Bekijk volle/desktop versie : Voeding & Gezondheid Waardevolle adviezen aan personen die bezeten zijn Chaykh Mohamed al Imam hafidhuLLAH



12-02-2013, 13:59
[video=youtube;5-QtJNgqjf4]http://www.youtube.com/watch?v=5-QtJNgqjf4[/video]

12-02-2013, 14:00


WAARDEVOLLE ADVIEZEN VAN SHAYGH EL IMAM AAN BEZETEN PERSONEN DIE GENEZING ZOEKEN


Hier een advies van shaygh Mohamed el Imam geadresseerd aan personen die aan een ziekte leiden gerelateerd aan djins (‘A’yn’, ‘Sihr’ ou ‘Mass&rsquo en die zich laten behandelen in het Roqya centrum in Ma'bar , genaamd 'Merkez el Qira'a'. Het betreft de woorden van de shaygh, die hij elke week richt tot de bezeten mensen, om hen te helpen bij de herstelling van hun ziekte.

Dit advies van de Yemenitische shaygh is zo rijk en waardevol dat zij ook bestemd zijn voor mensen die niet getroffen zijn door zo een ziekte. Het zijn de woorden die in shaa Allah velen zullen raken , de gewone mensen en de studenten der kennis. Wij raden de lezers die het arabisch machtig zijn of zij die, al is het slechts weinig ervan, begrijpen om de audio te beluisteren want de vurigheid en welbespraaktheid van de shaygh zijn werkelijk indrukwekkend. Wij vragen aan Allah om deze vertalimg nuttig te laten zijn voor de moslims.

WAAROM HEEFT ALLAH DE MENSEN GETEST D.M.V. ZIEKTE

Alle lof is aan Allah. ik getuig dat er geen godheid is die het waard is aanbeden te worden behalve Allah en dat Mohamed zijn dienaar en Boodschapper is ( Salla Allahu Alayhi wa Sallem). Na dit gezegd te hebben...

Mijn broeders, de geleerden hebben gezegd : <<Degene die je adviseert, houd van je en degene die je je gang laat gaan, bedriegt je.>> Wij zijn samengekomen met onze broeders, moge Allah hen behouden, om elkaar te adviseren en het wederzijds aanraden tot oprechtheid en geduld. Weet, moge Allah jullie barmhartig zijn, dat Allah ons slechts test met ziekten om ons te genezen. Weet, dat Allah ons slechts tijden van ellende geeft om ons gerust te stellen, weet dat Allah ons slechts armer heeft gemaakt om ons te verrijken en Hij heeft ons slechts van zaken weggehouden om ons andere dingen ervoor terug te geven.

Daarom moeten jullie jullie Heer leren kennen zoals Hij werkelijk verdient gekend te worden. Hij is de Nobele en niemand is nobeler als Hem. Het is Hij de Meest Barmhartige wiens barmhatigheid alles bereikt. Het is Hij, de Wijze, in alle zaken. En het is Hij, de Alwetende, Hij die van alles kennis heeft. Hij is de Wijze, in alles wat Hij heeft regelgegeven, besloten en vooraf bepaald.
De persoon die door een ziekte is getroffen en degeen die hem begeleidt tijdens zijn genezingsproces hebben het beiden nodig te begrijpen wat de weg is die leidt naar genezing. Het is niet genoeg dat men Quran over je leest, wat wat wel enorm veel goeds bevat. Er zijn oorzaken welke de genezing doen bereiken, en wanneer deze oorzaken worden verwaarloosd, of wanneer zij niet tegelijkertijd worden genomen, dat zal dan een reden zijn waardoor de genezing wordt uitgesteld.

Mijn broeders, moge Allah jullie zegenen, weet dat de belangrijkste reden van redding in dit leven en het hiernamaals ook de belangrijkste reden is voor het behoud van het hart, de geest, de rede en het lichaam. Het gaat om een ding. Maar wat is dan dat ene ding? De geleerden, moge Allah hen barmhartig zijn, hebben gezegd: << Er is geen ramp die de moslim treft zonder dat de zonde er de oorzaak van is en er is geen ramp die ophoudt te bestaan zonder dat het berouw er de oorzaak van is. >> De genezing in al zijn vormen verkrijgt men door het berouw tonen aan Allah, in het terugkeren naar Hem en onze relatie met Hem te herstellen.

Wat betreft het eerste deel van de woorden, welke zijn 'Er is geen ramp die plaatsvindt zonder dat de zonde er de oorzaak van is', welnu wij bevestigen allemaal en geven toe dat wij vele zonden plegen. En het zijn deze zonden die onze testen en rampen vormen; want, wanneer wij onze zonden en onze overtredingen verminderen, dan zouden wij ons in een geweldige toestand bevinden.

