Bekijk volle/desktop versie : Israël introduceert bussen alleen voor PalestijnenPagina's : [1] 2 3 4 5 6 7

LZN
04-03-2013, 11:17Citaat door Pozerd:Het Israëlische busbedrijf Afikim zet vanaf vandaag speciale bussen in voor Palestijnen die vanaf de Westoever naar hun werk in Israël moeten reizen. Daartoe heeft het busbedrijf besloten na klachten van kolonisten. Die beweren dat Palestijnen in de bus 'een veiligheidsrisico' vormen.

De Palestijnen mogen de nederzettingen niet in en worden voortaan opgehaald bij de checkpoint Eyal, nabij het stadje Qalqilya, waar ze op de speciale bussen kunnen stappen. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

Het ministerie van Vervoer ontkent met klem dat het hier om gesegregeerde bussen gaat. De aparte lijnen zijn, volgens hun lezing, bedoeld om 'de stress van Palestijnse arbeiders te verlichten'.

Ook de autoriteiten in het betreffende gebied zeggen dat het niet de bedoeling is om Palestijnen uit andere bussen te weren. Volgens de wet mogen Palestijnen die een vergunning hebben om Israël binnen te gaan, gebruik maken van het openbaar vervoer. Daar zou de inzet van speciale buslijnen geen verandering in brengen.

Haaretz heeft echter in het verleden vaker verslag gedaan van incidenten waarbij Palestijnen uit de bus zijn gehaald. Volgens getuigen bij de checkpoint gebeurt dit nog steeds.


http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/3403433/2013/03/04/Israel-introduceert-bussen-alleen-voor-Palestijnen.dhtml
.

MaroCross
04-03-2013, 11:30
Het moet niet gekker worden! Moeten we de joden maar weer laten ophalen door goederen treinen? Niets geleerd van de 2e wereldoorlog!

MaroCross
04-03-2013, 11:33

Citaat door bariros:
Net riep je op om alle Joden te vermoorden?
Ga heen Ronnie Naftaniel! Weet niet waar je het over hebt? Goederen treinen maar weer invoeren? Ze hebben niets geleerd van het verleden daar in Pisrael!

MaroCross
04-03-2013, 11:37

Citaat door Ab27:
het is een marokkaan met een ""joodse vriendin""

die kykes verzinnen de gekste dingen... zielugggg
.

Het is een jood, kan niet anders

MaroCross
04-03-2013, 11:38Citaat door bariros:
Jij toch ook niet?
Ik wel! Heb geleerd dat joden er niets van geleerd hebben! En wanneer de joden met dit soort acties komen, wij als voorbeeld de goederentreinen weer in moeten zetten en ze verplicht een ritje naar Auschwitz laten nemen, zodat ze weer even een " wake up call " krijgen.

MaroCross
04-03-2013, 11:39

Citaat door Ab27:
en je dan willen voordoen als marokkaanse jongere...
het is te doorzichtig en te zielig om dood te trappen
Krijgt vast betaald per pro joodse post van het CIDI

MaroCross
04-03-2013, 11:44

Citaat door bariros:
Dus aan de ene kant vind jij dat Joden niets hebben geleerd van de holocaust

maar aan de andere kant wil je de goederentreinen terug aanleggen om ze naar de vernietigingskampen te brengen.

vind je dit niet wat tegenstrijdig?
Ach jah, verdraai mijn woorden simpel zieltje! Moeite met begrijpend lezen Cohen? Niet om ze te vernietigen, maar juist om ze een spiegel voor te houden!

