Bekijk volle/desktop versie : Iran klaagt Hollywood aan om Argo



12-03-2013, 18:16

Citaat door babak-khoramdin:
De Iraanse overheid is van plan de makers van de Oscarwinnende film Argo aan te klagen. Dat melden diverse Iraanse media. De autoriteiten vinden dat de film van Ben Affleck een onrealistisch beeld neerzet van Iran.

Een groepje ambtenaren heeft de film maandag in besloten kring bekeken in Teheran en wil overgaan tot een rechtszaak. De Franse advocate Isabelle Coutant-Peyre is in Iran om met de ambtenaren te bekijken hoe het land juridische stappen zou kunnen ondernemen tegen de filmmakers. De Française is bekend als advocaat van de Venezolaanse terrorist Ilich Ramírez Sánchez.

De film werd geproduceerd door George Clooney en won in februari de Oscar voor beste film. De Iraanse regering gaf toen aan de film te zien als Amerikaanse propaganda gericht tegen Iran. In januari werd bekend dat de regering ook werkt aan een Iraanse tegenhanger van Argo.

Argo vertelt het verhaal van de bevrijding van een groep Amerikaanse ambassademedewerkers uit Teheran.


http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlboulevard/entertainment/articleview/)/components/actueel/rtlboulevard/2013/03_maart/entertainment/iran-overweegt-aanklacht-tegen-filmmakers-argo.xml
.