Bekijk volle/desktop versie : Tips en Tricks voor mooi gezond haar!!



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6

17-03-2013, 17:17
Salaam ouilikoum dames.

ik heb me haar pas kort geknipt, en het is een beetje een zooitje geworden vind ik
Het moest gebeuren , omdat ik heel veel gespleten haarpunten, droog en dood haar had door het verfen.

Nu laten we hier een topic van maken voor de best haarverzorging het liefst tips met natuurlijke producten.
dus zowel om het te laten groeien, gezonder, langer, dikker, stijler te maken en zelfs kleuren met natuurlijke middelen een producten.
Nou weet ik ook wel dat als je geboren bent als krullenbol, je niet door een paar huis, tuinen keukenmiddeltjes stijl haar kan krijgen, maar hopelijk lukt het door de tips om het beste uit je haar te halen.

het zou leuk zijn als jullie tips die jullie van je Oma of Dr Ozz hebben gehoord hier te delen.
en als er producten worden genoemd gelieve erbij te zetten waar die verkocht worden.

nou let's go ladies laten we er een nuttige, gezellige topic van maken.

UPP

oh ja mods willen jullie svp hier de topic laten staan , bij mode en uiterlijke verzorging hebben ze genoeg van dit soort topics.
en wij marokkaanse vrouwen praten graag over haar en beauty etc

17-03-2013, 17:26


Haarverzorging voor dun haar: Onderscheid feiten van fictie, 14 mythen ontkracht



Het veranderen van de manier van stylen en behandelen van uw haar kan helpen verder haarverlies te voorkomen. Wanneer het gaat om haarverzorging bij dun haar, spreken we van “less is more”.

Elke dag komen er veel klanten langs bij kapsalons. Veel klanten hebben misconcepties en verkeerde denkbeelden over het verzorgen en behandelen van dun haar. Wanneer ze weten hoe het wel moet, verbetert hun haarsituatie vaak en wordt het haar minder dun. Dit wordt verklaard door een specialist op het gebied van haaruitval en dun haar. In dit artikel worden verschillende mythes ontkracht en worden de feiten over dun haar, haarverlies en haarverzorging uiteengezet.

Mythe 1: U moet veel mousse gebruiken om uw haar dikker te laten lijken
Feit: Mousse bestaat voor een groot gedeelte uit alcohol. Alcohol droogt uit en veel mousse zal het dunner wordende haar dus juist verder doen uitdrogen, waardoor het nog breekbaarder en fragieler wordt. Mousse is een veel gebruikt product, maar niet geschikt voor mensen met erg dun haar. Met uw haarstylist kunt u onderzoeken welke producten voor u het meest geschikt zijn. Als u gezonder en minder dun haar wilt, kunt u het beste producten gaan gebruiken die geen alcohol bevatten.



Mythe 2: Gewone haarverzorgingsproducten van de drogisterij zijn prima voor mijn dunne of dunner wordende haar
Feit: SLS, (Sodium Lauryl sulfate), wordt veel gebruikt in haarverzorgingsproducten die u bij de drogist kunt kopen. Dit bestanddeel is niet goed voor dun haar, omdat het de natuurlijke oliën van de haren afbreekt. Wanneer u goede producten wilt kopen, kijk dan naar de producten die worden aangeraden door uw haarstylist. Wanneer u dun haar heeft, gebruik dan producten die sulfaat- en alcoholvrij zijn.



Mythe 3: Als mijn shampoo niet schuimt, werkt het ook niet

Feit: Het schuimen komt vaak door de SLS, het uitdrogende bestanddeel van haarverzorgingsproducten. Dit bestanddeel in de shampoo verwijdert viezigheid van de hoofdhuid. Er zijn veel andere, minder ingrijpende bestanddelen van shampoos, die deze viezigheid ook weg kunnen halen wanneer u geen zeer stijve en plakkende haarstylingproducten gebruikt.



