Bekijk volle/desktop versie : SMEUIGE sauzijnenbroodjes recept



05-02-2013, 20:27
Dames,

Wei heeft HET recpept voor smeuige sappige sauzijnbroodjes. Als ik rundvleesgehakt gebruik met een ei dan word het gehakt een harde smaakloze staaf wat is het geheim van een heerlijke sauzijnbrood? gwoon oldskool zonder ui peterselie of wat dan ook

shokran

05-02-2013, 20:43


pm gestuurd hoe je het juist moet doen meid

05-02-2013, 20:45
Kikki, ik wil het ook weten,

05-02-2013, 20:55
Kiki, groen voor jou!!!!

05-02-2013, 21:01



Citaat door Samyra22:
Kiki, groen voor jou!!!!
Daar deed ik het niet voor meid, als ik kan helpen doe ik het, zag per toeval dat jij het ook vroeg.

06-02-2013, 01:45
ben ook benieuwd

06-02-2013, 03:38
Pff geheimzinnig dat gpm ..

Jd had ook hier kunnen plaatsen..

06-02-2013, 09:10
kiki ik wil ook graag het recept ervan

06-02-2013, 16:22
sinds wanneer doen we recepten uitwisselen per pm???? oke, dat is dus helemaal nieuw voor mij, als je mensen wil helpen dan doe je dat toch gewoon waarom zo geheimzinnig????

06-02-2013, 18:59
Hier een recept van Rudolfs bakery

Brooddeeg

250 g bloem
6 g zout
70 g boter
10 g basterdsuiker
13 g verse gist of 1 zakje gedroogde gist
125 g melk

Vulling
450 g gehakt
1 beschuit
0.5 ei
zout
versgemalen peper
nootmuskaatpoeder
Extra nodig; 1 ei (om het deeg te bestrijken)

Deeg
Maak een hoop van de bloem op de werktafel en vorm er een kuil in. Bestrooi de bloem met het zout. Verwarm de melk tot deze handwarm is. Giet de melk in de kuil. Voeg de boter en suiker toe. Voeg de gist toe en meng met je vingers de gist door de melk tot een papje. Meng steeds een beetje bloem bij de natte massa totdat het een kneedbaar en egaal deeg is. Het is belangrijk dat het deeg minimaal 5 minuten goed doorgekneed wordt. Verdeel het deeg in stukjes van 90 gram. Maak kleine balletjes en laat deze afgedekt onder een laag plastic folie circa 10 minuten rusten.

Vulling
Meng het gehakt met het ei en een fijngeknepen beschuit. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaatpoeder. Verdeel het gehakt in porties van 90 gram. Rol de porties tot een worst.

Worstenbroodjes
Rol de geruste bolletjes deeg ovaal uit. Klop het ei los en bestrijk de zijkanten van de deegplak. Leg in het midden de gehaktworst. Vouw de korte kantjes van het deeg over de worst, vouw vervolgens de lange zijdes over elkaar heen. Druk de naden goed aan en leg de worstenbroodjes met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat nu 45 minuten rijzen onder een laag plasticfolie.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei en bak in 30 minuten goudbruin af.


Hier link om video te bekijken als je je aanmeld op 24kitchen.nl ; http://www.24kitchen.nl/recepten/brabantse-worstenbroodjes