bekeerling26
26-03-2013, 20:58
Mn tweede Tajine verpest! Hoe komt dat?
Assalaam aleikoem,
In Marokko heb ik m'n eerste tajine gemaakt, hier net m'n tweede.....en die is totaal anders geworden
o.a. aangebrand....
Kan iemand mij adviseren wat ik fout heb gedaan, heb zelf diverse oorzaken/ vermoedens, maar ervaring is gewenst.
1. Tajine pot gekregen van mn zus uit de wereldwinkel.... was groen geglazuurd binnen en buiten.. (ik snap niet dat iemand zoiets als decoratie zou verkopen als je het ook kan gebruiken om te eten) Dus misschien is dit ook 1 oorzaak. eerste keer deze tajine gebruikt.
2. Onderin kip filet blokjes, met een beetje olijfolie
3. Daarop aardappelen, en andere groenten, zoals wortelen, mn eigen biologische pompoen, courgette, aubergine, tomaat
4. Daarop olijven
5. Tajine kruidenmix opgelost in een mocro thee glaasje. Erover heen gegoten.
6. Ik ging ervan uit dat het een uurtje moest, maar na een half uurtje ging de kat mauwen en stond de keuken een beetje blauw v.d rook
Al met al heb ik wat niet aangebrand is natuurlijk als een echte nederlander op gegeten.
Ik had alles op de laagste pit staan, precies zoals in Marokko....
Maar ik proefde de kruiden ook niet....
Kip helemaal aangebrand en nu staat tajine pot te weken....
Aub advies gewenst.
Assalaam aleikoem,
In Marokko heb ik m'n eerste tajine gemaakt, hier net m'n tweede.....en die is totaal anders geworden
o.a. aangebrand....
Kan iemand mij adviseren wat ik fout heb gedaan, heb zelf diverse oorzaken/ vermoedens, maar ervaring is gewenst.
1. Tajine pot gekregen van mn zus uit de wereldwinkel.... was groen geglazuurd binnen en buiten.. (ik snap niet dat iemand zoiets als decoratie zou verkopen als je het ook kan gebruiken om te eten) Dus misschien is dit ook 1 oorzaak. eerste keer deze tajine gebruikt.
2. Onderin kip filet blokjes, met een beetje olijfolie
3. Daarop aardappelen, en andere groenten, zoals wortelen, mn eigen biologische pompoen, courgette, aubergine, tomaat
4. Daarop olijven
5. Tajine kruidenmix opgelost in een mocro thee glaasje. Erover heen gegoten.
6. Ik ging ervan uit dat het een uurtje moest, maar na een half uurtje ging de kat mauwen en stond de keuken een beetje blauw v.d rook
Al met al heb ik wat niet aangebrand is natuurlijk als een echte nederlander op gegeten.
Ik had alles op de laagste pit staan, precies zoals in Marokko....
Maar ik proefde de kruiden ook niet....
Kip helemaal aangebrand en nu staat tajine pot te weken....
Aub advies gewenst.