Mythe 4: Het dragen van een haarwerk is slecht voor het haar dat ik nog over heb
Feit: Een haarwerk kan juist helpen bij het herstellen van het haar, omdat het de hoofdhuid en het haar juist kan beschermen tegen o.a. de zon na bijvoorbeeld een operatie, medicatie, hormoonveranderingen, etc.



Mythe 5: Borstelen beschadigt mijn dunner wordende haar en zorgt voor meer haaruitval
Feit: Borstelen is goed voor uw haar wanneer u een borstel gebruikt met erg zachte en natuurlijke borstel. Deze borstel zal makkelijk door uw haar glijden en de natuurlijke oliën goed verdelen over het haar en de hoofdhuid . Borstel nooit uw haar wanneer het hard is of plakt van stylingproducten en kijk uit dat u geen haren uittrekt met uw borstel.



Mythe 6: Dun haar moet groeien om gezonder te lijken
Feit: Dun haar moet regelmatig worden bijgeknipt, elke 4 tot 6 weken. Bij dun haar ontstaan namelijk sneller gespleten haarpunten en het breekt sneller. Wanneer het haar wordt bijgehouden en de gespleten haarpunten regelmatig worden bijgeknipt, blijft het haar gezonder, ziet het haar er gezonder uit en blijft het ook mooier.



Mythe 7: Mijn haar behandelen met conditioners verzwaren mijn haar, waardoor het er vettig uit gaat zien
Feit: U moet simpelweg de juiste conditioner kiezen. Vraag uw haarstylist naar de juiste conditioner die uw haar kan voeden, herstellen en hydrateren. Gebruik hiervoor geen olie-achtige conditioner. Als u geen conditioner neemt met SLS, zal u merken dat het haar minder droog aanvoelt. Dun haar moet minimaal eenmaal per week worden behandeld met een goede herstellende conditioner.



Mythe 8: Stijltangen en andere verhitte producten werken het beste op hun hoogste stand

Feit: Dit is niet het geval voor mensen met dun haar! De hoogste stand zal het haar beschadigen en verbranden. De hoogste stand is voor het gezondste en sterkste haar, met dun haar moet u deze producten zo min mogelijk gebruiken en doet u het dan, gebruik deze dan op de laagste stand.



Mythe 9: U kunt meer volume krijgen door uw haar te permanenten
Feit: U kunt wat meer volume en krullen krijgen, het permanenten zorgt er echter ook voor dat het haar sneller breekt. Met het permanenten wordt de buitenste laag van het haar geopend, waardoor het haar opzwelt en kapot kan gaan wanneer er sprake was van dun haar. Er zijn andere, minder ingrijpende manieren voor uw haar om krullen te krijgen.



Mythe 10: Het kleuren van haar kan niet worden gedaan bij dun haar
Feit: Normaal gesproken is dit het geval, er zijn echter ook kleurspoelingen zonder peroxide. Hierdoor wordt uw haar juist beschermd, zonder dat er chemische bestanddelen uw haren binnendringen en verzwakken. U mag echter geen bleekmiddel of permanente kleuren gebruiken, omdat deze het haar penetreren met chemische bestanddelen en het haar zwakker maken.



Mythe 11: Zonnebrandcrème is niet nodig voor het haar
Feit: Zonnebrandcrème is juist nodig bij dun haar om de hoofdhuid en het haar te beschermen tegen de zon. De ultraviolette straling penetreert de haarschacht en beschadigt het haar wanneer er geen zonnebrandcrème wordt gebruikt bij blootstelling aan de zon.



Mythe 12: Als ik mijn korte haar rechtop borstel lijkt het of ik meer volume heb
Feit: Dit is een veel gemaakte fout. Wanneer u dit doet, kunt u er juist ouder uit te komen zien. Als het korte haar rechtop wordt geborsteld, kan juist goed worden gezien hoe dun het haar is en kan de hoofdhuid beter worden gezien. U kunt uw haar beter platter en korter dragen zodat de hoofdhuid beter bedekt wordt en het haar er fris uitziet.



