Bekijk volle/desktop versie : 'Islamitische stichting Tilburg steunt radicalen Syrië'



05-04-2013, 12:51
Een organisatie uit Tilburg is in opspraak geraakt door banden met Syrische strijders te onderhouden.



Een Tilburgse islamitische liefdadigheidsorganisatie, die zegt geld in te zamelen voor humanitaire hulp in Syrië, heeft in werkelijkheid banden met radicale strijdgroepen in het noorden van het land. Zij strijden voor een islamitische staat in Syrië. Dat meldt Trouw vrijdag.

De organisatie zou behalve onder de Nederlandse naam, SOS-Stichting, ook onder een Arabische naam opereren. De Arabische naam is 'Ansar al-Shaam', dat 'Bondgenoten van Syrië' betekent, en tevens de naam is van een van de bewuste Syrische strijdgroepen.

De geestelijk vader van de Syrische strijdgroep, sjeik Adnan al-Aroer, zou volgens bronnen warme banden hebben met een in Tilburg werkzame imam. De zoon van deze imam is de voorzitter van de SOS-Stichting. Zij zijn allemaal Syriër en salafistisch moslim.

Aroer zou op de Arabische sattelietzender Al-Arabiya onder meer het vermoorden van VN-waarnemers legitiem hebben genoemd. Ook zou hij opgeroepen hebben om de alewieten, een religieuze minderheid binnen de sjiitische islam, waartoe ook de Syrische president Bashar Assad behoort, in de 'gehaktmolen te stoppen' en hun 'vlees aan de honden te voeren'.

De stichting heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.

05-04-2013, 12:58


topic loopt al

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4624200

05-04-2013, 14:58
verbaast me niks , rare qotbies