Bekijk volle/desktop versie : Het leven van Profeet Mohammed (vzmh)



Pagina's : [1] 2 3

30-01-2013, 21:33
Jeugd van de Profeet Mohammed (vzmh)

Geboren in 570 na Christus in Mekka
Naam vader: Abdallah ( Hij stierf een aantal weken voor de geboorte van Profeet Mohammed (vzmh)
Naam moeder: Amina bint Wahab (zij stierf toen Profeet Mohammed zes jaar jong was)

Profeet Mohammed werd vervolgens opgevoed door zijn grootvader Abd al Mutallib ( van zijn vaderskant)
Hij stierf toen Profeet Mohammed (zvmh) acht was.
Abd al Mutallib was een belangrijke leider in Mekka van de stam Quraish
Hij was verantwoordelijk voor het ka'aba (de heilige plek in Mekka)

Profeet Mohammed (vzmh) kwam terecht bij zijn oom Abu Talib ( van zijn vaderskant)
Abu Talib was een handelaar en nam Profeet Mohammed (vzmh) al snel met zich meet op reis

Mekka was in die tijd een stadstaat en een belangrijke stad op het kruispunt van diverse karavaanroutes ( zoals die naar Egypte en Syrie)


30-01-2013, 21:49


Korte informatie over de Profeten

De islam vereist geloof in alle profeten:
- Adam
- Noah
- Abraham
- Ismael
- Isaak
- Jakob
- Mozes
- Jezus
- Mohammed

( vrede zij met hen allen)


Profeet Mohammed (vzmh) is gezonden door Allah, zoals Allah zegt in de Koran:

Surah 33 : Ayah 40
Mohammed is niet de vader van één van jullie mannen maar hij is de boodschapper van Allah en het zegel (laatste) der profeten. Allah is omtrent alle dingen wetend".



We beschouwen alle profeten als hemelse leraren, die kwamen om de mensheid te bekeren en te leiden naar Allah. Een moslim moet na het bezigen van een naam van een profeet , het doen volgen met de lofuiting; "Aleihi-assalam" (a.s.) of bij de Profeet Mohammed met "Vrede zij met hem" of "Sallalahu 'alaihi wasalam" (Sallalahu 'alaihi wasalam )

Zoals we geloven in alle profeten, geloven we ook dat alle religies van uit de Waarheid ontsprongen zijn. Maar door de tijd heen zijn ze vermengd met menselijke uitvindingen en verzinsels.Bovendien waren de meeste van deze leerstellingen plaats en tijdgebonden, waaraan later universele waarden werden toegevoegd. Wij geloven dat de Koran al deze en aanvullende leerstellingen bevat die permanent en universele waarden bezitten en die bedoeld zijn voor alle naties.

30-01-2013, 21:58
De Stam van Profeet Mohammed (vzmh) Quraish

De stam van de Profeet (vzmh) is Quraish.
Deze stond bekend als een eervolle stam.
De stam had een verheven positie en een roemrijke oorsprong.
Tussen de overige Arabische stammen was het een hoogwaardige stam.
Quraish is een bijnaam van Fihr, de zoon van Maalik of An-nadhr, de zoon van Kinaanah.

De mannen die tot deze stam behoorden waren in hun tijd de heren en de nobelen van alle andere mannen. Bijzonder onder hen was Qusay, zijn echte naam was Zaid. Hij is namelijk de eerste in Quraish die het beheer over de Ka'bah kreeg, hij was verantwoordelijk voor het bedekken en het verzorgen daarvan. Hij had de sleutels van de Ka'bah en opende het voor wie en wanneer hij maar wilde. Hij is ook degene die Quraish naar het binnenste van Mekka bracht, waarna zij zich ook daar hebben gevestigd. Daarvoor hadden zij alleen aan de rand van Mekka gewoond en leefden verspreid over andere stammen. Qusay is ook de oprichter van de "as-siqaayah", d.w.z. "een heerlijke drank die wordt gemaakt van dadels, honing, krenten en dergelijke. Hij bereidde het voor de bedevaartgangers zodat deze ervan konden drinken". Ook is hij de initiatiefnemer van de "ar-rifaadah", d.w.z. "het eten dat voor hen werd bereid tijdens het bedevaartseizoen.