Mythe 13: Meer stylingproducten zorgen er voor dat het haar beter blijft zitten
Feit: Het kan dat het haar beter blijft zitten, het haar breekt echter ook vele malen sneller. Haar moet nooit erg hard aanvoelen. Opnieuw geldt hier, “less is more”.



Mythe 14: Ik weet niet wat goed is voor mijn dunne haar
Feit: Nu weet u dat wel! Vraag uw haarstylist en haarspecialist om alcoholvrije en sulfaatvrije producten. U kunt ook zelf de labels op de producten zelf goed doorlezen om te achterhalen wat in de producten

17-03-2013, 17:27
Om de dag wassen.
Natuurlijke shampoo gebruiken.
1 x in de week masker met amandelolie of arganolie of andere natuurlijke producten.
Als je het föhnt of stijlt eerst een beschermingsmiddel erin. Een serum

17-03-2013, 17:27
Weet iemand welke shampoo SLS vrij is?

17-03-2013, 17:30



Citaat door RoodWit:
Om de dag wassen.
Natuurlijke shampoo gebruiken.
1 x in de week masker met amandelolie of arganolie of andere natuurlijke producten.
Als je het föhnt of stijlt eerst een beschermingsmiddel erin. Een serum
bedankt voor de tips, heb je enig idee welke shampoo het beste gebruikt kan worden.
moeten de maskers op een bepaalde manier bereid worden, extra middelen of kruiden toevoegen
en wat voor serum raad je aan, ik styl het haast nooit namelijk en er is volgens mij ook een verschil in stijltangen keramisch en niet keramische of zo

17-03-2013, 17:35
olijflolie mengen met 1 a 2 tl gemalen kruidnagel
- dit opwarmen totdat het goed heet is (het mag niet koken)
- verdelen over heel je haar
- je haar bedekken met plastic folie en vervolgens een plastic zak
- dit een aantal uren laten intrekken
- vervolgens haal je het plastic weg en smeer je al-ghasoul in je haar
- dit laat je ongeveer een half uur a 3 kwartier in je haar zitten
- dan spoel je je haar goed met lauw warm water


ik raad aan om niet het haar met shampoo te wassen wanneer je dit haarmaskertje gebruikt, het haar word hier namelijk droog van.

wanneer je dit 1 x per week doet zul je binnen een korte tijd meteen resultaat zien.



RESULTAAT:

- zacht / glanzend haar
- minder tot bijna geen haaruitval
- het haar word dikker
- het haar gaat sneller groeien

Insha Allah


P.S.: stop een periode met shampoo, doe alleen dit wat hierboven staat
je hoeft niet bang te zijn dat je haar vies word, in tegendeel het geneest zelfs roos


heeft iemand het bovenstaande ooit geprobeerd, en wat was het resultaat.
ik heb het trouwens uit een andere oude topic

17-03-2013, 17:43
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=3150276

in deze topic is heel veel info te vinden.

17-03-2013, 17:49
Ik gebruik sinds kort shampoo NAK (heb ik van de kapper) sulfaat en parabeen vrij. Wel prijzig.
Yes to (lijn) is ook zonder sulfaat en parabeen, verkrijbaar bij de tuinen, is wat voordeliger. Heb daar zelf geen ervaring mee, maar hoor/lees het wel vaak.

Verder om de zoveel tijd laten knippen, bijhouden je dode punten vooral.

Geen stijl, fohn etc, mocht je het wel doen, dan een middel in je haar smeren tegen de hitte van al die apparaten.

Verder vaak masker en natuurlijke olieen in je haar doen. Ik wil binnenkort knoflook en olijfolie proberen (ben alleen een beetje bang dat dat geur zo gaat blijven hangen, maar goed).

