen houtje ingediend en is de Broederschap er niet bij betrokken.

Islamistische advocaten hebben al eerder aanklachten tegen Youssef ingediend en ook andere publieke figuren zijn aangeklaagd vanwege hun politieke of religieuze opinie. Oppositiegroepen menen dat de rechtszaken onderdeel uitmaken van een campagne om critici van de regering de mond te snoeren en te intimideren.

Youssef werd eerder deze week gehoord in een andere zaak die tegen hem is aangespannen. De rechtszaken lijken weinig invloed op hem te hebben; vrijdag verscheen hij weer gewoon op televisie en maakte hij grappen over de internationale aandacht voor de kwestie. Bovendien maakte hij een groot deel van de tijd de openbaar aanklager en Morsi belachelijk.

06-04-2013, 17:34


Moslimbroederschap moet niet altijd do janken


06-04-2013, 17:54
bassem yousouf, die gast wiens vrouw er als een prostituee bij loopt.
laat hem daar maar een grap over maken.

07-04-2013, 17:58
deze gast komt zichzelf wel tegen


07-04-2013, 18:20


Echte Egyptische acteurs,die naar mijn weten zichzelf acteurs mogen noemen, zullen hier een antwoord op hebben.
Die man krijgt te veel aandacht,Allah yahdih wa yahdi ljamee3