Bekijk volle/desktop versie : Israëliische Rabbijnen blijven aarzelen bij christelijke steun



14-03-2013, 21:15

Citaat door babak-khoramdin:
Er is tegenwoordig geen gebrek aan christenen die vanuit de hele wereld de Joodse staat op allerlei manieren willen ondersteunen. Maar dikwijls stuiten deze christenen op een muur op, wanneer de Israëli’s die zij willen ondersteunen, religieuze Joden zijn, die op hun hoede zijn voor christelijke hulp.
De aarzeling is begrijpelijk na eeuwen van christelijke Jodenvervolging, die aan de moderne tijd voorafging. Dat zoveel christenen nu openlijk onvoorwaardelijke liefde betuigen voor de Joden heeft voor sommigen “een luchtje".

Een aantal rabbijnen redeneert dan ook dat deze christenen wel gewoon een nieuwe tactiek moeten volgen, met hetzelfde oorspronkelijke doel - om Joden tot het christendom te bekeren.

Eerder deze maand meldde de religieuze publicatie HaShabbat B'Netanya dat de Joodse orthodoxe Central Charity Bank een donatie van 100.000 shekel (ongeveer $27.000) van de International Fellowship of Christians and Jews had geweigerd, omdat het de organisatie als dekmantel ziet voor "missionaire activiteit".
Andere rabbijnen dringen erop aan dat een onderscheid moet worden gemaakt tussen christenen die proberen Joden te "bekeren", en hen die werkelijk liefhebben zonder voorwaarden.

Rabbi Sha'ar Yashuv Cohen legde in Mazav HaRuach, een andere religieuze publicatie, uit: "We moeten ervoor zorgen dat onze vriendschap met [evangelische christenen] niet, God verhoede het, uitgroeit tot een activiteit die bekering promoot. Dit is geen eenvoudig vraagpunt, en we zoeken naar mogelijkheden om duidelijke grenzen te stellen tussen vriendschap met Israël en de wens om Joden tot het christendom te bekeren. Dit is de smalle weg die wij moeten proberen te gaan."

Rabbijnen zoals Cohen erkennen dat Joden en christenen een geloof delen dat op de Bijbel is gefundeerd, wat christenen tot natuurlijke bondgenoten van de Joden en Israël maakt.

Niettemin vrezen velen dat de Joodse gemeenschap leden zou verliezen door het toelaten van het "christelijke geloof". De Joodse gemeenschapszin kenmerkt zich nu juist door het Joodse geloof, dat door de eeuwen heen zo vurig bewaakt is. En zo komt het dat veel Israëlische Joden, met name hen die zich bewust zijn van hun op het geloof gebaseerde verleden, voorzichtig zijn al te goed bevriend te worden met christenen.

Dit is in de afgelopen jaren voor veel Israëlische Messiaanse organisaties een van de redenen geweest die de aanzet vormde tot het smeden van een ​​nieuwe Messiaanse identiteit, een die volledig Joods van aard is. Sommige Messiaanse leiders beweren dat het geloof in Yeshua (Jezus) in zijn oorsprong inderdaad een puur Joodse geloofsbeoefening was, en dat die elementen die ervoor zorgden dat het moderne christendom een vreemd geloof lijkt, in feite zelf vreemd zijn aan het Jodendom.

Helaas werkt dit probleem beide kanten op; en het moderne Jodendom heeft als reactie hierop veel traditionele en Bijbelse elementen aan de kant gezet, elementen die het hechter zouden verbinden aan het geloof in Yeshua als Messias.

De voortdurende inspanning om een ​​nieuwe Messiaans-Joodse identiteit te vormen in Israël richt zich op het overbruggen van de kloven.

http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2960-rabbijnen-blijven-aarzelen-bij-christelijke-steun
.

14-03-2013, 21:21


Word gewoon moSLIM.

14-03-2013, 22:25
Wat een kul. Al ruim 60 jaar zijn ze maar wat blij met die blinde steun van christenen.
En nu ineens zijn ze bang voor bekering naar christendom?!