Bekijk volle/desktop versie : 'Elftal van 2012' van L'Equipe : Zlatan heeft geen plekje in hun team



28-12-2012, 16:06
Net zoals veel kranten heeft ook het gerenommeerde Franse sportdagblad L'Equipe zijn ideale voetbalelftal van 2012 bekend gemaakt. Daarin is ook een plaats voor een Belg: Vincent Kompany. 'Hij is het symbool van de Belgen en Manchester City', aldus L'Equipe.


'Hij was één van de architecten van de eerste Engelse titel van Manchester City in 44 jaar', motiveert de Franse sportkrant zijn keuze voor Kompany in het hart van de defensie. 'En niet alleen om zijn beslissende doelpunt in de derby tegen Manchester United in april (1-0). Op zijn 26ste is de oud-speler van Anderlecht en Hamburg ook het symbool van de opmars en de kracht van een nieuwe ontzettend getalenteerde generatie Belgen', strooit L'Equipe met complimenten.

De krant berekende ook dat Kompany gemiddeld 5,8 ballen per match heeft gerecupeerd in 2012. Dat is het beste gemiddelde bij de centrale verdedigers in de Premier League. In de 'Elf van 2012' van L'Equipe.

Courtois 10de beste doelman, ook Hazard scoort goed

Naast Kompany plaatst L'Équipe in de verdediging Jordi Alba, Sergio Ramos en Philippp Lahm. De Spaanse grootmachten Real Madrid en FC Barcelona zijn de hofleveranciers met elk vier spelers: Alba, Xavi, Andres Iniesta en Lionel Messi voor Barça, Ramos, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo en Iker Casillas voor Real.

In het lijstje van beste doelmannen staat Thibaut Courtois (Atletico Madrid) tiende. Bij de centrale verdedigers moet Kompany enkel Ramos laten voorgaan, Thomas Vermaelen (Arsenal) is 18e. Bij de offensieve middenvelders is Eden Hazard 7e, Marouane Fellaini (Everton), Axel Witsel (Zenit St Petersburg) en Moussa Dembélé (Tottenham) haalden de lijst niet.

De ideale elf volgens L'Équipe:
Casillas - Alba, Ramos, Kompany, Lahm - Alonso, Xavi, Iniesta - Ramires, Messi, Ronaldo