Bekijk volle/desktop versie : Gamen helpt tegen dyslexie



Pagina's : [1] 2

05-03-2013, 10:10

Citaat door Handsom_Jack:
Gamen helpt tegen dyslexie

Het spelen van computerspellen vermindert de symptomen van dyslexie bij kinderen. Dat hebben Italiaanse wetenschappers ontdekt.


Als dyslectische kinderen 80 minuten per dag actiegames spelen op de computer, verbeteren ze hun leesvaardigheid daarmee meer dan met traditionele leesvaardigheidstraining.

Waarschijnlijk leren de kinderen door behendigheidsspellen beter om hun aandacht te focussen op specifieke stukken tekst.

Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Padua in het wetenschappelijk tijdschrift Current Biology.

"Actiegerichte games versterken veel aspecten van de visuele attentie, de spellen verbeteren vooral het vermogen om geschreven informatie op te pikken uit onze omgeving", verklaart hoofdonderzoeker Andrea Facoetti op nieuwssite Physorg.com.

Behendigheid

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door een groep dyslectische kinderen negen dagen lang 80 minuten per dag computerspellen te laten spelen. De helft van de groep speelde actiegames, de andere helft speelde alleen een game waarin geen actie te beleven viel.

Uit het onderzoek bleek dat de kinderen die zich op behendigheidsspelletjes hadden geconcentreerd daarna een aanzienlijke verbetering vertoonden bij leesvaardigheidstesten.

Hun vooruitgang was zelfs groter dan de gemiddelde progressie die dyslectische kinderen vertonen na een jaar leesvaardigheidstraining.

Geen wondermiddel

Eerder onderzoek wees al eens uit dat dyslexie met name wordt veroorzaakt door een haperend visueel aandachtssysteem. Volgens Facoetti is dit hersenmechanisme te trainen met computergames.

Hij waarschuwt wel dat gamen geen wondermiddel is. "De resultaten van dit onderzoek zijn erg belangrijk bij het in kaart brengen van breinmechanismen die ten oorsprong liggen aan dyslexie. Maar het is niet zo dat we ouders aanraden om hun kinderen onbeperkt en zonder toezicht computerspellen te laten spelen."

Bron

----------------------------------------

Zin de voordelen van gamen dan echt eindeloos?
.

05-03-2013, 11:49



Citaat door Ab27:
ZIN de voordelen?
nog meer gamen dus ouwe man
Het zou misschien een goede oplossing zijn voor Mathijs. Wat denk jij Tunes ?

05-03-2013, 12:34
Positief nieuws voor die kids, het nuttige met het aangename verenigen

05-03-2013, 12:35

Citaat door mrXalvador:
Het zou misschien een goede oplossing zijn voor Mathijs. Wat denk jij Tunes ?
Liefde maakt blind

05-03-2013, 12:41


Zie mijn o.t. Wie durft potje?

05-03-2013, 12:45

Citaat door Handsom_Jack:
[video=youtube;btSeHMtuXXw]http://www.youtube.com/watch?v=btSeHMtuXXw[/video]


Pagina's : [1] 2