Bekijk volle/desktop versie : 'Milan en Corinthians akkoord over transfersom van vijftien miljoen'



26-12-2012, 23:21
Alexandre Pato lijkt op weg naar zijn vaderland Brazilië. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde La Gazzetta dello Sport hebben AC Milan en Corinthians overeenstemming bereikt over een transfersom van vijftien miljoen euro. Volgende week zullen de partijen naar alle waarschijnlijkheid de deal afronden.
Pato, 23 jaar, maakte in januari 2008 de overstap van Internacional de Porto Alegre naar AC Milan. De eerste 3,5 jaar van de Braziliaans international in Milaan waren goed te noemen, maar in de afgelopen anderhalf jaar groeide het aantal spierblessures van Pato naar een totaal van liefst negentien stuks. AC Milan staat daarbij weigerachtig tegenover het verlengen van zijn contract, dat medio 2014 afloopt.

Het recente transferverzoek van Pato was voor Milan een geschenk uit de hemel. De partijen zullen in januari weer om de tafel zitten en Corinthians zal een dezer dagen ook met het management van de aanvaller zelf een afspraak maken. Saillant: een jaar geleden sloeg AC Milan een formeel bod van Paris Saint-Germain van liefst 35 miljoen euro euro af. Pato kostte Milan in 2007 ongeveer 22 miljoen euro en bleef vanwege zijn minderjarige leeftijd nog een half jaar rijpen in Porto Alegre.
Pato is waarschijnlijk niet de enige Braziliaan die de gelederen van Milan verlaat. Landgenoot Robinho is ook niet meer in vorm en drukt met zijn salaris bovendien op de begroting van i Rossoneri. Flamengo is niet meer in de markt voor de ex-speler van onder meer Real Madrid en Manchester City, maar voormalig werkgever Santos en Atlético Mineiro willen de 28-jarige dribbelaar dolgraag contracteren.

VZ

15MILJOEN

26-12-2012, 23:22


goedkoper dan sulejmani