17-03-2013, 17:56
Ik gebruik bijna niets in mijn haar
Ik let (nu) wel op de shampoo-soorten. Ik gebruik momenteel die van Yves Rocher.
Verder vet ik mijn haar niet in. Ik stijl het ook niet vaak. Ik moet het wel bijknippen, dat is gewoon heel belangrijk voor je haar.

17-03-2013, 17:57
Te vermijden ingrediënten in haarproducten



Een aantal dagen geleden had ik een stukje geschreven over mijn favoriete black hair ingrediënten. Echter, nu zijn er natuurlijk ook haarproducten die je beter kunt vermijden, zeker wanneer je krullend- of kroeshaar hebt! Tot nu toe is dit lijstje redelijk kort, maar hoe meer ik leer over haarverzorging, hoe groter mijn kennis over dit soort ingrediënten wordt en hoe beter ik dit lijstje kan aanvullen, mocht dit nodig zijn.

Sulfaten

Ondertussen is er al veel geschreven over sulfaten. Sulfaten zijn de actieve ingrediënten in douchegels en shampoos die zorgen voor de schuim en dat het vuil van de (hoofd)huid en het haar worden verwijdert. Echter, deze ingrediënten werken zo goed, dat ze ook de natuurlijke oliën uit haar en (hoofd)huid verwijderen, waardoor zowel de huid als het haar kan uitdrogen. Nu wordt deze uitdrogende werking vaak verminderd of gemaskeerd door andere ingrediënten in het product. Echter, als je merkt dat je huid en haar erg droog is na het wassen, dan kun je beter producten met ingrediënten zoals Sodium Lauryl Sulphate en Ammonium Lauryl Sulphate vermijden.

Je zou natuurlijk ook na het gebruik van een shampoo of douchegel met sulfaten een product kunnen gebruiken om de natuurlijke oliën van het haar en de huid weer aan te vullen. Voor het haar zou je een conditioner en/of moisturizer kunnen gebruiken en voor de huid een bodylotion. Echter is dit proces van alle natuurlijke oliën compleet verwijderen, om ze vervolgens met andere producten opnieuw aan te vullen, niet erg logisch en vergt het meer werk, meer tijd en uiteindelijk meer geld (je brengt immers meer en vaker een bodylotion of moisturizer aan, waardoor de producten eerder op gaan). Dat is zonde, vooral aangezien er veel alternatieve producten op de markt zijn, die geen sulfaten bevatten.

Siliconen

Siliconen worden vaak aan haarproducten toegevoegd, omdat ze een laagje over het haar heen vormen, waardoor de haarlokken er mooier en gezonder uitzien. Echter, doordat ze alleen op het haaroppervlak zitten en geen verzorgende eigenschappen bevatten, voegen siliconen niks toe aan de gezondheid van het haar. Teveel gebruik van siliconen kan zelfs leiden tot ‘build up’. Deze ophoping van haarproducten in het haar voorkomt dat andere ingrediënten door het haar worden opgenomen. Daarnaast trekt het nog meer vuil aan en kan het zelfs een voedingsbodem worden voor bacteriën en andere ziekteverwekkers. Sommige siliconen kunnen makkelijk worden weggewassen met water. Deze worden water-oplosbare siliconen genoemd. Echter andere, niet-oplosbare, siliconen zijn alleen te verwijderen met sulfaten. En aangezien sulfaten er weer voor kunnen zorgen dat je haar uitdroogt, kunnen deze siliconen beter worden vermeden. Siliconen zijn makkelijk te herkennen omdat ze vaak eindigen met –cone. Van de siliconen is cyclomethicone water-oplosbaar, dimethicone en siliconen met “amo”, “amine” of “amino” in de naam zijn niet-oplosbaar.



De enige reden waarvoor er wordt aangeraden om siliconen te gebruiken, is als bescherming tegen een hittebron. Echter, wil je gezond en glanzend haar hebben, dan wordt er aangeraden om producten te gebruiken met ingrediënten die het haar werkelijk voeden en hydrateren. Dan wordt je krullend- of kroeshaar vanzelf glanzend en gezond.

