Bekijk volle/desktop versie : Amerikaans leger laat sterke robot op 'menselijke manier' gooien



01-03-2013, 19:23

Citaat door babak-khoramdin:
Het Amerikaanse leger heeft een sterke wandelende robot uitgerust met een arm waardoor het apparaat op een 'menselijke manier' kan gooien
De BigDog, zoals de robot door ontwikkelaar Boston Dynamics genoemd is, is al sinds 2005 in ontwikkeling en wordt gefinancierd door het Amerikaanse leger.
De robot is 91 centimeter lang, 76 centimeter hoog en weegt 110 kilo. Het apparaat kan 6,5 kilometer per uur lopen en is in staat 150 kilo te tillen. De kracht en snelheid van de BigDog moet overigens nog verbeterd worden.

De robot kan zich door de vier poten met aparte sensoren gemakkelijk verplaatsten over moeilijk begaanbaar terrein. Deze poten bevatten drie computergestuurde gewrichten die 500 keer per seconde van positie kunnen veranderen.
Uit een filmpje dat door Boston Dynamics online is gezet, blijkt dat de BigDog nu ook een arm heeft waarmee hij in de video een betonblok optilt en weggooit.

"Het doel is technologieën te ontwikkelen die de kracht van de benen en torso gebruiken voor de beweging van de arm", aldus Boston Dynamics. "Deze benadering wordt door menselijke atleten al gebruikt en moet de prestaties van robots verbeteren."

[video=youtube;LbPSM6Ol0aI]http://www.youtube.com/watch?v=LbPSM6Ol0aI[/video]
http://www.nu.nl/gadgets/3355796/amerikaans-leger-laat-sterke-robot-menselijke-manier-gooien.html
.

01-03-2013, 20:58


Gestaag nemen de robots het over...