>
>
> donuts recept gevraagd
Bekijk volle/desktop versie : donuts recept gevraagd
nour3ain
31-01-2013, 10:40
Wie heeft een goeie donuts recept, wil het voor de eerste keer maken en uitproberen
nour3ain
31-01-2013, 10:41
Citaat:
ingrediënten voor 12 personen
1 1/2 eet lepel droge gist of 30 gr verse
60 ml warm water
300 ml lauw /warm melk
100g suiker
1 thee lepel zout
500 tot 600 g bloem
100g boter
2 eieren
Hulpmiddelen
Frituurpan
Voorbereiding
Los de gist in een grote beslag kom in het warme water op, voeg de melk ,suiker ,het zout, en de eieren toe. Mix dit eventjes een paar tellen dan doe je de boter en de bloem er bij en dit goed kneden tot een soepel deeg.
Laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
Bereidingswijze
Bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draai dit voorzichtig rond in de bloem. Rol nu het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Dan pak je een glas of een kopje en je snijd er rondjes uit en het gaatje doe je bijvoorbeeld met een dopje van een fles.
Dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Bak ze in warme olie tot mooie goudbruine donuts. .
ps het deeg moet niet te stevig zijn dus heel soepel
Serveertips
Daarna kan je ze betsrooien met poedersuiker of bijvoorbeeld met chocoladeglazuur bedekken
recept van faatje NEL
01-01-2011, 19:23
nour3ain
31-01-2013, 10:42
Helaas zijn de donutsjes niet gelukt, heb alles weg gegooid, een paar zijn opgegeten, begrijp niet wat er mis is gegaan, misschien heb ik de rijzenproces afgebroken, de eerste waren niets, de 2de een paar gelukt en ze zijn netjes dikker geworden en de derde daarna bleven ze plat toen ging het echt mis
dit zijn een paar,
maar de smaak was wel lekker, weet niet of ik ze nog een keer ga maken, heb ze echt nodig voor de kids
nour3ain
31-01-2013, 10:43
Citaat:
Citaat door 'Faatje' pid='127860' dateline='1294218278':
25 gram gist
1 Eetlepel suiker
1 eetlepel water
1 eetlepel bloem
3 kopjes meel
50 gram gesmolten margarine beetje zout
3 eetlepels suiker
2 eidooiers
1 1 / 4 kopjes water en melk samen, of alleen water mengen op kamer temperatuur
olie
poedersuiker
Het maken van het deeg:
Combineer gist, 1 lepel suiker, 1lepel water en 1 lepel bloem in een kom.
Meng goed, afdekken, en wachten tot het gerezen is.
Meng In een andere kom bloem, gesmolten margarine, zout, suiker en eidooiers. Voeg het gist mengsel hier bij en goed mengen.
Voeg langzaam het water en of melk toe en roer.
Wanneer beslag glad is, bedek de kom met een handdoek en laat het staan en rijzen.
Het maken van de Doughnuts:
Nadat de beslag is gerezen, giet het op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit. Gebruik een glas met een kleine opening om cirkels uit het deeg te snijden . leg een beetje gelei in het midden van elke cirkel, en bedek die dan met een andere cirkel van deeg.
Zorg ervoor dat de 2 cirkels goed aan een hechten zo dat het een gesloten bal vorm met gelei in het midden. Bedek de donuts met een handdoek en laat rijzen.
De Donuts Frituren:
Verhit de olie in een diepe pan tot dat het heet is. leg de donuts in de olie en bak aan beide kanten bruin. Verwijder met een schuimspaan uit de pan en bestrooi met poedersuiker.
Vers zijn ze het Best:
De soefganiot zijn alleen lekker als ze vers zijn. Nadat je het deeg hebt gemaakt, bak erdan slechts een paar tegelijk. En bewaar de rest van het deeg in de koelkast.
05-01-2011, 10:04
nour3ain
31-01-2013, 10:44
Citaat:
Citaat door 'Meknessia28' pid='130931' dateline='1294737543':
recept donuts. Is heel lekker en lukte mij.
30g verste gist
60 ml warm water
3dl lauw warme melk
100g suiker
1 theelepel zout
500 tot 600g bloem
100 boter
2 eieren
Los de gist op in een grote beslagkom in het lauw water. voeg melk, suiker, zout en de eieren toe. even mixen en dan doe je de boter erbij, bloem. goed kneden tot je een soepel deeg hebt. Laat het deeg 60 min rijzen op een warme plaats. Bestrooit je tafel met bloem en leg het deeg op de tafel. draai voorzichtig rond in de bloem. daarna uitrollen tot een lap van 1cm dik, dan pak je een glas of kopje en snijd er rondjes uit.
Laat 20min rijzen afgedekt en bakken in warme olie.
