Bekijk volle/desktop versie : Verkrachting van meisje in Drachten in Opsporing Verzocht



08-12-2012, 01:23
DRACHTEN – Het seksueel misbruik van een zesjarig meisje in Drachten op zondagmiddag 25 november was gisteravond een van de items van Opsporing Verzocht. Hoewel er een 23-jarige man is aangehouden is de politie op zoek naar meer informatie.

Het meisje was met haar gezin op bezoek bij een familie in de wijk de Wiken. Zij mocht even spelen op een speelplaats aan de Westerwird. Daar werd zij aangesproken door een man die haar een cadeautje beloofde als ze met hem mee ging. Dat deed het meisje. Achter een heg aan de rand van de speeltuin moest zij op de grond liggen en vervolgens werd zij seksueel misbruikt.

De ongeruste moeder van het meisje nam poolshoogte en heeft waarschijnlijk de man zelfs aangesproken. Op dat moment lag haar dochter onder diens jas. Zij zag dat niet. De man stuurde haar ijskoud een richting op.

De politie is op zoek naar meer informatie en mogelijke getuigen. Zo is de dader rond half vijf aangesproken door een jongeman op een zwart fiets. Hij fietste over het betonpad dat langs de speeltuin loopt en reed vervolgens via de groenstrook naar de steeg achter de seniorenwoningen.

De politie sluit niet uit dat de 23-jarige in Drachten of omgeving meer kinderen heeft benaderd. Daarbij is onder andere de smoes gebruikt dat als ze met hem mee zouden gaan ze een cadeautje zouden krijgen. Reacties zijn welom via:
Politie Friesland: 0800-6070 (gratis) of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis) Foto Jan Benus

http://www.drachtstercourant.nl/nieuws/15423/verkrachting-van-meisje-in-drachten-in-opsporing-verzocht/



Zo vader, zo puberzoon.