Maar de moslims, met uitzondering van hen aan wie Allah genade heeft geschonken, brengen zichzelf ten val, zij vernietigen hun eigen leven, ze veroorzaken hun eigen verlies en brengen hun eigen vernietiging teweeg.

En wanneer de straf plaats heeft, wanneer de straf afdaalt en de bestraffing tot stand komt, dan keren de moslims terug en zoeken naar een oplossing. Zeker, dat is iets dat evenzeer vereist is. Wij dienen allen een oplossing te zoeken om het geluk en de veiligheid te verkrijgen, om zodoende de tevredenheid van Allah te verkrijgen welke wij allen op elk moment nodig hebben.

DE GEVOLGEN VAN ZONDEN VOOR DE BEZETEN PERSOON

Beste broeders, moge Allah jullie zegenen, weet dat ons niets zo veel schaadt als onze zonden. Ibn Qayyim , moge Allaah barmhartig met hem zijn, heeft gezegd: "De schade die het hart ondervindt vanwege zonden is vergelijkbaar aan de schade die het lichaam ondervindt ten gevolge van gif." Kijk, wanneer je gif inneemt, wat gebeurd er? Je gaat dood en je zult vernietigd zijn.

12-02-2013, 14:00
En dat geldt evenzo voor degene die blijft volharden in het plegen van zonden want dit is een oorzaak dat een einde maakt aan het geluk van de moslim.

Daarom hebben de geleerden, moge Allah barmhartig zijn met hen, gezegd: << De zonden zijn een oorzaak die de situatie van de mensen transformeert van veiligheid naar angst, van kracht naar zwakte, van rijkdom naar armoede, van eer naar vernedering, van rechtschapenheid naar perversiteit, en van religieuze broederschap naar ruzie, ongeluk, vijandschap en haat.>> O dienaren van Allah, er is geen groter gevaar waarmee wij geconfronteerd zijn dan die van de zonden.

Wanneer jullie denken dat aanvallende tanken en raketten enorme schade aanrichten, weet dan dat de schade aangericht door de zonden veel rampzaliger zijn dan de schade die aangericht wordt door tanken en raketten. De zonden vernietigen de weg die leidt naar het paradijs. Waarlijk, onze zonden vernietigen voor ons de weg die naar het paradijs leidt. Dienaren van Allah, begrijp dus goed wat jullie doen.

De geleerden, moge Allah barmhartig zijn met hen, hebben gezegd: << Kijk niet naar de kleinheid van de zonde, maar kijk naar de grootheid van Degene aan wie jij ongehoorzaam bent.>> Kijk, wie is degene aan wie men ongehoorzaam is.
Dat is Allah! Dat is Allah! Diegene die jaloers is vanwege Zijn religie, voor Zijn recht en voor het recht van Zijn dienaren. Voel je dus niet gevrijwaard van het plan van Allah <<want werkelijk, er is geen verzekering tegen de straf van hun Heer>> en dat is waarom de Profeet (Salla Allahu Alayhi wa Sallem) heeft gezegd: << Allah geeft uitstel aan de onrechtpleger totdat Hij hem grijpt, vervolgens laat Hij hem niet meer onsnappen.>>

Wie onder ons begaat geen onrecht? Wie onder ons is gevrijwaard van het begaan van onrecht? Het is bijna met zekerheid te zeggen dat wij deel uitmaken van onderdrukkers.

Toen onze vader en moeder Adam en Eva ( moge vrede zijn met hen ) in comfort leefden, hebben zij een enkel hapje genomen van het fruit van de boom welke Allah hen verboden had. Hun buiken raakten niet bezadigd door dat hapje en hun lichamen hebben er niet van geprofiteerden weet dat dat hapje was genomen zonder gebruikmaking van leugen, verraad en bedrog.

Dat hapje was genomen terwijl het verboden was. En wat is er gebeurd? De situatie van onze twee ouders is veranderd en zij moesten uit het paradijs gaan zodat je weet dat de zonden jou uit de situatie laten gaan waarin je genoot. Dat waarvan je genoot zal je verliezen en dat is iets onvermijdeijks.

Mensen begaan zonden om geluk te bereiken terwijl in werkelijkheid zij niets anders doen dan hun ongeluk vermeerderen! Zij vermeerderen slechts hun ongeluk! Derhalve, onze vader Adam en onze moeder Eva zijn het paradijs uitgezet en wij weten wat er met hen is gebeurd.

