Bekijk volle/desktop versie : Israëlische Leger schiet twee Palestijnse jongens dood



04-04-2013, 16:32

Citaat door Pozerd:
Israëlische militairen hebben op de Westelijke Jordaanover twee Palestijnen doodgeschoten, melden Palestijnse medische bronnen. Een van de lichamen werd vanochtend ontdekt bij een Israëlische militaire post bij Tulkarm, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. Het Israëlische leger zegt dat de zaak wordt onderzocht.

Gisteren waren er voor de tweede dag op rij gewelddadige protesten op de Westoever, vooral in Hebron. Palestijnen gingen de straat op na de dood van een man (64) in een Israëlische cel. Hij overleed dinsdag aan kanker en zat een levenslange gevangenisstraf uit voor het beramen van een aanslag op een café in Jeruzalem, die mislukte.

Bij de protesten van gisteravond gooiden Palestijnen brandbommen naar militairen, die daarop het vuur openden en een betoger doodschoten. Een tweede lichaam werd vanochtend ontdekt, melden Palestijnse bronnen. De doden zouden jongens van 17 en 18 zijn.

Ook vandaag worden nieuwe protesten verwacht. De man die dinsdag overleed in een Israëlische gevangenis wordt vandaag begraven.

http://nos.nl/artikel/491904-twee-doden-bij-protest-westoever.html
.

04-04-2013, 21:46


http://db.tt/YLMUkxY7