Bekijk volle/desktop versie : Stem van vermoedelijke dader kasteelmoord op tape: Man met Hollands accent



11-02-2013, 22:52
EINDHOVEN - Onderzoekers die die bezig zijn met het ontrafelen van de kasteelmoord kennen de stem van de vermoedelijke moordenaar van Stijn Saelens. Dat is de redactie van het Belgische tv-station VTM te weten gekomen. Het zou gaan om een man met een Hollands accent.

De man is ooit gebeld vanuit een callcenter, en dat gesprek is opgenomen. Volgens VTM kent het gerecht de stem, maar ze weten niet wie er achter de stem schuilt.

Ron van B. en Pierry Serry
De Eindhovense verdachte Ron van B. en een handlanger zouden eind januari als 'pakjesbezorgers' het kasteel zijn binnengekomen om vervolgens de moord te plegen. De moord zou zijn voorbereid in het chalet van Pierry Serry, hij trad mogelijk ook op als tussenpersoon.

Hollands accent
Volgens VTM heeft Serry twee maanden voor de moord op Saelens twee gsm-kaarten gekocht. Eén voor zichzelf en één voor de man die vermoedelijk Saelens heeft vermoord. Ze bellen elkaar regelmatig, de gsm-mast vlakbij Serry vangt signalen op.

De vermoedelijke moordenaar heeft ook een telefoontje gekregen van een onbekend nummer, er wordt vanuit een callcenter gebeld of hij een abonnement wil. Dat gesprek is opgenomen, het gesprek heeft 15 seconden geduurd, het zou een man zijn met een Hollands accent.

Moeder kan uitsluitsel geven
Of het de stem is van Ron van B. is niet duidelijk, volgens VTM is Van B.'s moeder de enige die uitsluitsel kan geven aangezien Van B. inmiddels is overleden. Het is niet duidelijk of zij het audiofragment beluisterd heeft. Onlangs liet zij media weten dat ze niet gelooft dat haar zoon iets met de moord te maken heeft.

Belgische justitie heeft ook de hoop gevestigd op een grootschalig DNA-onderzoek.
http://www.omroepbrabant.nl/?news/188505912/Stem+van+vermoedelijke+dader+kasteelmoord+op+tape+ Man+met+Hollands+accent.aspx