Daarna hebben zij openlijk berouw getoond aan Allah en gezegd, zoals Allah heeft genoemd in Zijn Boek: ' O onze Heer, wij hebben onrecht gepleegd tegenover onszelf'. Zij hebben deze woorden gezegd vanwege het plegen van een enkele zonde. Dus wat over ons te zeggen, wij die zonden hebben die alleen geteld kunnen worden door Allah, Wiens kennis alles omvat. Onze twee ouders hebben gezegd: <<O onze Heer, wij hebben onrecht tegenover onszelf gepleegd en wanneer U ons niet vergeeft en genade met ons heeft, dan zullen wij zeker behoren tot de verliezers.>>

En wij dan, wat gaan wij nu doen? Gaan wij volharden in het verrichten van zonden , gaan wij onze zonden vermeerderen en gaan wij door op deze weg? Wie onder de mensen met verstand zou het aanvaarden om de bestraffing te zien vermeerderen, de verachting en de straf van Allah jegens hem ? Dit is dus de situatie waarin wij ons nu bevinden, behalve degenen aan wie Allah genade heeft gegeven. Dus , onze vader en onze moeder hebben berouw getoond en Allah heeft hun berouw geacepteerd, na welke zij nooit meer een zonde hebben begaan.

Kijk dan waar jullie je bevinden! Is er een berouw op komst? Want het berouw is een grote deur die leidt naar veiligheid, welke Allah gemakkelijk heeft gemaakt voor zijn dienaren, opdat zij terugkeren naar Hem en dat zij krijgen wat Hij voor hen heeft gereserveerd, opdat Hij hun geeft wat zij vragen en dat Hij hen beschermt van alles wat hen kan schaden.
Waar is dan het berouw tegenover Allah?

BIJ ZICHZELF TE RADE GAAN BIJ HET BEGAAN VAN ZONDEN

Mijn broeders, de geleerden hebben gezegd: <<Degene die Allah ongehoorzaam is terwijl hij Hem kent, zal verlaagt worden door iemand die hij niet kent. >> Inderdaad wij zien die duivels niet, noch die Afarites, noch die Maradas (het gaat hier om twee soorten djins) en wij hebben niet de mogelijkheid hen te vangen, om hen terug te sturen of hen te dwingen. Ze komen binnen zonder je toestemming en zonder dat je het wilt. Het betreft hier de vijand die ons overmeesterd vanwege onzze zonden. Wij kennen Allah ! Wij kennen Allah ! Maar toen wij gestopt zijn met eerlijk zijn tegenover Hem, toen wij gestopt zijn met Hem te vrezen, en we Zijn orders hebben verwaarloosd, terwijl zij het verdienen om opgevolgd te worden, toen heeft Allah Zijn vijanden en de onze ons laten overmeesteren.

Kijk wat de consequenties zijn van zonden op onze persoon. Kijk wat ze met ons doen.

12-02-2013, 14:01
In het begin bevindt de zondaar zich in een goede toestand, hij heeft een goede gezondheid en beschermt door Allah totdat plotseling een duivel of een Ifrit of een van de Maradas hem overmeestert en hem vernedert op grote wijze. En wij ondergaan de vernedering al naar gelang de mate waarin wij tegen de waarheid hebben gezondigd of ermee gespeeld en al naar gelang de mate waarin wij ons afgekeerd hebben van de waarheid. Dus zo maakt Allah dat onze zonden ons overmeesteren.

Laten wij onze situatie analyseren. Wat hebben wij gedaan met de gehoorzaamheid aan Allah? Wat hebben wij gedaan met het recht van Allah evenals met het recht van de dienaren van Allah? Maken wij deel uit van de vrome dienaren die Allah's orders gehoorzamen?

Maken wij deel uit van hen die terechtwijzen op dat waar Allah terechtwijst, van hen die de oproep van Allah beantwoorden, van hen die zich onderwerpen aan de wetten van Allah en hen die oordelen met de regels van Allah?
Of maken wij deel uit van die mensen die alles willen doen zoals hen dat uitkomt? Wanneer jij deel uitmaakt van hen die alles willen doen zoals hen dat uitkomt, en niet zoals Allah heeft vereist, weet dan dat dat de aanbidding van zichzelf heet en dat je je begeerten aanbidt.

Mijn broeders, het is daarom dat wanneer wij onze zonden onderzoeken dat ons bang maakt. En wij hebben dit nog niet gedaan. Dus, ga op onderzoek uit ! Keer terug naar het begin van je leven, overpeins je jeugd.

Laten we kijken naar alles wat we hebben gedaan en al het slechte wat wij hebben hegaan. We zullen ons realiseren dat onze daden, onze woorden, onze harten en onze toestanden gevuld zijn met slechtheid. Wij zullen er slechtheid vinden! Alle Lof is aan Allah ! Niets is voor Hem verborgen ! Allah schenkt uitstel aan de mensen , maar Hij veron- achtzaamt niet wat zij doen. En wanneer de straf komt, wie van ons zal deze kunnen weghouden?

