Citaat door nour3ain:23-11-2012, 19:15
Ik heb dit recept ooit eens op een topic gevonden hier op m.nl, weet niet meer van wie het was, was geen vaste topic.
Heb ze geprobeerd en ze waren heel goed gelukt. Om te zorgen dat je broodjes zo zacht zijn moet je deeg echt plakkerg zijn. Melk maakt broodjes altijd zachter dan water. Best is dat je ze met heel veel bloem uitrolt op een tafel en dan ronde vormpjes maakt met een glas, zo knoei je het minst en zo blijft je deeg ook goed binnenin het broodje. En niet heel grote aardappels gebruiken, iets groter dan een groot ei is voldoende.
3 Aardappels
3 eieren
1 glas melk +half glas voor de puree. (glas 250ml zo1 met oortje)
1.5 glas suiker
1 glas olie
1 bakpoeder
1 gistzakje
beetje zout.
800 gram meel.
aardappels koken en pureren met een halve glas melk
3 eieren beetje roeren, melk, olie, suiker, zout, bakpoeder en gist erbij, beetje roeren, niet te veel.
aardappelpuree erbij roeren, en dan meel erbij doen.
dan het deeg voor zeker 10-15 min kneden, steeds je handen in olie deppen dan anders kan je het niet kneden.
Dan bolletjes van maken, niet te veel aan zitten anders krijg je van dat vieze deeg van binnen!!!
De bolletjes dirtect op bakpapier op een bakplaat leggen en afdekken.
Ongeveer 1.5-2 uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 260.
Oven lager zetten op 150-200 graden.
Eigeel en melk met elkaar vermengen en op de broodjes smeren.
Ongeveer 15-20 min bakken.