Bekijk volle/desktop versie : Wil jij ons helpen?



Pagina's : [1] 2

05-03-2013, 08:13
ik ben Chantal Mokran getrouwd met Younes Mokran samen hebben we een zoontje van 1 jaar Noah Malik.Op moment wonen we in Casablanca ,Marokko ik al 3,5 jaar mijn man al veel langer.Ik kwam op het idee om kleding in te zamelen voor weeskinderen ik zal wel niet de eerste zijn die dat doet maar is geen rede om het niet te doen.Als je zelf daar woont weet je pas hoe ze daar echt leven.Waar ik woon merk ik er niks van maar als je naar de Medina gaat begint het al met jonge lijmsnuivers ,kinderen die bedelen om geld.Er zijn zoveel weeskinderen daar meer dan ik dacht.Ook zijn er ziekenhuizen dat je denkt hoe kan dit.Je moet gewoon een nummertje trekken om te gaan bevallen als je geen geld heb kom je op de laatste plaats.Mijn eerste stap is kleding inzamelen voor weeskinderen .Als ik in mei terug kom wil ik me weer inzetten voor de kinderen maar dan voor schoolspullen.Zonder jullie zou ik dit niet bereiken het is niet alleen wat jullie doneren maar ook de steun die ik krijg via berichtjes.Blijf mijn pagina volgen zal van alles jullie op de hoogte houden mijn verhalen opschrijven foto's maken zodat jullie er toch een beetje bij zijn.Deel mijn pagina aub zodat mensen weten wat ik doe en waarvoor.http://www.facebook.com/pages/Because-I-care/590668550960472
Ik heb geld opgehaald voor de kleding te kunnen verzenden die ik heb ingezameld Hmdl is dat gelukt.
Eenige doel wat ik nog niet heb bereikt is geld voor 140 baby's. Voor melk en pampers heb tot heden pas 135 euro opgehaald en het is omgerekend ong 5 euro per kind wat we nodig hebben dus nog niet voldoende wil jij graag ons helpen laat het ons weten.
Ik zet me in voor de weeskinderen in Marokko.Ik ben niet de enige en zal ook niet de laatste zijn.En het zijn niet alleen de weeskinderen die hulp nodig hebben je hoeft maar Facebook te openen en verschillende mensen roepen om hulp.Soms denk ik kon ik ze maar allemaal helpen maar dat gaat helaas niet.Maar Allah heeft voor ieder een eigen plan of bestemming.Weet niet of jullie dat verhaal hebben gevolgd van Samira uit Nador zo had ze niks triest verhaal en week later had Chhiwat Bladi 13.000 ong opgehaald.Je ziet wel waar een wil is is een weg.God heeft voor ieder een weg.Dus ik geef de moed niet op met jullie hulp kan ik dit .

05-03-2013, 08:18


Up.

Moge Allaah je helpen en belonen.

05-03-2013, 08:30
Hoelang is de periode waarvoor je de luiers en voeding inzamelt?

05-03-2013, 08:35
Ik vlieg 12 maart Naar Marokko en 14 maart ga ik naar het weeshuis dus tot ong 12 à 13 maart

05-03-2013, 08:37


voor hoelang kun je de babies voorzien van melk en luiers voor die 5 euro?

05-03-2013, 08:44

Citaat door moslimaatjuh09:
voor hoelang kun je de babies voorzien van melk en luiers voor die 5 euro?
ong 6 weken maar daar was echt meeste vraag naar en ook pap het emailtje wat ik heb gekregen van hun stond in melk pampers en pap.En er stond ook bij als je het zou uitrekenen kwam het op 65 Dh per kind dat is zonder pap erbij dus dat is ong 5 euro's

05-03-2013, 08:47
Als je pak pampers zou los kopen kost ong 55 Dh maar als we naar dreb Omar gaan kunnen we onderhandelen en tegen lagen inkoops prijs kopen omdat het om meer pakken gaat dat ook het zelfde met melk dus als ik genoeg ophaal kan ik pap erbij doen of extra pampers en extra melk dat ze toch meer als 2 maanden vooruit kunnen.