Wie zou deze kunnen weghouden? Daarom hebben wij het nodig om te corrigeren wat er tussen ons en Allah is. Degene die niet corrigeerd wat er tussen hem en Allah is, hoeft het aan niemand anders dan zichzelf te verwijten. Het kan zijn dat de straf voortduurt, het kan zijn dat de straffen een aaneenschakeling worden en dat ze zich vermenigvuldigen in dit aardse leven, in het graf en de Dag waarop wij Allah zullen ontmoeten. En wij negeren wat er daarna zal gebeuren! Zeker, Allah is jaloers voor Zijn relgie en Zijn recht...

DE OPLOSSING VOOR GENEZING BEVINDT ZICH IN BEROUW

O mijn broeders, als wij berouw tonen aan Allah, verheug jullie dan op een spoedige verlossing. Jullie zullen snel een uitweg vinden, wat jullie schaadt daar zal een einde aan komen en jullie zullen worden behoedt voor calamiteiten. Ik geef jullie hiervan een voorbeeld. Allah zegt in Zijn edele Boek wanneer hij spreekt over profeet Yonas (Younous) vrede zij met hem: << En Zun-Nun (Yonas) toen hij geirriteert, wegging. Hij dacht dat Wij hem niet zouden beproeven.>> Hij dacht dat Allah hem niet ging beproeven, maar Allah heeft hem toch een beproeving gegeven.

Het gaat hier om een straf. Allah zegt: << Hij dacht dat Wij hem niet gingen beproeven. Toen hij, in de duisternis, Hem aanriep.>> Jonas bevond zich in een noodsituatie, in de duisternis van de zee, in de donkerte van de buik van de vis in de donkere nacht. Er is alleen Allah die zijn situatie kent en niemand kan hem redden behalve Allah. Degene die Allah heeft heeft niemand nodig.

Degene die geholpen en ondersteund wordt door Allah, heeft geen behoefte aan schepsels. Allah heeft gezegd: << Toen deed hij, in de duisternis, een smeekbede welke luidde >> Dat wil zeggen Jonas deed een smeekbede aan zijn Heer: << Er is geen Godheid ( die het waard is om aanbeden te worden) behalve U! Alle Zuiverheid komt U toe! Waarlijk, ik behoorde tot de onrechtplegers! >> Jonas heeft berouw getoond aan zijn Heer, hij heeft zijn zonde erkend en hij heeft gezegd << Ik hoorde werkelijk bij de onrechtplegers. >>

En wat heeft Allah gedaan met Jonas nadat hij berouw heeft getoond, nadat hij zijn zonde erkend had en nadat hij teruggekeerd is naar zijn Heer? Laten we niet vergeten dat de profeten de meest oprechte en eerlijke mensen zijn, zij de het meest berouw tonen en het meest terugkeren naar hun Heer.

12-02-2013, 14:02


Welnu, de Heer der Werelden doet wat Hij wil. Allah heeft gezegd: << Wij verhoorden hem >> Dat was het eerste wat Allah deed. Daarna zegt HIj: << En (Wij) redden hem van zijn angst >> Dat is het tweede, het is de goddelijke hulp! Terwijl Jonas op het punt stond om te vergaan in de buik van de vis in de diepste lagen van de zee, daar is hij, levend en wel voorzien, aan de rand van de zee.

En dit door de macht van Degene die zegt 'Wees!' en het is onmiddelijk. Zie, hoe dichtbij de genezing kan zijn, kijk hoe snel Allah genezing kan geven aan Zijn dienaren wanneer zij zich hun best doen, berouw tonen en terugkeren naar de Heer van de schepping. Kijk Jonas, terwijl hij op het punt stond te vergaan, daar is hij plotseling in een beschermde plaats aan de rand van de zee! Ja, aan de rand van de zee! Allah kan de genezing geven aan de dienaren, wanneer zij hun best doen, berouw tonen en terugkeren naar Hem. Begrijp dus hoe snel de persoon een uitweg kan vinden en de verlossing van lllah bereiken. Maar, wat gaan wij doen, wanneer wij onze religie hebben verwaarloosd, als wij de oorlog hebben verklaard aan onze eigen Heer en de woede van Allah op ons valt.

