Bekijk volle/desktop versie : Marokko komt met sneeuwfestival in februari



30-01-2013, 17:13
Een sneeuwfestival in het warme Marokko? Ja, je leest het goed!





In Ifrane staat van 1 tot 3 februari een heuse festival op het programma dat met de winter en sneeuw te maken heeft. Het initiatief komt van de vereniging Tourtite en het bestuur van Ifrane en dient ter bevordering van 'de veelzijdige parel' in de Midden-Atlas. Het festival moet voor meer toerisme in de provincie zorgen maar ook het cultureel erfgoed en de lokale kunst staan onder de aandacht.

Op de ski berg Jbel Habri, de openbare plaatsen van de stad en omliggende drukbezochte plaatsen staan activiteiten gepland met een breed scala aan recreatieve activiteiten. De vier belangrijkste thema's tijdens het feest zijn uitdaging, entertainment, geschiedenis en kunst. Zo zal men een skiwedstrijd houden, een sneeuwpop wedstrijd waarin de mooiste creatie een prijs wint en komt er een kleurrijke carnaval.

Voor de kinderen heeft de organisatie besloten om verschillende ski spelletjes te organiseren in 'Kids Paradise'. Ook worden kinderen in aanraking gebracht met educatieve workshops en maken ze kennis met beeldhouwkunst met sneeuw en ijsdansen.

Lokale kunstenaars krijgen daarnaast de kans om hun werk aan het grote publiek te laten zien door middel van foto exposities en een parade met traditionele kledij.

30-01-2013, 23:54


prachtig gebied!


31-01-2013, 00:19
wat leuk
Ifrane verdient dit ook

31-01-2013, 10:47
Heel goed! Beter laat dan nooit!