@ Marokkaansze: aardappelovenschotel is echt lekker! Volgende keer rustig aan met de kaassaus
@ LilMama: Tbark'Allah! Ik ben dol op eetfeestjes
Zoete rijst van gisteren:
Citaat:
Zoete rijst:
- rijst
- gehakt
- rode paprika
- tomaten
- rozijnen
- (eventueel hete pepers)
- Je stoomt de rijst (wij stomen altijd rijst, de beste rijst is de Silvo rijst in een oranje verpakking of de AH witte rijst in de blauwe verpakking).
- Op het gehakt strooi je een beetje zout en vervolgens maak je er gehaktballen van.
- Als de gehaktballen ruim gaar zijn, doe je de rode paprika erbij (gewoon blokjes).
- Als de paprika zacht is, doe je de tomaten erbij (ook gewoon blokjes).
- Dan doe je er zout, knor, paprikapoeder in (knor en paprikapoeder hoeft niet persé
.
- Dit laat je allemaal samen gaar koken. Als laatst doe je de rozijnen erbij, die laat je nog even zacht worden.
Wij houden van pittig eten, dus mijn moeder en ik snijden er altijd hete peper in (hele kleine stukjes).
En tadaaa dan heb je heerlijke zoete rijst!
Eigenlijk heeft het geen naam, ik noem het zelf zoete rijst vanwege de rozijnen en omdat het zoet smaakt