Chocoladetaart.
9 kardemompeulen
225gr. Boter
225 gr. Lichte bastardsuiker
3 eieren
300 gr zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels cacaou poeder
125 gr hazelnoten, fijngemalen in de keukenmachine
150 ml melk
150 gr pure chocolade
Springvorm 20 cm.
Voor de saus
100 gr. Chocolade
50 gr boter op kamertemperatuur
25 gram pistachenootjes in stukjes gehakt.
Verwarm de oven voor op 180 graden . Knrus de kardemompeulen in een vijzel. Gooi de groenige schalen weg en bewaar de zwarte zaadjes.maal deze fijn in de vijzel.
Mix de boter met de suiker tot een lichtgrkleurd luchtig mengsel. Klop de eieren los in een andere kom en voeg ditbeetje bij beetje al kloppend toe aan het botermengsel. Roer het ei er steeds goed door voordat je meer ei toevoegt.
Zeef het bskmeel en cavaoupoeder boven de kom . Voeg de hazelnoten toe en meng alles voorzichtig door elkaar. Roer de melk er beetje bij beetje door, samen met de fijngemalen kardemomzaadjes en chocolafestukjes.
Doe het mengsel in een ingevette springvorm en zet de cake 50 min de oven.neem de cake uit de oven en laat 15 min de vorm afkoelen. Neem hem uit het rooster en laat hem 45 min afkoelen op hey roosyer
Voor de saus laat je de chocolade en de boter smelten in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend watet.
Als alles is gesmolten schep je de saus over de cake. Bestrooi met pistachnootjes.
Foto volgt nog morgen inshallah.