Bekijk volle/desktop versie : Afbraak van het hoger onderwijs ( mbo, hbo, wo) aanstaande mensen wordt wakker!! S...



14-02-2013, 14:36
Afbraak van het hoger onderwijs (mbo, hbo, wo) aanstaande!!! Mensen wordt wakker!!! S
STUFI MOET BLIJVEN!
Het kabinet Rutte doet een forse aanval op de toegankelijkheid van het hoger onderwijs. In het regeerakkoord staat onder andere dat de basisbeurs alleen nog in de bachelorfase blijft bestaan. Wanneer studenten door willen studeren voor hun master zullen ze moeten gaan lenen. Het collegegeld loopt ook nog eens op tot 5.000 euro per jaar als je meer dan een jaar langer studeert. Afstuderen is er niet meer bij als dit plan doorgaat, tenzij je portemonnee het toelaat. Dit zal leiden tot een tweedeling in het onderwijs.

Daarmee zou de rekening van de crisis bij studenten neergelegd worden. Een belachelijk plan. De toegankelijkheid van het onderwijs wordt regelrecht bedreigd. Studeren wordt als maar duurder, of het nou op de universiteit, op het HBO of op het MBO is. Een goede opleiding volgen lijkt dus weer een voorrecht voor de rijken te worden.

Niet als het aan ons ligt. Wij accepteren niet dat wij de rekening van de crisis moeten betalen. We komen in actie voor betaalbaar onderwijs waar je wat van leert. Op deze website kun je de petitie tekenen en Comité 'Stufi moet blijven' helpen met verdere acties.

http://www.stufimoetblijven.nl/manifest

TEKEN DE PETITIE EN STUUR HET DOOR NAAR FAMILIE EN VRIENDEN!!

Selam 3laikoem