Bekijk volle/desktop versie : Ideeën en opmerkingen bijeenkomst arabischstuderen.nl



09-03-2013, 07:59
بسم الله الرحمن الرحيم

assalaamoe 3alaykoemoe warahmatoellaahi wa barakaatoeh

Gisteren hebben we een open bijeenkomst gehad. Hierbij zijn er ideeën gedeeld. Deze zijn genoteerd en vervolgens besproken. Dit is in het kort wat er over de ideeën verteld kan worden.

- De nadruk moet liggen op het begrijpen van de taal i.p.v. het leren lezen van het schrift.

Beide zijn nodig en worden nu ook gegeven door zusters voor zusters. Om de zoveel weken begint er een nieuwe cursus om te leren lezen. De cursus van al-3arabiyyah bayna yadayk duurt langer aangezien er zestien hoofdstukken moeten worden behandeld.

Het is ook de bedoeling dat op korte termijn dit voor broeders verzorgd gaat worden. Zodra hier de mogelijkheid voor is, zal er begonnen worden met een cursus van Leer Arabisch lezen (LAL).

- Een vervolgcursus van al-3arabiyyah bayna yadayk.

Er wordt momenteel gewerkt aan een gedeeltelijke vertaling van boek twee van al-3arabiyyah bayna yadayk. Zodra dit af is, kunnen de zusters eventueel het boek geven.

- De studenten toetsen.

We zullen in de komende lessen gaan experimenteren met het geven van toetsen. Als dit een succes blijkt te zijn, zullen we het in de cursussen doorvoeren.

- Studiegroepen opzetten/organiseren (b.v. via Skype).
- Kleinere klassen (storend en onduidelijk).

Er is al geëxperimenteerd met studiegroepen, maar dat was geen succes. Wat een betere oplossing lijkt is om de lessen (vooral bij het leren lezen, leesvaardigheid en spreekvaardigheid) interactief te maken, door studenten de microfoon te laten nemen. Hiervoor hebben we wel kleinere klassen nodig. Om kleinere klassen te kunnen geven, hebben we meer vrijwilligers nodig die de lessen verzorgen. Dus we gaan beginnen met het werven van nieuwe leerkrachten, in shaa Allaah.

- Herhaling van sarf en nahw.
- Vervolglessen van sarf en nahw.

Momenteel worden er twee nahw cursussen verzorgd, één op dinsdagavond en één op donderdagavond. De bedoeling is dat we al-moemti3 (een uitleg van al-Aadjoerroemiyyah) behandelen op dinsdag en dit blijven herhalen, zodat mensen altijd kunnen instromen. Op donderdag gebruiken we momenteel een zelfgeschreven tekst genaamd al-moewassil. De bedoeling is dat deze tekst een verdieping ten opzichte van al-Aadjoerroemiyyah. Er is gevraagd om nog een hoger niveau te gaan behandelen, maar hier zal dan waarschijnlijk een extra dag voor gegeven moeten worden. Dit zal verder besproken worden met de studenten van de donderdagles.

- Link naar de lessen eerder versturen.

De lessen zijn op een vast tijdstip, dus het is voldoende om de uitnodigingen twee uur van tevoren te versturen. Helaas gebeurt dat niet altijd. Dus het is voor ons een verbeterpunt.

- Wegwijzer voor mensen die het Arabisch in het buitenland willen studeren.

Er zou eventueel een deelsite gemaakt kunnen worden met informatie om te studeren in het buitenland. Hier moeten we over nadenken.

Heb je ook een idee of wil je iets over deze punten zeggen? Reageer dan op dit bericht of ga naar het contactformulier op http://www.arabischstuderen.nl/contact

09-03-2013, 09:04


رفعته فهو مرفوع

09-03-2013, 09:04
رفعت فهو مرفوع