Bekijk volle/desktop versie : Amrabat: 'Ribéry, een speler van wereldformaat, kon in Turkije geen potten breken'



30-12-2012, 13:42
Nordin Amrabat kent een succesvolle periode bij Galatasaray, de club die hem afgelopen zomer na veel getouwtrek overnam van Kayserispor. De Nederlandse Marokkaan staat met Cim Bom bovenaan in de Süper Lig en wist zich met Galatasaray ook bij de beste zestien clubs van Europa te scharen in de Champions League. Over de kracht van de Turkse competitie zijn de meningen verdeeld, maar Amrabat is stellig als het over het niveau op de grens van Europa en Azië gaat.

Volgens de dribbelaar mag de Süper Lig niet onderschat worden. "De Turkse competitie is een sterke competitie, met een aantal ploegen dat kans maakt op de titel", vertelt Amrabat in gesprek met Voetbalzone. "Dit maakt de competitie leuk en attractief. Het niveau van de Turkse competitie is erg hoog en dat betekent dat er binnen een wedstrijd geen moment van verzaking mag plaatsvinden. We moeten continu geconcentreerd blijven en de kansen die we krijgen benutten: anders wordt het een moeilijk verhaal."

"De Süper Lig is totaal niet te vergelijken met de Eredivisie, want daarin krijg je de tijd en de mogelijkheid om te voetballen. Hier niet, dus je speelt meer op je gevoel en je moet snel beslissingen nemen'', vervolgt Amrabat. ''Veel grote voetballers die het in de rest van Europa hebben gered, hadden het in Turkije moeilijk. Een voorbeeld daarvan is Franck Ribéry, die nu bij Bayern München een speler van wereldformaat is. Ribéry heeft bij Galatsaray geen potten weten te breken en dan heb je het over een voetballer met een aparte status. Dit kenmerkt de manier van spelen en het niveau in Turkije."

Lees maandag het complete interview met Nordin Amrabat op Voetbalzone.