Bekijk volle/desktop versie : Qatar wil miljoenenfonds om 'Arabisch Jeruzalem' te promoten



Pagina's : [1] 2

30-03-2013, 22:32
[h=1]Qatar wil miljoenenfonds om 'Arabisch Jeruzalem' te promoten[/h]Robin de Wever − 29/03/13, 06:08

© EPA. De Rotskoepelmoskee in Jeruzalem
Het Israël-Palestinaconflict kan pas worden opgelost als Palestijnen Oost-Jeruzalem hun hoofdstad mogen noemen. De stad moet weer 'Arabisch' worden, en de internationale gemeenschap moet er op zijn minst op worden gewezen dat Jeruzalem een lange islamitische traditie kent.
Met dat gewaagde voorstel komt de emir van Qatar. Sjeik Hamad Al Thani wil met een fonds van 1 miljard dollar (800 miljoen euro) praktische en morele steun bieden aan de Palestijnen - zelf is hij bereid om 250 miljoen dollar (195 miljoen euro) in te leggen.

Al Thani maakte zijn plan deze week bekend tijdens tweedaagse bijeenkomst van de Arabische Liga in zijn eigen land. Verder hoopt hij 'zo snel als mogelijk' te gaan bemiddelen tussen Fatah en Hamas en uiteindelijk een Palestijnse overgangsregering te formeren. Overigens is niet duidelijk hoe hij het forse geldbedrag wil gaan besteden.

'Arabische Liga voegt daad zelden bij het woord'
Hamas meldt aan Al Jazeera dat het 'Egyptische, Arabische en islamitische pogingen om nationale Palestijnse verzoening' te bereiken een warm hart toedraagt. De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie is sceptisch. Er is volgens de PLO 'al zo vaak bewezen' dat beslissingen van de Arabische Liga 'uiteindelijk nauwelijks gestalte krijgen'.

Het Israëlische ministerie voor buitenlandse zaken meent dat Qatar de joodse geschiedenis van de stad wil uitvlakken. 'De geschiedenis van Jeruzalem kan niet zonder de joodse geschiedenis', stelt een woordvoerder tegenover de New York Times. 'Jeruzalem ontdoen van zijn joodse wortels is hetzelfde als Mekka ontdoen van zijn islamitische wortels: absurd.'

http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/article/detail/3417078/2013/03/29/Qatar-wil-miljoenenfonds-om-Arabisch-Jeruzalem-te-promoten.dhtml

[/COLOR]

30-03-2013, 23:06



Citaat door bariros:
Wat een onzinartikel, jeruzalem heeft helemaal niets met moslims te maken.

Jeruzalem = joods, altijd geweest en zal altijd zo blijven. Slotje aub
Daar is een heel leuk animatiefilmpje over gemaakt. Er zijn minstens 10 volkeren die Jeruzalem 'hun' stad mogen noemen.

http://blog.ninapaley.com/2012/10/01/this-land-is-mine/

30-03-2013, 23:53

Citaat door bariros:
Ja, lekker zwemmen

Nee maar serieus, hoe zou jij het vinden als christenen of joden Mekka claimen? Zou je ook niet plezant vinden

Is net hetzelfde alsof moslims Jeruzalem claimen, ik vind dit eigenlijk best wel provocerend
Torah staat niks dat het jullie heilige stad is. En het verschil is ook dat arabieren moslims daar altijd al meer dan 1000 jaar. kk joden proberen nu mijn broeders te vermoorden en uit te roeien. Julie gaan het zelfde lot krijgen wacht maar.

31-03-2013, 00:04
Geen woorden maar daden!

31-03-2013, 00:05


Dat jerusalem vroeger joods was had niks te maken met de joodse religie nerd. Dat is wat zionisten er van maken. Kan niet wachten tot de dag alle joden verdreven zullen worden uit palestina. Dat word echt de mooiste dag van mijn leven

31-03-2013, 00:07
Echt waar hoop zo dat Iran een kernbom maakt en die op tel aviv gooit.. Vieze kk joden net kakkerlakken gewoon.

31-03-2013, 00:11

Citaat door bariros:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/politiek/6781-jeruzalem-de-joodse-hoofdstad.html

Jeruzalem: de Joodse hoofdstad
Jeruzalem is voor Joden uitermate belangrijk. Koning David maakte de stad destijds al tot hoofdstad van Israël.
De enigzins mythische David, waarschijnlijk een lokaal stamhoofd in een versterkte negorij die Jeruzalem heette en waar je als beschaafd mens niet wilde wonen. Van zijn roemrijke zoon Salomon en diens 1000 vrouwen is al helemaal nooit een spoor terug gevonden.

31-03-2013, 00:24

Citaat door bariros:
Dan sterven tienduizenden onschuldige mensen (misschien ik ook want ik verhuis binnenkort ook naar Israël) en tienduizenden gewonden

Opzettelijk onschuldige burgers vermoorden is een oorlogsmisdaad
Vuur met vuur bestrijden. Alle joden verdienen de dood.

31-03-2013, 03:02

Citaat door bariros:
Wat een onzinartikel, jeruzalem heeft helemaal niets met moslims te maken.

Jeruzalem = joods, altijd geweest en zal altijd zo blijven. Slotje aub
Hey zionist je hebt helemaal niks. Als je maar eens wist wat op jou en je mede zionisten zat te wachten in het hiernamaals. Moge alle Moslims zege vieren en Janat al Firdaus betreden Insha'Allah.

31-03-2013, 07:43
Die zionisten komen bij Turkije slijmen want weten dat het net zich daar om hen sluit met alle arabische landen en Iran. Over 50 jaar bestaat Israel niet dat zit zo een gekke Ayatollah op de stoel van Netanyahu.

31-03-2013, 07:45

Citaat door Bigspenderr:
Die zionisten komen bij Turkije slijmen want weten dat het net zich daar om hen sluit met alle arabische landen en Iran. Over 50 jaar bestaat Israel niet dat zit zo een gekke Ayatollah op de stoel van Netanyahu.
wil je al kaffir niet et de Moslims bemoeien aub.

je praat alleen maar poep

Pagina's : [1] 2