Wat gaan wij doen? Wie zal met ons zijn om ons te helpen? Wie zal ons kunnen geven van wat Allah ons geeft? Wie gaat ons leed stoppen en ons beschermen tegencalamiteiten? Wie zal ons verdedigen? Onze Heer heeft gezegd: << En zo redden wij de gelovigen >> Net zoals Allah snel een bevrijding en een utweg heeft gegeven aan onze profeet Jonas en zo heeft hij snel een einde gemaakt aan zijn leed.

Hij komt snel ter hulp van Zijn gelovigen. De gelovigen zijn de meest edele schepselen bij Allah onder voorwaarde dat getooid zijn met vroomheid. En dat zal niet zo zijn wanneer zij hun begeerten aanbidden. Nee! Nooit! Allah zegt: << En zo redden wij de gelovigen>> Dus het is door het wachten op de juiste uitweg en de nabije verlossing van Allah dat onze harten zich vullen met zekerheid, met hoop en vertrouwen in Allah op voorwaarde dat wij berouw tonen. Echter, wanneer wij geen berouw tonen, zal dat ons schaden Dat is wat ons zal schaden!

DE ZIEKE MOET NIET WANHOPEN AAN DE GENADE VAN ALLAH

O Moslims, weet dat de verlossing nabij is, want zij bevindt zich in de handen van Degene die zegt 'Wees!'en het is onmiddelijk. Pas dus op niet te wanhopen aan de genade van Allah en niet wanhopen aan het feit dat Allah uw smeekbeden verhoort.

Wanhoop niet aan Zijn Bescherming. Pas op en verwaarloos jezelf niet, jullie hebben met jullie een Heer, die zegt tegen dingen 'Wees!' en het is onmiddelijk. Het is Hij aan wie al het goede toebehoort, Hij is het Die alles beslist en Hij is het aan Wie alle lofprijzingen toebehoren.

Dank dan je Heer, dat de genezing van Hem komt, dat zij Hem toebehoort en niet toebehoort aan een schepsel, die jou vergeet, die je verwaarloosd, die jou als vijand neemt, die je schaadt, en die jou verhindert om te nemen wat jou toekomt.

Nee, de genezing behoort toe aan Allah, de Edele, Degene die weldaden schenkt, Degene Wiens vrijgevigheid geen grenzen kent. Hij geeft jou weldaden, terwijl Hij jou niet nodig heeft. Hij wil niets van jou en je hebt niets wat hem van nut zou kunnen zijn waarmee Hij zich zou kunnen versterken. Hij wil alleen dat je behouden wordt, dat je het geluk bereikt en dat je je verbeterd.

Mijn broeders,, wij moeten onze zonden onderzoeken. Wij moeten berouw tonen aan Hem die een grote kenner is van alles wat onbekend is.

Men moet onmiddelijk afzien van alles wat verschillende soorten van calamiteiten veroorzaakt. Wij zoeken onze toevlucht bij Allah! Onderzoek jullie zonden, of dat is op het terrein van handel, landbouw, administratie, in jullie daden, jullie woorden, jullie aanbidding of in jullie harten.

Onderzoek en je zult vinden, wat je zult vinden. En degene die de religie toepast en die eerlijk is met Allah, diegene mag mooi nieuws verwachten, want hij heeft van doen met De Nobele en niemand is vrijgeviger dan Hem. Daarentegen, degene die volhardt in zonde, de overtreding en de ongehoorzaamheid, diegene doet slechts zichzelf kwaad, want Allah heeft ons niet nodig, op geen enkel moment.

ADVIES AAN HEN DIE GENEZING ZOEKEN BIJ WAARZEGGERS

O broeders, licht jullie vrouwen in en zeg hen hun zaken te doorzoeken, zeg hen te zoeken naar tovenarij en amuletten enz.

Jullie weten dat enkelen onder ons zelfs zijn vervallen in het deelgenoten toekennen (shirk). We hebben niet nagelaten om verschillende soorten zonden te begaan, zelfs niet shirk en dat wat het bevat. We hebben de shirk niet gelaten welke het grootste onrecht is en de grootste perversiteit die er bestaat. Enkele van ons zijn prooi geworden van de magiers, de tovenaars en de waarzeggers...

Zij geloven in wat zij zeggen, ze geven hun geld in ruil voor hun bedrog en hun tovenarijen en zij denken goed over hen. Zij zijn Allah vergeten en zij denken slecht over Allah, dus zij gaan schepselen bezoeken, zij gaan een verdorven ongelovige opzoeken die afgedwaald is! Alle lof is aan Allah ! De mensen bestrijden hun genezing op allerlei wijzen, behalve zij aan wie Allah genadig is.

Wij bestrijden onze genezing op allerlei wijzen behalve diegenen aan wie Allah genadig is. Sommigen hebben zelfs hun Heer verlaten om tovenaars te bezoeken...