Aan de noordelijke kant van de Ka'bah heeft Qusay het raadhuis gebouwd "daar an-nadwah", waar Quraish zich beraadden en wat het centrum was van hun sociale activiteiten. Zo werd bijvoorbeeld elk huwelijk en elk besluit in dit huis genomen. Hij had de banier en de leiding. Er werd geen oorlog gevoerd zonder zijn toestemming. Hij was gastvrij, wijs en had onder zijn mensen een grote invloed.


30-01-2013, 22:07
De geboorte van Profeet Mohammed (vzmh)

De profeet (vzmh) werd geboren in een buitenplaats van Beni Haashim in Mekka, op maandagochtend de negende (of de twaalfde, zoals ook wordt genoemd) van de maand Rabi'e I in het jaar van de olifant. De eerste datum is de meest betrouwbare maar de tweede datum is meer bekend. Deze datum komt overeen met 22 april 571 (na Christus). De vroedvrouw bij zijn geboorte was As-shifaa', de dochter van Amr en de moeder van Abdurrahmaan Ibn Awf.

Bij de bevalling kwam vanuit zijn moeder een licht naar buiten dat zelfs de Shaam-paleizen bereikte. Zij bracht zijn opa Abdulmuttalib op de hoogte van de geboorte, waarna Abulmuttalib vrolijk en gelukkig naar haar toekwam. Hij nam de baby in zijn armen en bracht hem de Ka'bah binnen, bedankte Allah, riep Hem aan en noemde hem Mohammed.
Hij koos voor deze naam (wat in het Arabisch wil zeggen "degene&quot

waarover met lof wordt gesproken) opdat de mensen met lof over hem zouden spreken. Hij slachtte een dier voor deze gelegenheid, besneed de baby op de zevende dag na zijn geboorte en gaf de mensen te eten, zoals dat toen gebruikelijk was onder Arabieren. Barakah Alhabashiah, Oum Ayman, was zijn oppas. Zij was de slavin van zijn vader Abdullah. Zij is later nog moslim geworden, immigreerde naar Medina en overleed vijf of zes maanden na de profeet (vzmh) .



30-01-2013, 22:08


Masha'Allah, mooie Topic en heel leuk om te lezen! Moge Allah jou zegenen zuster!

30-01-2013, 22:10
Als je wil zal ik men reactie verwijderen om de chronoligie te behouden.

30-01-2013, 22:15
De kinderjaren van Profeet Mohammed (vzmh) [/SIZE][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Traditie bij de Arabieren is om op het platte land op zoek te gaan, voor pasgeboren kinderen, naar vrouwen die borstvoeding willen geven met als bedoeling deze kinderen voor de stedelijke ziektes te beschermen. ( zodat zij sterk opgroeien en de Arabische taal vanaf hun kinderjaren beheersen).

Door de voorbeschikking van Allah, de Verhevene, kwam een aantal vrouwen uit Beni Sa'd op zoek naar baby’s om borstvoeding te geven. De profeet (vzmh) werd aan hen allen aangeboden maar zij weigerden omdat hij een weeskind was. Onder de vrouwen bevond zich ook Halima, de dochter van Abou Thouayb. Zij kon geen ander kind meer vinden en nam de profeet (vzmh) mee waarna zij zo gelukkig was, dat de anderen jaloers werden.

De zegeningen stroomden binnen bij deze familie en werden voor iedereen zichtbaar tijdens het verblijf van de profeet bij hen. In dit verband is overgeleverd dat toen Halima naar Mekka kwam, het een droogteperiode was. De ezelin waarmee zij kwam, was het traagste dier van de karavaan doordat het zwak en mager was. Zij had ook een kameel die geen druppel melk voortbracht en zij had een kind dat gedurende de hele nacht van honger huilde, hij kon niet slapen en zijn ouders daardoor ook niet.

