Bekijk volle/desktop versie : Afrika stuurt militairen naar Mali



05-12-2012, 18:30
Afrika gaat militairen sturen naar Mali om te strijden tegen de rebellen.

Afrikaanse troepen kunnen begin volgend jaar onder mandaat van de Verenigde Naties naar het wetteloze noorden van Mali worden gestuurd. Dat heeft de president van Ivoorkust Alassane Ouattara woensdag gezegd. Ouattara noemde een dergelijke operatie noodzakelijk om te voorkomen dat het gebied een broeinest van terroristen en drughandelaars wordt.

Ouattara deed zijn uitlatingen tijdens een bezoek aan Frankrijk, dat financiële hulp heeft aangeboden voor een Afrikaanse missie om Noord-Mali te stabiliseren en heeft aangedrongen op een snelle militaire interventie. Ouattara is voorzitter van het regionale blok Ecowas, dat een plan heeft opgesteld om 3300 Afrikaanse militairen naar de regio te sturen.


De Ivoriaanse president riep de Verenigde Naties woensdag op deze maand een resolutie aan te nemen die de operatie mogelijk moet maken. Wanneer dat gebeurt, kan de operatie 'in het eerste kwartaal van 2013' beginnen, zei hij. "We zijn in de positie om te interveniëren, de troepen zijn in training."

05-12-2012, 22:49


Hoop voor ze dat de Malinezen geen bomaanslagen plegen in Franse trams of treinstations. Wanneer Frankrijk er gaat intervenen, dan zal Frankrijk het merken op eigen bodem denk ik.


06-12-2012, 12:27
Als frankrijk zich wil bemoeien met Mali en het militair wil aanvallen is het niet meer dan logisch en gerechtvaardigd dat Malinezen deze onderdrukkers met gelijke munt terugbetalen in frankrijk.


06-12-2012, 13:20
Wesh denkje frankrijk gaat daar zelf strijden?
Marokko is al een jaar of 2. Wapens aan het sparen onderzeer vliegdekschepen hilllary en hollande die er op aandringen dat marokko handen in een slaat met haar buren om het probleem aan te pakken. Die aanslagen ken je verwachtte in marokko a mattie


06-12-2012, 13:38


Afmaken, die Afrikaanse terror troepen. Vers verzonden door Meneer hollandé: de nieuwe baas in Afrika. Ik hoop dat ze de rest van de Maghreb liberaliseren.