Bekijk volle/desktop versie : Mohammed Mohandis wil geld weghalen bij andere departementen voor onderwijs



13-02-2013, 18:57
De PvdA staat ervoor open om volgend jaar geld weg te halen bij andere ministeries om zo te kunnen investeren in onderwijs. Dat zei Tweede Kamerlid Mohammed Mohandis woensdag tijdens het debat over het sociaal leenstelsel.



Mohandis reageerde op zorgen van Jesse Klaver van GroenLinks. Die vroeg zich af hoe het kabinet kan garanderen dat de opbrengsten van het leenstelsel worden geïnvesteerd in onderwijs, omdat het geld pas ná deze kabinetsperiode vrijkomt. Mohandis stelde daarop open te staan voor het naar voren halen van investeringen.

Binnen de begroting voor 2014 kan naar mogelijkheden voor investeringen worden gezocht. Ook via moties of amendementen kunnen investeringen worden vastgelegd, stelde de PvdA'er. 'Als u goede voorstellen hebt, dan hoor ik dat graag', zei Mohandis. 'We zoeken naar mogelijkheden om dit zo goed mogelijk vast te leggen.'

De VVD toonde zich terughoudender. Op de vraag van D66-Kamerlid Paul van Meenen of er volgend jaar extra investeringen gedaan kunnen worden in het onderwijs, stelde Pieter Duisenberg van de VVD dat de kaders van het regeerakkoord zijn vastgesteld. Bovendien wordt ook nu al veel gedaan om studeren aantrekkelijker te maken, stelde de VVD'er.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4556/Onderwijs/article/detail/3393220/2013/02/13/PvdA-wil-best-elders-geld-weghalen-voor-onderwijs.dhtml