Toen Halima de profeet (vzmh) met zich meebracht naar haar onderkomen en hem borstvoeding begon te geven kwam alle melk die hij nodig had. Hij dronk samen met haar eigen kindje totdat zij hun dorst hadden gelest en vielen daarna in slaap.

De man van Halima ging naar de kameel en vond haar vol met melk. Hij melkte haar zodat zij genoeg te drinken hadden en die nacht goed konden slapen. Toen zij de terugweg naar Beni Sa'd ondernamen, stapte Halima op haar ezelin en nam de profeet (vzmh) ook mee. De ezelin ging zo snel dat deze de karavaan voorbij ging en geen van de dieren kon haar meer in kon halen.
Toen zij in Beni Sa'd thuiskwamen, dat toen een heel erg uitgedroogd landschap was, keerden de schapen aan het einde van de dag echter met volle buiken en volle uiers terug. Zij melkten de dieren en dronken terwijl geen ander een druppel kon melken in dezelfde tijd.

De zegeningen en voorspoed van Allah hielden twee jaar lang aan totdat de borstvoedingsperiode voorbij was. Deze periode was bepalend voor zijn ontwikkeling.

Halima kwam elke zes maanden en nam de profeet (vzmh) mee naar zijn moeder en familie en bracht hem weer terug naar het platteland in Beni Sa'd.

Na afloop van de borstvoedingsperiode en zijn ontwenning daarvan, bracht zij hem terug bij zijn moeder. Doordat zij alle zegeningen en voorspoed had gemerkt, wilde ze graag dat hij bij haar zou blijven. Ze vroeg vervolgens aan zijn moeder of dat mogelijk was totdat hij groter zou worden en zodoende de ziektes in Mekka zou vermijden. Aangezien zijn moeder er geen bezwaren tegen had, nam Halima hem mee terug en was daardoor heel gelukkig. De profeet (vzmh) verbleef daarna nog ongeveer twee jaar bij haar. Daarna vond een vreemde gebeurtenis plaats waarna Halima en haar man angst kregen en besloten om de profeet (vzmh) terug te brengen naar zijn moeder. Deze gebeurtenis is het openscheuren van zijn borst. Het vond als volgt plaats.



30-01-2013, 22:16

Citaat door Soumaya92:
Als je wil zal ik men reactie verwijderen om de chronoligie te behouden.
Chokrane zuster voor de reactie. Het is niet erg. Upp maar mee

30-01-2013, 22:24
Het bezoek van de twee engelen[/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
Anas Ibn Maalik, moge Allah met hem tevreden zijn, heeft verteld: 'De engel Jibriel kwam naar de profeet (vzmh) toen deze samen met andere kinderen aan het spelen was.

Jibriel legde hem op de grond en opende zijn borst, pakte zijn hart, haalde een bloedprop eruit en zei: dit was het aandeel van de duivel in je. De engel Jibriel waste het hart met zamzam-water in een gouden kom. Hij herstelde het hart en plaatste het weer terug op zijn plek.
De kinderen renden naar zijn moeder, dat wil zeggen degene die hem borstvoeding gaf, en zeiden: 'Mohammed is vermoord'. Daarna kwam hij aangelopen met een bleek gezicht. Annas voegde hieraan toe: ik kon de littekens in zijn borst zien.

[B]Hierover is het volgende vers uit de Koran bekend:
"Hebben Wij uw borst niet voor u verruimd? En uw last niet van u weggenomen? Die uw rug bezwaarde?" (Surah 94: Ayah 1/tm 3)
[/B][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]SubhanAllah!!


30-01-2013, 22:26
Ik zal morgen inshAllah verder gaan.

@ Soumaya92, bedankt voor het uppen.

30-01-2013, 22:27

Citaat door sweety_m0cr0:
Ik zal morgen inshAllah verder gaan.

@ Soumaya92, bedankt voor het uppen.
Ik kijk er naar uit, met alle plezier

31-01-2013, 09:17
Itlaa3!

31-01-2013, 10:40


Later lezen Insha'Allah.

31-01-2013, 11:51
Prachtig om te lezen.
Bedankt voor het plaatsen, meid

31-01-2013, 16:40
.

Pagina's : [1] 2 3