Bekijk volle/desktop versie : 'Opbrengst 4G-veiling boven miljard'



14-12-2012, 16:21
De veiling van frequenties voor sneller mobiel internet heeft veel opgebracht.





Mogelijk zelfs boven de miljard euro. Dat meldt RTL vrijdag. Uitgegaan was van een opbrengst van rond de half miljard euro. Agentschap Telecom, de organisator van de veiling, wil het bericht niet bevestigen. Vrijdag na sluiting van de Amsterdamse beurs wordt meer bekendgemaakt.

De veiling ging eind oktober van start. Naast het nieuwe 4G-spectrum werden ook de oude frequentiebanden geveild. Vijf marktpartijen konden via internet bieden op de vergunningen met een looptijd van zeventien jaar. Door meer partijen toe te laten wil de overheid de concurrentie op de markt voor mobiel telefoneren en internetten verhogen.

Waarschijnlijk hebben naast de 'oude' partijen KPN, Vodafone en T-Mobile ook Tele2 en UPC of Ziggo een gooi gedaan naar een plek op het spectrum. De opbrengst van de veiling vloeit naar de Nederlandse schatkist. De veiling van de voorganger van 4G, UMTS ofwel 3G, leverde in 2000 5,9 miljard gulden (2,7 miljard euro) op. Veel telecombedrijven hebben later flink moeten afschrijven op verkregen frequentie.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) wilde vrijdag niets zeggen over de veiling. "Ik weet er niets van en kan er dan ook niet op ingaan", zei hij. Ook vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) zei van niets te weten. "Maar het klinkt goed", zei hij op de persconferentie na afloop van de ministerraad, waar hij premier Mark Rutte (VVD) verving.

16-12-2012, 06:29


We kunnen wel raden wat er gaat gebeuren met de prijzen van belminuten, dit soort aanbiedingen kun je dan wel vergeten http://www.sellgo.nl/apple-ipad2-16-gb-wifi--nokia-c2-01-product-1571410.html