Bekijk volle/desktop versie : !!! Subhana allah !!!



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8

19-03-2013, 23:14
Voedsel en het menselijke lichaam:


1) De wortelen lijken op de ooglens .. onderzoeken hebben aangetoond dat deze zeer nuttig zijn voor het zicht. Wortelen bevatten namelijk vitamine A en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van de ogen.

2) De meeste tomaten bevatten binnenin 4 ‘hokjes’, zo is het hart rood en heeft ook 4 kamers: 2 boezems en 2 kamers. De rode kleurstof in de tomaat heet lycopeen en bevindt zich in overvloed in tomaten. Recent onderzoek heeft een verbinding aangetoond tussen een hoog lycopeen gehalte en een gezond hart. Er zijn voldoende aanwijzingen dat tomaten ook een rol spelen in het verlagen van het risico op hart en vaatziekten en bij het gezond houden van hart en bloedvaten.

3) De druiven lijken ook op de uiterlijke vorm van het hart. En elke druif heeft dezelfde vorm als een bloedcel. Druiven bevatten polyfenolen die goed zijn voor hart- en bloedvaten.

4) Walnoten kan je ook vergelijken met de structuur van de hersenen zowel de binnenkant als de buitenkant (Linker en rechterhersenhelft). Net als alle andere noten bevatten walnoten veel gezonde eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat het eten van noten goed is voor de hersenen. De aanwezige antioxidanten in walnoten gaan beschadiging van het DNA van de hersencellen tegen.

5) Bonen lijken op de nieren. Het is algemeen bekend dat bonen ontzettend goed zijn voor nier- en blaaskwalen o.a. petehbonen

6) Uien: Om alle noodzakelijke functies te kunnen vervullen, is de huid, zoals een ui, in meerdere lagen verdeeld. Uit onderzoek blijkt dat uien helpen bij het wegwerken van van afvalstoffen v/h lichaam en het reinigen v/d ogen op een natuurlijke manier (tranen).


19-03-2013, 23:18


Wacht even! Wat is nou hier zo speciaal aan?

19-03-2013, 23:20
bron:geneeskunde van de profeet
Zayt wa zaytoen - olijfolie en olijven

Dezen zijn nat voor de darmen.
Als er olie van verse olijven wordt geperst is deze koud en droog. De olie die van volledig volgroeide olijven komt is heet en gematigd nat. Hoe ouder zij is, des te heter zij is.

Als olijfolie als balsem wordt gebruikt, versterkt het het haar en de ledematen en vertraagt het ouder worden.
Het drinken van olijfolie is nuttig in geval van vergiftiging.
Het houdt de darmen in beweging, verzacht pijn, bant wormen uit en het heeft nog vele andere toepassingen.
Alle balsems verzwakken de maag - behalve olijfolie.
De beste soort olijfolie staat bekend onder de naam ‘Infaq’.

Van Ibn Omar komt er een bekende hadith: “Gebruik olijfolie en wrijf je daarmee in, want het is “van de gezegende boom’ (Qor aan 24:35).” Al-Bayhaqi heeft deze hadith overgeleverd.

Over de olijfboom zegt Allah:
“En Wij brengen een boom voort die groeit uit de berg Sinai; deze brengt olie en een gerecht voor hen die eten levert .“ (Qor’aan 23:20)
Want olijfolie is de beste smaakmaker.

En at-Tirmidhi zegt ook: “Eet olijfolie en wrijf jezelf ermee in.’

En van ‘Aiqama ibn ‘Amar komt de hadith: “Elk soort olijfolie is voor jou en wrijf je ermee in, want het is een grote hulp bij aambeien.’ Ibn al-Joezi heeft deze hadith overgeleverd.

Er is een overlevering dat de sheitan niemand benadert, die zich met olijfolie heeft ingewreven.

Waarlijk de Profeet beval olijven en saffraan aan bij pleuritis en hij zei dat olijven de geneesmiddelen van de armen waren.

De groene olijf is koud en droog en zeer voedzaam. Het versterkt de maag, stimuleert de seksuele activiteit en gaat waanideeën tegen.

De zwarte olijf is heet en droog. Het bevordert de gal en is slecht voor de maag.

Zoute olijven zijn goed tegen brandwonden die door vuur zijn veroorzaakt.

Het kauwen van de bladeren van de olijfboom is erg goed tegen vaginale infecties, knagende zweren, uitbarstingen van herpis en netelroos.

19-03-2013, 23:22
Waarom herhaal je dezelfde hadith drie keer?

19-03-2013, 23:22



Maa shaa Allaah..
Oemmi, oemmi, oemmi, thoema Abi ♥
Moeder, moeder, moeder, daarna Vader ♥

SoebhaanALLAH, rasoelALLAH heeft een moeder zo'n hoge rang gegeven en toch hebben we het lef om haar soms te beschouwen als een gewone vrouw!

Heb je wel eens nagedacht bij het feit dat ze je 9 maanden heeft gedragen met al die pijn die ze had en weeën maar toch heeft ze het volgehouden en heeft ze jou op aarde gebracht! Heb je wel eens nagedacht dat ze nachten doorbracht zonder een oog dicht te hebben gedaan omdat JIJ huilde, omdat JIJ pijn had, omdat JIJ lastig deed! Zij maakte zich zorgen en wilde alleen maar dat jij gelukkig bent en dat jij rustig slaapt! Heb jij wel eens nagedacht dat ze keer op keer zich zorgen maakt omdat jij laat thuis komt? Omdat jij pijn hebt? Omdat jij verdrietig bent?

