Bekijk volle/desktop versie : 'Meer rechten voor Rohingya moslims op komst'



17-11-2012, 16:25
Een verbeterde situatie voor moslims in het land lijkt onderweg.





De president van Myanmar overweegt de Rohingya's in het land, een statenloze minderheidsgroepering, meer rechten te geven. Hij wilde echter niet zover gaan dat ze binnenkort het burgerschap kunnen verwachten. In verzoenende woorden sprak president Thein Sein vrijdag in een brief aan de Verenigde Naties over het 'onzinnige geweld' in de westelijke deelstaat Rakhine.

Boeddhistische Rakhines en islamitische Rohingya's staan elkaar daar al tijden naar het leven. Sinds juni zijn er al tweehonderd doden gevallen, honderdduizend mensen zijn het gebied ontvlucht. Thein Sein beloofde niets in zijn brief en noemde ook geen tijdsspanne waarin veranderingen moeten worden bewerkstelligd, maar zei wel dat zijn regering bereid is over de kwesties te spreken.


Het gaat daarbij om het verlenen van werk- en reisvergunningen aan de Rohingya's. De VN spraken van een stap in de goede richting. De brief van Thein Sein kan worden gezien als een gebaar van goede wil in aanloop naar het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama komende maandag.

17-11-2012, 16:39


Een stapje in de goede richting inderdaad..... beter iets dan niets, zeg ik dan maar....

17-11-2012, 18:22
Ja nu maar kijken..of de islamitische wereld de budhisten in hun territoria meer rechten kunnen/willen/mogen geven.

18-11-2012, 10:14
tweehonderd..?!?!?! ik weet wat marokko.nl allemaal komt lullen ..ze hebben nog geen burgerschap(welke rechten hebbe ze dan) en 200 doden...!!!!! het zijn er meer dan 30.000 vuile leugenaars


18-11-2012, 11:15



Citaat door IndianTigress:
Ja nu maar kijken..of de islamitische wereld de budhisten in hun territoria meer rechten kunnen/willen/mogen geven.
gaat heen. die achterlijke indiers moeten hun moslim haat eens laten varen.

18-11-2012, 12:52
"De president van Myanmar overweegt de Rohingya's in het land, een statenloze minderheidsgroepering, meer rechten te geven. Hij wilde echter niet zover gaan dat ze binnenkort het burgerschap kunnen verwachten".

Zonder teruggave van die burgerrechten, die zijn hen een paar decennia geleden ontnomen, zijn 's mans woorden niet meer dan een wassen neus. Eerst een einde maken aan al dat etnisch geweld en gelijke rechten voor ál je burgers, dan pas kunnen we spreken van stappen in de goede richting.