Bekijk volle/desktop versie : Arrestaties bij fraudeonderzoek rond prostitutie



30-01-2013, 16:33
Zes mensen zijn woensdag opgepakt voor grootschalige financiële fraude. Ze worden ervan verdacht zwart geld in de legale prostitutie te hebben geïnvesteerd. Op 33 locaties in heel Nederland werden doorzoekingen verricht.

Bij de actie zijn meer dan driehonderd agenten, rechercheurs en FIOD-medewerkers ingezet. Daarbij is beslag gelegd op diverse spullen en panden, meldt de politie.

De verdachten, vijf mannen tussen de 31 en 77 jaar en een 66-jarige vrouw, zijn afkomstig uit Utrecht, Lelystad, Amsterdam en Maarssen. Ze werden opgepakt in hun woonplaats, een van hen verbleef op Tenerife. De groep wordt verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte, deelname aan een criminele organisatie en fiscale fraude.

De zes zouden sinds 2001 met diverse bedrijven in binnen- en buitenland een zwartgeldcircuit hebben gecreëerd. Het zwarte geld werd vervolgens geïnvesteerd in legale prostitutie. De fraude kwam aan het licht na een onderzoek naar ongebruikelijke financiering van vastgoed.

Meer dan dertig woningen, panden en loodsen, waarvan enkele in het buitenland, zijn doorzocht. Daarbij zijn auto's, boten, sieraden, computers, administratie en bankrekeningen in beslag genomen. Ook zijn drie vuurwapens aangetroffen en meegenomen. Op 22 panden en drie percelen grond, met een geschatte waarde van enkele miljoenen euro's, is beslag gelegd.
http://binnenland.nieuws.nl/737977/arrestaties_bij_fraudeonderzoek_rond_prostitutie