Bekijk volle/desktop versie : Kinderlokker Stadspolders zit weer in de cel



05-03-2013, 11:10
http://www.rijnmond.nl/nieuws/22-02-2013/kinderlokker-stadspolders-zit-weer-de-cel


Kinderlokker Stadspolders zit weer in de cel

22-02-2013 | 16:16

Delen: Share on facebook Share on twitter Share on hyves Share on email More Sharing Services
9
Print
De 27-jarige man die wordt verdacht van misbruik van een meisje van 7 jaar in Dordrecht moet in ieder geval voor twee weken weer de cel in. De rechtbank vindt dat de rechtsorde ernstig is geschokt door de handelingen van de man, waardoor grote maatschappelijke onrust is ontstaan.

De man uit Schoonhoven zou twee weken geleden in de Dordtse wijk Stadspolders een meisje van 7 hebben aangerand en een meisje van 11 hebben gevraagd haar broekje uit te doen. Na zijn aanhouding afgelopen weekeinde heeft hij die feiten ook bekend.

Vrijgelaten
De Rechter-Commissaris stelde hem dinsdag 'wegens persoonlijke omstandigheden' op vrije voeten, maar de man bleef wel verdachte. Pas een dag later werd bekendgemaakt dat de man een gebiedsverbod had gekregen voor de Stadspolders.

Veel onrust
Door de vrijlating onstond grote commotie in de Dordtse wijken Stadspolders en De Hoven. Veel ouders durfden hun kinderen niet meer te laten buitenspelen.

Het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen de vrijlating. Dat beroep is vrijdag gehonoreerd. De Schoonhovenaar heeft zich vrijdagmiddag volgens afspraak gemeld bij een politiebureau, waar hij is ingesloten.