Bekijk volle/desktop versie : 21 asielzoekers opgepakt tijdens ontruiming tentenkamp Den Haag



13-12-2012, 16:24
Bij de ontruiming van het tentenkamp in Den Haag zijn 21 asielzoekers aangehouden.





Ook zeven sympathisanten werden gearresteerd. De politie verwacht de arrestanten in de loop van de dag weer vrij te laten. De politie startte rond 13.15 uur met de ontruiming. Enkele asielzoekers hadden zich aan elkaar geketend. Er moest een slijptol aan te pas komen om hen los te maken. Volgens politie en gemeente verliep de ontruiming, die ongeveer een uur in beslag nam, rustig.

Eerder hadden zo'n 25 asielzoekers het kamp al verlaten. Zij zijn ondergebracht bij sympathisanten. Waar de aangehouden asielzoekers naartoe gaan als ze weer vrij komen weten ze niet, laat een woordvoerder van de actiegroep weten. "Als ze kiezen voor tijdelijke opvang, zijn ze bang dat dat hun strijd voor een verblijfsvergunning dwarsboomt", licht een woordvoerder van de actiegroep toe.

De rechtbank in Den Haag bepaalde woensdag dat de ontruiming op last van de gemeente mocht doorgaan. De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) wilde het kamp weg hebben omdat overnachten in het kamp gezondheidsrisico's met zich mee zou brengen. Ook was er volgens Van Aartsen een 'onacceptabel risico op wanordelijkheden'.

De asielzoekers bivakkeerden sinds september in het kamp omdat ze naar eigen zeggen niet terug kunnen naar hun thuisland omdat het daar niet veilig is.

15-12-2012, 21:42


Een schande voor de democratie...

15-12-2012, 22:23

Citaat door Daina:
Een schande voor de democratie...
De rechter heeft uitgesproken dat deze afgewezen economische vluchtelingen hun kamp moesten opbreken.
Zij hebben geweigerd gevolg te geven aan deze uitspraak, dus moest de politie zorgen dat de rechterlijk uitspraak werd uitgevoerd.

Kun jij uitleggen wat de schande is, wat democratie hiermede te maken heeft?