Minerale Olie

In feite zijn minerale olie een bijproduct dat ontstaat bij de productie van benzine uit petroleum. Omdat deze olie op dezelfde manier wordt gewonnen als Vaseline, werd er lang gedacht dat het dezelfde eigenschappen had als de Petroleum Jelly. Echter is het nu duidelijk dat deze ‘olie’ totaal niks doet voor je haar en (hoofd)huid. Minerale olie wordt voornamelijk gebruikt in verschillende cosmetica producten als een goedkope opvuller. Net zoals siliconen, vormt minerale olie een laagje over het haar en de huid heen, waardoor haar en hoofdhuid niet meer kunnen ademen. Dit heeft een aantal gevolgen. Ten eerste kan de huid geen schadelijke- en afvalstoffen meer afscheiden. Hierdoor kunnen de poriën verstopt raken. Dit zorgt weer voor huidirritaties of andere huidproblemen. Ten tweede kunnen huid en haar geen vocht meer kan opnemen. Hierdoor kan zowel de huid als het haar droog worden, doordat water en voedingstoffen niet meer worden opgenomen. Naast vocht opnemen, voorkomt minerale olie ook dat vocht wordt afgestaan. Hierdoor zou je kunnen denken dat Minerale olie gebruikt kan worden als een sealer. Echter, aangezien dit ingrediënt in tegenstelling tot andere (natuurlijke) sealers zoals kokosolie het haar niet verzorgt of mooi maakt, kun je het maar beter laten.

Tenslotte wordt minerale olie geassocieerd met carcinogene stoffen en ervan verdacht het celvernieuwingsproces te verhinderen. Minerale olie is niet altijd even goed te herkennen, doordat het verschillende namen heeft. Check daarom de ingrediëntenlijst naast mineral oil op petrolatum, petroleum, paraffinne (liquidum) en white oil.

Parabenen

Parabenen worden gebruikt als goedkope conserveringsmiddelen in verschillende soorten cosmetica producten. Door zijn antibacteriële werking, voorkomt het bacterie- en schimmelgroei. Daardoor veroudert het product niet en blijft het langer houdbaar. Net zoals minerale oliën, doen ze echter niks voor je haar. Ze hebben dus geen verzorgende eigenschappen. Tegenwoordig wordt er veel gespeculeerd over dit ingrediënt. Zo zou het bijvoorbeeld kankerverwekkend zijn en menselijke hormonen nabootsen. Momenteel wordt er nog steeds gedebatteerd over de waarheid van het wetenschappelijke onderzoek die dit uitwees. Maar aangezien parabenen toch niet helpen om je krullend- of kroeshaar gezond te houden, is het net zo makkelijk om dit ingrediënt te vermijden en parabenen-vrije producten te gebruiken.

Naast parabenen zijn er ook natuurlijke conserveringsmiddelen, die een antibacteriële werking hebben, zoals bijvoorbeeld tea tree olie. Het is echter wel zo dat parabenen het meest effectief zijn. Om een product langer houdbaar te maken, is er namelijk maar een lage concentratie parabenen nodig. Door deze lage concentratie is er ook een laag risico op huidirritatie en cosmetische allergie bij het gebruik van producten met parabenen.

17-03-2013, 18:00
Tip tegen haaruitval (Tip van mijn tante):
-meng een beetje henna met saboen beldi ( Marokkaanse zwarte zeep) en dit op je hoofdhuid smeren en even laten inwerken en daarna eruit wassen.

Rhassoul ipv shampoo: Rhassoul verdun je met rozenwater of normale water totdat het smeerbaar wordt en daar was je dan je haar mee. Maar let op, je haar wordt er wel ruwer door, daarom is het beter om een luchtige conditioner te gebruiken daarna.