MaoZedong
04-03-2013, 11:55
Volgens Amerika is Israël een democratie omringd door dictatoriale regimes. Amerika en Israël hebben dezelfde democratische kernwaarden en Israël moet daarom geholpen worden. Volgens de auteurs is Israël een land dat niet exact dezelfde democratische principes nastreeft als de Amerikanen. Als argument dragen ze hiervoor aan dat er in de Amerikaanse grondwet de gelijkheid van ras, geslacht en geloofsovertuiging is opgenomen. In de Israëlische grondwet is dit niet opgenomen. Ze geven voorbeelden van de Arabische minderheid die in Israël stelselmatig gediscrimineerd wordt. Israël is een land waarin de joodse bevolking meer rechten heeft dan overige delen van de bevolking. Een ander argument is dat Israël zich gewelddadig opstelt naar de omliggende Arabische bevolking. Ze noemen ook dat de joden in het verleden in Europa ernstig gediscrimeerd werden, terwijl dit niet in de Arabische wereld gebeurde.

Live_uit_Azrou
04-03-2013, 11:56

MaroCross
04-03-2013, 11:58

Citaat door bariros:
Het is net daardoor dat de Joden hun eigen thuisland willen (Israël)

al eens bij stilgestaan?

Zelf heb ik een Joodse vriendin, en misschien over enkele jaren gaan wij trouwen en misschien verhuizen naar daar... (ze heeft daar familie wonen)

Gewoon omdat Israël vrij is van antisemitisme, en Nederland niet
Dus omdat er een aantal joden vermoord zijn tijdens de tweede wereld oorlog, hebben zij het recht om Palestijnen te vermoorden en ze in aparte bussen te zetten?

Een eigen land op de rug van de Palestijnen? Laat het westen een stukje land afstaand tussen hen in, waar jullie je eigen land van kunnen maken. Palestina behoort tot de Palestijnen!Ga heen met je joodse vriendin! Jij bent een jood! Je doet je voor als Marokkaan! Ga heen man!

Cormegano1
04-03-2013, 11:59
Hier in Qatar hebben we niet eens openbaar vervoer, iedereen heeft een eigen auto. Ik heb zelf een privé chauffeur.

MaoZedong
04-03-2013, 12:00

Citaat door bariros:
Het is net daardoor dat de Joden hun eigen thuisland willen (Israël)

al eens bij stilgestaan?

Zelf heb ik een Joodse vriendin, en misschien over enkele jaren gaan wij trouwen en misschien verhuizen naar daar... (ze heeft daar familie wonen)

Gewoon omdat Israël vrij is van antisemitisme, en Nederland niet
Zionisten willen dat echte joden zitten niet in Israel doe je huiswerk .

Cormegano1
04-03-2013, 12:01Citaat door bariros:
Israël wil een Joods thuisland zijn, vrij van antisemitisme

als het aantal moslims groeit in die regio zal het antisemitisme ook toenemen, daarom willen ze vooral hun joodse broeders steunen
Ja en ik wil dat Nederland vrij is van Marokkanen haat, dus gaan de Marokkanen hier in Nederland een staat stichten. Laten we beginnen in Amsterdam West, dat is toch al van ons.

MaoZedong
04-03-2013, 12:04

Citaat door bariros:
Engeland heeft dat zo beslist... Palestinijns gebied was vroeger een kolonie van Engeland en dat is in 2 verdeeld.

en waar spreek jij over vermoorden?
Het was een complot van de zionisten.


http://nl.wikipedia.org/wiki/Balfour-verklaring


Israël moedigt de VS aan om hun beleid in Irak voort te zetten en hebben er voor de Irakoorlog op gehamerd om Irak binnen te vallen. Israël ziet Irak als een grote bedreiging voor hun veiligheid. Het is vreemd dat de VS niet dezelfde mening heeft over een land als Iran of Syrië. Dit land zou de VS ook kunnen zien als een bedreiging voor de stabiliteit in de regio.

MaoZedong
04-03-2013, 12:05

Citaat door bariros:
Mijn vriendin is geen praktiserende Jood, dus ook geen "echte" jood
Maar wel een zionist met 2 paspoorten.

(ik zou niet zo trots zijn op een joodse vriendin)

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7