Bekijk volle/desktop versie : Elke dag een nieuwe kans..



23-01-2013, 22:08

De fouten die je maakt, zullen niet ongestraft blijven.

Kansen verdien je, maar dan moet je ze wel grijpen.

Je voelt in jezelf een kracht die je naar het goede wil leiden, maar dit vergt iets meer moeite dan om voor de oude vertrouwde slechte pad te kiezen. Gemakzuchtig als je bent, kies je ook voor deze slechte pad. Je fouten beginnen keuzes te worden en je hebt het steeds meer zelf in de hand..

En je weet dat het moment komt, dat er grote gevolgen zullen ontstaan. In het leven kan je namelijk niet blijven aanmodderen. Wat als dit moment is aangebroken en het dan al te laat is.

Je leven krijgt een andere wending en jij bent het die je leven deze kant op heeft gestuurd.

Je toekomstplannen zijn omver geholpen door je eigen foute keuzes, terwijl je wist wat de goede keuzes waren. Wie kan je de schuld geven?

Niemand, want jij bent degene die Shaytaan heeft gevolgd. Je kunt hem wel de schuld geven, maar hij lacht daar alleen maar om. Je bevestigt het feit, dat je naar zijn influisteringen hebt geluisterd. Rabbi heeft je met zijn barmhartigheid zo vaak benaderd, maar je kon de confrontatie niet aan en hebt je rug maar gekeerd. Je wilde niet intense schuldgevoel voelen. Je wilde geen intense spijt voelen. Je wilde niet, want je dacht dat je er geen energie voor had.

En dan komt het moment, dat het te laat is. Je leven heeft een andere wending genomen, dankzij je eigen keuzes. Je had het zelf kunnen voorkomen, maar je liet je leiden door Shaytaan. Wie zich door hem laat leiden, komt in een doodlopende put terecht. En je raad het al, de enige die je hieruit kan halen, is Rabbi. Je wist het al van tevoren. De onzekerheid die je voelde toen je Shaytaan volgde, het stemmetje in je hoofd die zei, doe het nou niet en de binnenste van je hart, die snakte naar je Imaan. Al deze dingen heb je genegeerd en nu verlang je er zelf naar. En nu heb je het gevoel, dat je het niet meer verdient en je schaamt je om je terug te keren naar je Schepper. De confrontaties zijn nu alleen maar groter.

Wat doe je? De confrontaties aangaan of doorgaan met je rug te keren naar datgene wat goed voor je is..

Je hebt de toekomst die je wilde verspild, maar voor een plaats in het paradijs is het nooit te laat. Elke dag dat je, je ogen opendoet en je kunt je bed uitstappen, betekent nog één kans om vergiffenis te vragen om de juiste keuzes te maken en om flinke stappen richting Allah swt te zetten. Maar weet dat de dood onverwacht komt, dus wees niet te laat om je plaats in het paradijs te kunnen bemachtigen.