O jij, moslim! Weet dat de vernietiging van een heel volk minder erg is dan een persoon die een waarzegger bezoekt. De waarzeggers stelen jouw religie en je geld. Ze verspillen jouw tijd en zo verliest de persoon dit aardse leven en ook het hiernamaals.

Wanneer wij ons wenden naar de schepselen dan verliezen wij dit aardse leven en het hiernamaals. Echter, wanneer wij ons wenden tot de Schepper, de Onweerstaanbare ( al Jabbar), Hj die de mensheid heeft gecreerd, in dat geval zijn wij winnaars in het aardse en hvt hiernamaals. Dus mijn broeders, wij moeten de waarzeggers en de kwakzalvers afzweren, wij moeten hen verzaken en wij dienen ons geloof in Allah te hernieuwen.

Dat degene die de waarzeggers heeft bezocht, zijn geloof hernieuwt. Dat degene die gehecht is aan magiers, aan tovenaars, aan de verschillende soorten van kwakzalvers en waarzeggers, dat hij berouw toont aan Allah en dat hij om zichzelf huilt.. hij dient berouw te tonen aan Allah.

Men dient berouw te tonen aan Allah, men kan beter de dood kiezen dan tovenarij. Wanneer men jou de keus geeft te kiezen tussen de dood en een bezoek aan een waarzegger, kies dan de dood en weet dat Allah meest barmhartig is jegens jou. De moslim kan beter sterven op de tawheed , de Islam en met geloof, dan op Afgoderij / deelgenoten toekennen ( Shirk). Wij zoeken onze toevlucht tot Allah...

ONZE HUIZEN ZUIVEREN OM TE VOORKOMEN DAT DE DJINS NAAR BINNEN GAAN

Mijn broeders, men moet de huizen zuiveren, want zij zijn vol met hinderlagen te wijten aan het feit dat er zoveel zonden worden gepleegd. De Boodschapper ( Salla Allahu alayhi wa Sallam) heeft gezegd: << De engelen gaan geen huis binnen waarin zich een hond of een beeld bevindt >>

Degene die fotos als herinnering ophangt zorgt dat engelen niet binnenkomen bij jullie en jullie verdrijven ze uit jullie huizen. Deze engelen zijn gezonden door Allah om de bewoners van het huis te beschermen, om de kinderen te beschermen, de moeder, de goederen enz.

Allah stuurt hen om hun te beschermen die zich in het huis bevinden en ook om het huis te beschermen. Kijk dan wat diegene doet die een foto ophangt, zonder dat dat echt nodig is. Wanneer de persoon de foto ophangt uit echt noodzaak, dan is dat toegestaan.

Maar hier, de persoon hangt een foto op zonder echte noodzaak en dat is een oorzaak waarom de engelen het huis niet binnengaan. Deze engelen die jou beschermen, jouw kinderen en jouw vrouw, gaan niet naar binnen, want jij hebt ze verdreven van jouw huis. En wat gebeurt er wanneer je de engelen van jouw huis verdrijft? De duivels nemen hun plaats in en komen binnen. Zij staan zichzelf toe om jouw huis binnen te gaan en zij gaan zich inzetten om juuw familie te bederven.

Kijk hoe wij onszelf in situaties brengen die wij niet kunnen verdragen.

Door het ophangen van fotos, openen wij de deur voor de duivels tussen de djins die van het ene huis naar het andere gaan en die zich verplaatsen van de ene familie naar de andere enz. En wat te zeggen als daar boven op mensen muziek luisteren in huis? Wij weten allen dat muziek een perversiteit is die deel uitmaakt van de verboden zaken en de grote zonden...De Boodschapper ( Salla Allahu alayhi wa Sallam) heeft gezegd: << Lees Soera al Baqara! Wanneer jullie deze reciteren, zal zij een zegening zijn, en wanneer jullie dit laten, dan zal het een verlies zijn. En de duivels zullen er nooit toe komen om deze te verdragen. >>

Kijk welke kracht wij kunnen hebben wanneer wij de Koran lezen, wanneer wij de Koran vokgen met liefde, wanneer wij hem verheerlijken en wanneer wij in praktijk brengen van wat hij bevat. Maar waar zijn wij vandaag de dag, behalve hen aan wie Allah genade heeft geschonken? Waar staan wij ten opzichte van de Koran en ten opzichte van het volgen van de Soenna van de beste der schepselen? Wij bevinden ons in een betreurenswaardige situatie die ons doet wenen , behalve hen aan wie Allah genade heeft geschonken. Mijn broeders, daarom moeten wij ons onzetten om te corrigeren wat er in onze huizen is...

