Bekijk volle/desktop versie : Kluivert: ‘Moet iets geks gebeuren, wil AC Milan er niet uit vliegen’



27-12-2012, 15:12
Naast de krachtmeting tussen Real Madrid en Manchester United is ook de dubbele ontmoeting tussen AC Milan en Barcelona een fraai affiche in de achtste finale van de Champions League. Patrick Kluivert, die als voetballer uitkwam voor beide clubs, gaat ervan uit dat de Spanjaarden zullen winnen.

De huidige assistent-bondscoach van het Nederlands elftal ziet Barça als de torenhoge favoriet om de Europese hoofdprijs in de wacht te slepen. “Zij bevinden zich op een heel ander niveau”, vertelt de oud-spits aan El Mundo Deportivo. “Ze zijn de absolute favoriet om de Champions League te winnen. En er zal iets heel geks moeten gebeuren wil Milan niet uitgeschakeld worden.”

Volgens Kluivert ligt dat meer aan de kracht van de Catalanen dan aan de zwakte van i Rossoneri. “Milan heeft zeker een goed team, dat altijd meedoet om de prijzen. Maar Barcelona is gewoon te goed voor ze, al zijn ze dat in mijn ogen voor iedere tegenstander. Milan heeft Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva verloren, terwijl er bij Barcelona niets veranderd lijkt sinds Tito Vilanova het heeft overgenomen van Josep Guardiola. Ze spelen eigenlijk nog steeds hetzelfde als onder Frank Rijkaard, toen ik er ook nog voetbalde.”