HET DEEG MOET SOEPEL ZIJN
recept
Caftanhuis
31-01-2013, 21:21
Ik gebruik dit recept, vroeger ook andere geprobeerd maar nooit tevreden over geweest maar dit recept is echt super luchtig, niet vettig binnenin en echt lekker. Dus je kan ze altijd eens proberen als je wil!
Sinaasappeldonuts:
Uit dit recept krijg je meer dan 40stuks(misschien best halveren)
Glas gebruikt met een oortje inhoud 250ml
1 glas melk lauw
1,5 eetlepel gesmolten boter
1 glas sinaasappelsap lauw
4 eieren
snufje zout
1 blokje gist
suiker naar smaak
2 vanillesuiker
1 bakpoeder
900 gr bloem
mengen tot een deeg, blijft nog wat plakkerig, uurtje laten rijzen op een warme plek en dan uitrollen en donuts vormen, weer 30 min laten rijzen of tot ze in volume verdubbelen en dan bakken in niet te hete olie, ze kleuren snel donker.
Bestrooien met poedersuiker.
Let wel, gebruik een dikke laag bloem om het deeg uit te rollen, en als je ze laat rijzen ook op heel veel bloem leggen, of ze durven plakken. (dit komt door het plakkerige deeg, maar anderzijds, dit zorgt er ook voor dat ze heel luchtig zijn vanbinnen)
Kaftanhuis zijn deze wel zoet? Ik hou van de mierzoete donuts namelijk.
Zou niet willen dat ze zouden smaken naar sinaasappels ofzo...
Keukenmeid2012
01-02-2013, 10:22
3 eieren
2vanille suiker
7 eetlepels suiker
1theelepel bakpoeder
Zout
5 volle eetlepels zonebloem olie
1verse blokje gist
700 ml vollemelk warm niet te warm,,,!!!
1 kg meel(beste meel is die van de Aldi)
Blokje gist met wat melk oplossen appart in een kommetje
Eieren, suiker, vannille en zout en olie samen goed mengen tot alles is opgelost en dan doe je de opgeloste balkje gist bij en dan doe je de 500 ml melk bij alles goed roeren. En dan de meeel niet in eenkeer maar beetje bij beetje van de overgebleven melk dan nat je je handen in steeds tijdens het kneden en zo kneed je alles goed verder moet heeel soepel zijn het deeg. En als laatste doe je de lepel bakpoeder bij en kneed je het bij als het goed is is alle melk op. En laat je het voor ongeveer eenj uur rijzen ergens waar het warm is, ik pak het goed in met plastic folie en wat theedoeken in. Je neemt dan ongeveer 300 gram meel legt het om de tafel dus niet beetje strooien mAar echt veeeeel want het deeeg is zo plakkerig en maakt het verder plat met je handen of handen en de deeg roller heb je alleen nodig om alles even recht te krijgen moet wel 1cm dik zijn.. En zo ga je verder toe alles klaar is laat het ook rijzen voor ongeveer 1/2 uur of iets meer je ziet wel dat het verrdubbeld is en bak je ze verder in olie...
Caftanhuis
01-02-2013, 10:44
[QUOTE=Aya.;113358872]Kaftanhuis zijn deze wel zoet? Ik hou van de mierzoete donuts namelijk.
Zou niet willen dat ze zouden smaken naar sinaasappels ofzo...[/QUOTE
Ik zelf hou ervan om er poedersuiker op te doen, daarom maak ik ze niet heel zoet. Om zoete donuts te hebben moet je er gewoon extra suiker aan toevoegen.
De sinaasappel smaak je in de verste verte niet hoor, dat is enkel om het rijsproces te verbeteren. Denk dat het zure in combinatie met gist voor een beter werking zorgt. Maar je proeft er na het bakken helemaal niets meer van!
Citaat door Caftanhuis:[QUOTE=Aya.;113358872]Kaftanhuis zijn deze wel zoet? Ik hou van de mierzoete donuts namelijk.
Zou niet willen dat ze zouden smaken naar sinaasappels ofzo...[/QUOTE
Ik zelf hou ervan om er poedersuiker op te doen, daarom maak ik ze niet heel zoet. Om zoete donuts te hebben moet je er gewoon extra suiker aan toevoegen.
De sinaasappel smaak je in de verste verte niet hoor, dat is enkel om het rijsproces te verbeteren. Denk dat het zure in combinatie met gist voor een beter werking zorgt. Maar je proeft er na het bakken helemaal niets meer van!
Oke, bedankt voor je snelle antwoord. Een van de dagen zal ik ze weer eens maken.
nour3ain
27-12-2013, 21:47
jeetje, ik zocht naar donuts recept maar had zelf ooit deze topic geopend haha
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.