WAT DOEN OM SNEL TE GENEZEN IN SHAA ALLAH?

12-02-2013, 14:03
Ik ga nog iets noemen voor degene onder jullie die wensen snel de genezing te verkrijgen zonder dat er vertragingen inzitten met de toestemming van Allah. Wat is dan deze zaak? Dat is het gebed in het derde deel van de nacht.

De Profeet heeft gezegd: << Allah daalt naar de eerste hemel ( die van de aarde) elke nacht in het laatste derde deel van de nacht en Hij zegt: 'Is er iemand die MIj aanroept opdat Ik hem kan verhoren? Is er iemand die Mij vraagt opdat ik kan geven? is er iemand die vergiffenis vraagt opdat Ik hem kan vergeven? >> Kijk hoe Allah vrijgevig is tegenover jou wanneer jij klaar bent voor berouw, voor terugkeer naar Hem, om Hem te smeken en je toe te leggen op je religie. Kijk wat Hij ons geeft wanneer wij bidden tijdens het laatste derde deel van de nacht, wanneer wij Hem aanbidden en aanroepen en berouw tonen aan Hem . Kijk goed!

Allah wacht, zodat Hij ons kan geven wat wij Hem vragen. Hij daalt neder opdat hij degenen verhoort die Hem sme-
ken en Hij schenkt Zijn vergiffenis, Zijn genade en Zijn vrijgevigheid aan hen die berouw tonen, aan hen die zich toeleggen op Zijn relgie. Maar, enkelen onder ons belemmeren hun eigen weg naar genezing en sluiten de poorten naar hun genezing. En daarmee wensen zij de genezing te verkrijgen !

Begrijp dus hoe wij ons moeten gedragen wanneer wij om genezing vragen. Waar bevinden wij ons wat betreft het gebed in het laatste derde deel van de nacht? We zouden eerder moeten vragen: Waar staan wij met het gebed van de ochtend? Enkelen onder ons kennen Allah niet met Fajr, zij kennen de moskeen niet, zij kennen niet de aanbidding die men verricht bij Fajr, ziij bidden niet met hen die gezamenlijk bidden en zij werpen zich niet ter aarde met hen die zich ter aarde werpen. Alle lof is aan Allah.

Is het op deze manier dat wij hopen de genezing te verkrijgen? Wij willen genezen door middel van het bestrijden van de genezing. Subhannallah Eer aan Allah... Wij vrezen voor degeen die zodanig verwaarloosd, voor diegeen die zoveel speelt met zijn religie, wij vrezen voor diegene dat de straf van Allah over hem blijft voortbestaan. Mijn broeders, dit is waarom de persoon die het lukt om te bidden in de laatste derde deel van de nacht een van de grootste oorzaken heeft bereikt om de genezing te verkrijgen en om hem snel te verkrijgen.

En denk niet dat deze woorden alleen gericht zijn tot zieke mensen. Echter, zij zijn in de eerste plaats gericht aan degenen die zich in goede gezondheid bevinden, want diegenen hebben het meer nodig om redenen te hebben opdat hij behoedt wordt voor de goddelijke straf. Allah weet het beter welke straffen een persoon kan verwachten wanneer hij die zich in goede gezondheid bevindt en volhardt in het begaan van zonden, terwijl hij het berouw niet toont tegenover Degene die een grote kenner is van alles wat onbekend is. Deze persoon moet dus oppassen...

DIEGENE DIE WILT GENEZEN STELT ZIJN VERTROUWEN ALLEEN IN ALLAH

Enkelen onder jullie komen hier naar toe na positieve dingen te hebben gehoord over Ma'bar. Men zegt hen: << Ik ben gekomen van Ma'bar>> , een andere zegt: << Ma'bar heeft mij goed gedaan >>, weer een andere zegt: << Allah heeft mij genezen in Ma'bar >>. Op deze manier, denken sommigen dat wanneer men naar Ma'bar komt, zij de genezing verkrijgen en wanneer men over hen leest, hun hand op hun voorhoofd plaatst, zij automatisch genezen zullen worden. Nee!

Weet dat de genezing aan Allah toebehoort en zij behoort aan niemand anders toe. De genezing behoort aan Allah. Diegene die wilt genezen, moet deze vragen aan de Meester van de absolute autoriteit, Diegene die alles beheert.

