Bekijk volle/desktop versie : verschil tussen bloem en zelfrijzend bakmeel



21-12-2012, 13:06
Hoe fataal is het verschil.. Wil donuts maken, in recept staat bloem, maar heb alleen zelfrijzend bakmeel thuis.. Moet ik dan minder bakpoeder gebruiken??

Iemand????

21-12-2012, 14:33


Of geen gist??

21-12-2012, 15:43
ik heb da ook al is gedaan, is toch wel anders ze liever gewoon bloem!

21-12-2012, 15:46

Citaat door sokara:
ik heb da ook al is gedaan, is toch wel anders ze liever gewoon bloem!
Heb je toen iets verminderd van gist of bakpoeder?

Pff geen zin om naar de supermarkt te gaan

21-12-2012, 15:51


ja heb wa vermindert maar toch eerlijk is eerlijk haha ander keer anders? of moet het vandaag? of bedenk wat anders!

21-12-2012, 15:55
Moet vandaag, zwangerschapskwaaltjes!!! Ik ga toch naar de supermarkt

Nu ga ik boos worden als ze alsnog mislukken!!

21-12-2012, 18:22
hahah aah meskina! ja dan moet je het zeker doen! hoeveel maand ben je meid?

met choco erop zijn ze heerlijk? lah je kemel bel gair met je bevalling!

21-12-2012, 18:56
Amien inshaAllah, ik ben 32 weken..

Mijn beslag is bijna klaar met rijzen, begin er steeds minder trek in te krijgen haha.. Al die moeite!!

21-12-2012, 19:26
hahha wat voor recept doe je ? met melk , gist, bloem, eitje suiker toch? en dan lang rijzen?

25-12-2012, 13:52
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4434150

van Fatimaahtje ofzo gemaakt..

Zijn heel goed gelukt, heb wel een klontje boter erbij gedaan en klein beetje suiker en een vanillesuiker..

25-12-2012, 14:21
ik gebruik gewone bloem met anderhalve lepel gist en boter en 3 eiren vanille suiker en lauwe melk en een beetje suiker en een snuifje zout en heel goed laten reizen.dit is mijn recept

25-12-2012, 15:13

Citaat door sokara:
ik heb da ook al is gedaan, is toch wel anders ze liever gewoon bloem!
ik ook, vertrouw die zelfde rijzende bakmeel niet, heb 'm hier liggen en weet niet wat er mee te doen... volgens mij rijst die niet echt goed


iemand idee, wat je mee kan doe?

25-12-2012, 16:41


panekoeken zijn super lekker met zelfrijzend bakmeel

26-12-2012, 12:09
ik doe altijd extra gist erbij anders komt het amper omhoog