Jij bent haar oogappel en haar pareltje! Alles wat ze zegt doet ze niet om je te pesten of om je niet gelukkig te zien.. Ze doet het alleen maar om voor je eigen bestwil! Ze doet het omdat ze zielsveel van je houdt en je het goede wenst!

Toch hebben we het lef om bot te doen tegen haar? Om haar tegen te spreken wanneer ze iets aan ons vraagt? Om haar pijn te doen door woorden?

Behandel haar goed want pas wanneer ze er niet meer is, zullen we beseffen dat we echt iets belangrijks kwijt zijn in dit leven!

Een bekende sheikh zei over zijn moeder die onlangs stierf :"Nu besef ik dat een poort va het paradijs gesloten is voor mij!"

Moge ALLAH onze moeders de hoogste rang schenken van het paradijs ♥



19-03-2013, 23:23
Ik vindt het zeker wel speciaal...mooi om te lezen.
Subhana Allah

19-03-2013, 23:25

19-03-2013, 23:26

19-03-2013, 23:27
:d

Citaat door anissoe:
ik vindt het zeker wel speciaal...mooi om te lezen.
Subhana allah

19-03-2013, 23:27

Citaat door Nadia2007:
Deze is zooo mooi!!

19-03-2013, 23:28

19-03-2013, 23:32
Vergeet Ayat al Koersi niet te reciteren voor het slapengaan!
Gedurende de hele nacht zullen de engelen over je waken inshaAllah!
Ken je Ayat al-Koersi nog niet? Geen probleem! Hieronder de transliteratie zodat je hem op arabische uitspraak kan meelezen!

Allahoe laa ilaha illa hoewa l-hayyoe l-qayyoemoe
laa ta’goedhoehoe sinatoe wa laa nawmoel
lahoe maa fie s-samaawaati wa maa fie l-ardi
man dha alladhie yashfa3oe 3indahoe illa bi-idhnihi
ya3lamoe maa bayna aydiehim wa maa galfahoem
wa laa yuh’ietoena bishay-im min 3ilmihi illa bimaa shaa’
wa si3a koersiyyoehoe s-samaawaati wa l-arda
wa laa yaoedoehoe hifdhoehoemaa wa hoewa l-3aliyyoe l-3adheem.

19-03-2013, 23:33


Afspraken nakomen is noodzakelijk in ons leven. Tijd is het meest waardevolle handelsartikel: eenmaal verspild, kan het niet meer teruggehaald worden. Als je een afspraak maakt, of het nu met een vriend, collega of voor zakelijke doeleinden is, je zou je best moeten doen om deze afspraak na te komen.
In het eerste vers van Surat Al-Ma'ida vermaant Allah de gelovigen: "O jullie die geloven! Komt de beloften na." (QS5:1.)
In Surat Maryam prijst Allah (Subhana wa Ta'ala) de profeet Ismaïl ('alayhi salaam): "En vertel in het Boek over Isma'il: hij was trouw aan zijn beloften en hij was een Boodschapper, een Profeet." (QS19:54.)
Verder: "Het is geen vroomheid dat jullie gezichten naar het Oosten en het Westen wenden, maar vroom is wie gelooft in Allah en het Hiernamaals en de Engelen en de Schrift en de Profeten... en die trouw zijn aan hun belofte wanneer zij een belofte hebben gedaan." (QS2:177.)

Dit is het recht van de ander persoon die, naast andere verbintenissen, jou bevoorrecht heeft met een deel van zijn/haar waardevolle tijd. Als je niet op tijd komt, heb je niet alleen zijn schema ontwricht maar ook je imago en reputatie bedorven.
Als je stiptheid slecht wordt, zal je het respect van de mensen verliezen. Je zou al je afspraken moeten nakomen, of deze nu met een belangrijk persoon, een goede vriend of een zakelijke collega zijn.
Dan beantwoordt je het verzoek van Allah in Surat Al-Isra: "... komt de belofte na. Voorwaar, over de belofte worden jullie (op de Dag der Opstanding) ondervraagt)." (QS17:34.)

19-03-2013, 23:35
Choraan meid
Machallah je bent echt goed bezig allah i3awnak
Wa salamo 3alaykom

19-03-2013, 23:36

Citaat door Nadia2007:
Vergeet Ayat al Koersi niet te reciteren voor het slapengaan!
Gedurende de hele nacht zullen de engelen over je waken inshaAllah!
Ken je Ayat al-Koersi nog niet? Geen probleem! Hieronder de transliteratie zodat je hem op arabische uitspraak kan meelezen!

Allahoe laa ilaha illa hoewa l-hayyoe l-qayyoemoe
laa ta’goedhoehoe sinatoe wa laa nawmoel
lahoe maa fie s-samaawaati wa maa fie l-ardi
man dha alladhie yashfa3oe 3indahoe illa bi-idhnihi
ya3lamoe maa bayna aydiehim wa maa galfahoem
wa laa yuh’ietoena bishay-im min 3ilmihi illa bimaa shaa’
wa si3a koersiyyoehoe s-samaawaati wa l-arda
wa laa yaoedoehoe hifdhoehoemaa wa hoewa l-3aliyyoe l-3adheem.
Ook heel belangrijk om na ieder gebed te reciteren

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8