Daarentegen, de schepselen kunnen niets doen voor jou. Degene die over jou Qoran leest bezit niet de genezing. Weet dat de genezing aan Allah toebehoort en dat de recitatie alleen een van de oorzaken kan zijn om de genezing te verkrijgen. En deze oorzaak kan worden geaccepteerd net zoals zij kan worden geweigerd, zij kan effect hebben net zoals zij kan falen. Het kan zijn dat er oorzaken zijn die worden verwaarloosd door de persoon en dat is waarom hij geheel niet profiteert van de recitatie. Daarom ga ik jullie een geheim toevertrouwen welke is: wanneer mensen reultaten hebben bereikt bij ons, wanneer zij weggaan en een gehele genezing verkregen hebben van Allah, wanneer zij zich hebben verbeterd en zij vooruitgegaan in het goede, dat is omdat zij de adviezen hebben opgevolgd en omdat zij geen tijd hebben verloren met het berouw tonen en terugkeren naar Allah.

Dus degenen onder jullie die echt genezing willen bereiken, dat is de weg die men moet volgen. Breng deze richtlijnen in praktijk.
Na het horen van deze woorden, hebben sommige enkele personen gezegd: << Ik, ik heb geen schepselen nodig, ik ga me alleen richten tot Allah, Hij die mij beschermt waar ik ook ben. Ik heb geenszins de schepselen nodig en Allah is meest barmhartig jegens mij. >> Deze persoon legt zich toe op de religie van Allah, hij toont berouw aan Allah en hij herstelt zijn situatie met Allah.

En op deze manier stelt Allah hem in staat om het goede te doen al naar gelang zijn capaciteiten. Na deze adviezen die jullie hebben gehoord, dienen wij er echt voor te zorgen om niet meer te volharden in het plegen van zonden en het ongehoorzaam zijn.

Omdat Allah de oprechtheid, de vroomheid en de eerlijkheid kent van de persoon, dus Hij zal hem niet laten, want Hij is Degene die meest Dankbaar is, Degene Die vergeeft, de Vrijgevige, de meest Barmhartige. Echter, degene van wie Allah weet dat hij niet oprecht is en eerlijk,. dat hij Allah niet vreest en dat hij de straf van Allah niet vreest, weet dan dat Allah alert blijft.

Bij Allah, in dat geval kunnen wij niets voor jou doen. Weet, dat wanneer de genezing aan mij toebehoorde, ik je deze zou geven en iedereen zou genezen terugkeren. Welnu, de genezing behoort toe aan Degene die zegt 'Wees!' en het is onmiddelijk. Wij danken Allah dat de genezing aan Hem toebehoort en niet aan een van de schepselen. Het is daarom dat wij ons dienen toe te leggen op de religie van Allah.

DE RUQYA ZONDER GELD BEVAT MEER ZEGENINGEN

Kijk uit om niet te liegen in het centrum en mensen te misleiden of andere dingen welke jullie kennen.

Men moet komen tot een volledig berouw, een berouw voor alles, al Allah aanbiddende en vrezende. En ik waarschuw jullie voor hen die reciteren en die jullie geld vragen. Wij aanvaarden dergelijke mensen niet en wij vinden het niet goed dat er geld wordt betaald ( dwz voor de Ruqya). Wanneer onze broeders over jullie lezen, dan is dat niet voor jullie geld, maar dat is om elkaar te helpen, want wij streven naar het elkaar verbeteren.

Dus, wanneer jullie ooit iemand vinden die voor geld reciteert, breng ons op de hoogte van deze persoon. Het kan zijn dat mensen naar jou toekomen en zeggen: << Ik ben bereid te lezen over jou >> terwijl zijn doel is jouw geld te nemen... Zaken, wanneer zij gedaan worden voor het wereldse, daar legt Allah geen zegening in. Integendeel, wanneer de dingen gedaan worden met de wil om elkaar te helpen in het verrichten van goede werken en dat ze gedaan worden voor Allah en niet voor het geld, dan zal Allah er een groot goed in plaatsen.

Laat je dus niet afzetten door de persoon die over je wilt lezen en die jou zegt: << De zitting is tegen deze prijs >> Er zijn mensen die geld nemen zonder dat wij daarvan op de hoogte zijn en zonder onze goedkeuring. Dus, zoals jullie hebben gehoord, raad ik aan om dit soort personen niet te accepteren.

Ga door in het centrum, laat de broeders over jullie lezen en volg de adviezen op. Allah, met Zijn toestemming, zal jullie spoedig een uitweg en een bevrijding geven. Ik vraag Allah, door middel van Zijn Genade, Zijn Vrijgevigheid en Zijn Gunst om de genezing van jullie ziekte te verspoedigen...

(Einde van de woorden van sheikh Mohamed El Imam, moge Allah hem behouden)

Vertaald door
أصحاب الموقع الآن تعرف ar-fr
um adam fr-nl

Bron
Ahloul Hadîth

05-07-2013, 13:12
Djazaak Allahoe ghayran.