Bekijk volle/desktop versie : Syrische oppositie vraagt Arabische landen om wapens



01-04-2013, 15:16
Arabische landen helpen mogelijk met militaire hulp.





De militaire leider van de Syrische Nationale Coalitie, generaal Salim Idris, reist binnenkort naar Arabische landen om militaire hulp te vragen in de strijd tegen de regering van president Bashar Assad. Dat heeft de voorzitter van de SNC, Mouaz al-Khatib, zondag tegen het dagblad Al Sharq in Qatar gezegd.

Al-Khatib zei niet welke landen Idris zal aandoen. De reis volgt op de verklaring vorige week van de Arabische Liga, dat de lidstaten het 'recht' hebben de Syrische oppositie te steunen.

01-04-2013, 15:18


ongelooflijk dit en ze gaan het nog voor elkaar krijgen ook dus al die kleine jongens die hier vertrekken om daar zogenaamd te gaan vechten krijgen van ons wapen ongelooflijk

01-04-2013, 15:23
Zeker vijftien studenten gedood in Syrië

Zeker vijftien studenten zouden donderdag om het leven zijn gekomen toen zij werden geraakt door mortiergranaten die volgens Syrische staatsmedia door de rebellen zijn afgevuurd

Ook zouden twintig mensen gewond zijn geraakt. Dat heeft een Syrische regeringsfunctionaris bekend gemaakt.
De granaten kwamen naar verluidt terecht op een buitenkantine van de faculteit bouwkunst van de universiteit van Damascus. De mortiergranaten troffen de faculteit voor bouwkunde in de centraal gelegen wijk Baramkeh. Het Syrische Observatorium voor de mensenrechten bevestigt dat er doden zijn gevallen bij een aanval, maar houdt het dodental vooralsnog op tien.
Op televisie werden beelden getoond van dokters die minstens twee jongemannen aan het reanimeren zijn. Verder waren op de grond bloedvlekken te zien.
Terreuraanslag
''De studentenraad veroordeelt de laffe terreuraanslag'', meldde een staatsmedium volgens het Franse persbureau AFP. Syrische rebellen voeren deze week steeds vaker aanvallen uit op het centrum van Damascus.
De aanslag is vooralsnog niet opgeëist. De regering wijst echter met de beschuldigende vinger naar 'terroristen', de term die wordt gebruikt om de opstandelingen in het land aan te duiden, en noemde de aanslag een 'barbaars bloedbad'.
'Aanval van terroristen'
Rebellen hebben hun strijd om de Syrische hoofdstad deze week opgevoerd en proberen strategische plekken in handen te krijgen. De stad zou vrijwel omsingeld zijn.
Het geraakte gebouw van de universiteit staat in Baramkeh in het centrum van Damascus. Staatspersbureau Sana citeerde de president van de universiteit die repte over een aanval van terroristen.

bron: nu.nl

01-04-2013, 15:24
en dit zijn de mensen die wapens willen en waar onze onschuldigen jongeren naar toe gaan om voor te gaan vechten ongelooflijk

01-04-2013, 15:26


Frankrijk en Engeland zijn al van plan om wapens te leveren.

01-04-2013, 15:29

Citaat door almohad:
Frankrijk en Engeland zijn al van plan om wapens te leveren.
dit bedoel ik precies waarom zetten ze hun niet allemaal op een vlucht en als ze terug komen geven we hun een warm onthaal op Schiphol het zijn net als voetbal sterren

01-04-2013, 15:43
@Equalitymen , terroristen die de boel terroriseren in Irak en Afghanistan krijgen bij hun terugkeer in de VS en in NL ook een warm onthaal, terwijl deze twee partijen een ander land binnen vallen, wat hun actie onrechtmatig maakt, en dat in de ogen van velen. En nu het gaat om de keuze van het volk wilt niemand meer helpen (ja er valt niks te halen in Syrie , anders dan in Afghanistan en Irak )