05-03-2013, 08:55
moge Allaah je belonen,ameen

ik heb je ook FB
daar zag ik laatst een rekeningnr staan geloof ik

05-03-2013, 08:58

Citaat door moslimaatjuh09:
moge Allaah je belonen,ameen

ik heb je ook FB
daar zag ik laatst een rekeningnr staan geloof ik
Ja klopt

05-03-2013, 09:05
Er zijn heel veel dames die weer stichtingen hebben opgezet hier in NL voor soortgelijke doelen, het lijkt me beter om samen te werken met hen. zo krijg je meer gedaan en in de loop van de tijd ook meer vertrouwen van de mensen.

denk aan Stichting Mowom, http://https://www.facebook.com/stichting.mowom?fref=ts

of

stichting Parels van marokko http://https://www.facebook.com/ParelsvanMarokko?fref=ts

05-03-2013, 09:12

Citaat door noona:
Er zijn heel veel dames die weer stichtingen hebben opgezet hier in NL voor soortgelijke doelen, het lijkt me beter om samen te werken met hen. zo krijg je meer gedaan en in de loop van de tijd ook meer vertrouwen van de mensen.

denk aan Stichting Mowom, http://https://www.facebook.com/stichting.mowom?fref=ts

of

stichting Parels van marokko http://https://www.facebook.com/ParelsvanMarokko?fref=ts
ja maar het verschil is ik woon in Marokko ik werk vanuit daar en hun vanuit hier .
ik heb directe toegang hoef maar de auto in te stappen en 10 min rijden ben er .Ik wil niet 1 keer per zoveel tijd helpen en wil ook zien of alles ook goed gebruikt wordt net als de kleding die geef ik zelf ik wil geen tussen persoon snap je deze stichtingen doe jij net plaats zitten in nl zeker respect voor hun goede werk.Als ik wat voor ze kan beteken doe ik het graag maar ik heb echt een stappen plan van we gaan eerst hier naar toe en dan daar en alles wordt vast gelegd via camera dat is voor de medemens ook prettig .

05-03-2013, 09:22
Voordelen van het onderhouden van een weeskind

1e: de zorg voor een weeskind leidt tot het gezelschap van de profeet v.z.m.h. in het paradijs. Wat een eer en trots, want de profeet v.z.m.h. zei:

(Ik en degene die een weeskind onderhoudt, zullen in het paradijs zoals dit zijn. Hij wees met zijn wijsvinder en middelvinger en hij maakte er een klein spleetje tussen).

2e: De zorg voor een weeskind in de vorm van donatie, opvoeding of onderwijs wijst op een goede eigenschap en een barmhartig hart van een persoon.

3e: De zorg voor een weeskind leidt tot innerlijke rust en zuivert het hart van wreedheid.

4e: De zorg voor een weeskind brengt veel goeds, zowel in dit leven als in het Hiernamaals. Allah s.w.t. zegt:

(Er is voor het verrichten van het goede geen andere beloning dan het goede) 27/60.

5e: De zorg voor een weeskind draagt bij aan de opbouw van een gezonde samenleving, die vrij van haat en kwaad is en wordt beheerst door de geest van liefde en genegenheid. De profeet v.z.m.h. zei:

“De gelovigen zijn in hun onderlinge liefde, barmhartigheid en mededogen zoals één lichaam, als een deel ervan pijn voelt dan zal het gehele lichaam meelijden door middel van slapeloosheid en koorts) B&M.

6e: Een beter bestaan opbouwen voor weeskinderen is een bewijs dat men de profeet v.z.m.h. liefheeft.

7e: Door de zorg voor een weeskind zuivert de moslim zijn bezit.

8e: De zorg voor een weeskind behoort tot het edele gedrag die door de Islam is onderschreven: Allah s.w.t. prijst de verzorgers van weeskinderen.

9e: De zorg voor een weeskind leidt tot een grote zegen voor zijn verzorgers en zijn sponsors.

10e: Het huis waar een weeskind is, wordt in de islam zeer gewaardeerd. De profeet v.z.m.h. zei:

”Het beste huis onder de moslims is het huis waar een weeskind goed wordt behandeld en het slechtste huis onder de moslims is het huis waar een weeskind slecht wordt behandeld.” Ibn Majeh.

05-03-2013, 09:45


Up voor jou!
Waar kan ik bankgegevens etc vinden?

05-03-2013, 09:54
Moge Allah je helpen en tevreden over je zijn

05-03-2013, 10:08
sorry ik kan niet helemaal volgen, ga je de spullen bij een weeshuis afgeven? heb je daar een contactpersoon of iets dergelijks? of een lokale stichting?

Pagina's : [1] 2