Bekijk volle/desktop versie : Moeder die baby coke liet eten negen maanden cel in



28-03-2013, 15:29
De 22-jarige moeder wier baby vorig jaar van rondslingerende cocaïne snoepte en daardoor in het ziekenhuis belandde, moet negen maanden de cel in.





Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. Justitie had een jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist. Het destijds zestien maanden oude jongetje was door zijn moeder in oktober alleen gelaten in de woning in Amsterdam, toen de moeder was gaan douchen en bellen. Het kind at cocaïne, versnijdingsmiddelen en chemicaliën, raakte zwaargewond en belandde op de intensive care.

De rechtbank acht de vrouw schuldig aan het toebrengen van letsel aan het kind. Verder acht de rechtbank de vrouw medeverantwoordelijk voor het bewerken van cocaïne, het voorbereiden van de handel ervan en witwassen, hetgeen plaatsvond in haar woning. De vrouw nam niet het initiatief, maar deed eveneens te weinig om te zorgen dat dit niet in haar huis gebeurde, aldus een persrechter van de rechtbank in Amsterdam.

De vrouw kreeg naast de celstraf een voorwaardelijke straf van zes maanden opgelegd met een proeftijd van twee jaar. Ze moet zich laten behandelen en begeleid gaan wonen. Justitie had daar ook om gevraagd, omdat de vrouw volgens deskundigen zwakbegaafd en verminderd toerekeningsvatbaar is.

Omdat de rechtbank het in het belang van moeder en kind vindt om de twee niet te lang van elkaar te scheiden werd besloten tot een kortere onvoorwaardelijke straf dan justitie eiste. Het jongetje werd na het incident in een pleeggezin geplaatst en woont nu bij een tante. Twee weken geleden liet de moeder weten dat het kind het inmiddels goed maakt.

28-03-2013, 15:36


Had ipv de maanden jaren gemaakt..


28-03-2013, 16:19



























28-03-2013, 17:21
Het zou de sufsnuivende junkies verboden moeten worden ,zwanger te te worden!! Dit freakin debiele wijf komt nog weg met een zoethoudertje van 9 maanden..


28-03-2013, 17:27


"Omdat de rechtbank het in het belang van moeder en kind vindt om de twee niet te lang van elkaar te scheiden..."

Niet in het belang voor het kind om gescheiden te worden van de zwakbegaafde moeder die junk is, handelt in drugs en geld wit wast?!