Bekijk volle/desktop versie : Winterweer trekt Nederland binnen



09-03-2013, 17:45
Zaterdagmiddag is het winterweer Nederland binnengetrokken.





Hierbij is kans op ijzel. De regen die overdag op de meeste plaatsen in het land valt gaat in de avond vanuit het noordoosten over in sneeuw. Het sneeuwgebied verlaat zondag in de loop van de middag het land, meldt het KNMI. In het noordoosten kan zo'n vijf centimeter sneeuw vallen, elders blijft het beperkt tot enkele centimeters.

Voor de provincies in de noordelijke helft van het land geldt voor zaterdag een weerwaarschuwing, zondagochtend wordt in het gehele land gewaarschuwd voor winterse neerslag.
Zondag stroomt overdag geleidelijk koudere lucht over het gehele land. De maximumtemperaturen komen niet verder dan rond het vriespunt in het noordoosten tot 2 graden in het zuidwesten.

De noordoostenwind is matig en langs de kust vrij krachtig, tot kracht 6. In het Waddengebied kan de windkracht zelfs tot 7 oplopen. Het winterse weer, met temperaturen net boven het vriespunt, houdt zeker tot woensdag aan. De temperatuur blijft rond het vriespunt schommelen, maar door de straffe wind voelt het een stuk kouder aan.

09-03-2013, 17:47


Voor mij komt het niet als een verassing wanneer er morgen een dikke pak sneeuw gevallen is