Versterkend masker voor de haarpunten: Rijpe banaan+ honing+ olijfolie. Pureer de banaan, totdat deze helemaal smeuïg is geworden voeg je er een lepel of twee van de honing bij, en net zo veel olijfolie erbij, en masseer het dan in je haarlokken, en was het er daarna goed uit met shampoo. Soms kan het zijn dat er stukjes banaan achterblijven in je haar, deze moet je er dan even uitkammen met een dunne haarkam.

Tip voor sterk haar: henna!

17-03-2013, 18:14

Citaat door Sasylia:
Ik gebruik bijna niets in mijn haar
Ik let (nu) wel op de shampoo-soorten. Ik gebruik momenteel die van Yves Rocher.
Verder vet ik mijn haar niet in. Ik stijl het ook niet vaak. Ik moet het wel bijknippen, dat is gewoon heel belangrijk voor je haar.
informatief stukje heb je daar neergezet, er word meer duidelijk over de middelen in de shampoo
maar jij hebt weinig nodig je hebt masha Allah mooi haar.

17-03-2013, 18:16



Citaat door nikita87:
Ik gebruik sinds kort shampoo NAK (heb ik van de kapper) sulfaat en parabeen vrij. Wel prijzig.
Yes to (lijn) is ook zonder sulfaat en parabeen, verkrijbaar bij de tuinen, is wat voordeliger. Heb daar zelf geen ervaring mee, maar hoor/lees het wel vaak.

Verder om de zoveel tijd laten knippen, bijhouden je dode punten vooral.

Geen stijl, fohn etc, mocht je het wel doen, dan een middel in je haar smeren tegen de hitte van al die apparaten.

Verder vaak masker en natuurlijke olieen in je haar doen. Ik wil binnenkort knoflook en olijfolie proberen (ben alleen een beetje bang dat dat geur zo gaat blijven hangen, maar goed).
merk je enig verschil nu je de sulfaat en parabeen vrije shampoo gebruikt.

en olijfolie en en knoflook stinkt idd, ik heb het zelf een tijdje gebruikt het heeft weinig gedaan voor me haar, alhoewel ik wel veel goeie ervaringen heb gehoord hierover.

17-03-2013, 18:19

Citaat door Tsarina-Ivana:
Tip tegen haaruitval (Tip van mijn tante):
-meng een beetje henna met saboen beldi ( Marokkaanse zwarte zeep) en dit op je hoofdhuid smeren en even laten inwerken en daarna eruit wassen.

Rhassoul ipv shampoo: Rhassoul verdun je met rozenwater of normale water totdat het smeerbaar wordt en daar was je dan je haar mee. Maar let op, je haar wordt er wel ruwer door, daarom is het beter om een luchtige conditioner te gebruiken daarna.

Versterkend masker voor de haarpunten: Rijpe banaan+ honing+ olijfolie. Pureer de banaan, totdat deze helemaal smeuïg is geworden voeg je er een lepel of twee van de honing bij, en net zo veel olijfolie erbij, en masseer het dan in je haarlokken, en was het er daarna goed uit met shampoo. Soms kan het zijn dat er stukjes banaan achterblijven in je haar, deze moet je er dan even uitkammen met een dunne haarkam.

Tip voor sterk haar: henna!
leuke tips!! die banaan heb ik ooit geprobeerd bleven idd stukjes plakken op me haar, was wel lekker zacht.
hoe moet ik dat precies klaarmaken die sabon beldi en en henna ;o

17-03-2013, 18:23

Citaat door FATIMAZOHRA85:
leuke tips!! die banaan heb ik ooit geprobeerd bleven idd stukjes plakken op me haar, was wel lekker zacht.
hoe moet ik dat precies klaarmaken die sabon beldi en en henna ;o
Je mengt beide ingrediënten totdat er een papje ontstaat dat makkelijk smeerbaar wordt, dus op gevoel eigenlijk

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6