Bekijk volle/desktop versie : Echt heerlijk: Pompoen cheesecake



12-11-2012, 10:53


Cream:
225 gram roomkaas (kamertemperatuur)
65 gram suiker
1 ei

Cakebeslag:

450 gram bloem
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
1/2 tl zout

ongeveer van elk van dit kruid 1 tl:
kaneel
gemberboeder
eventueel 1/2 tl kruidnagel (heb het er zelf niet bij gedaan)

4 eieren (op kamertemperatuur)
350 gram suiker (ik heb zelf honing (200 gram) gebruikt i.p.v. suiker). Je proeft werkelijk waar geen verschil.
225 gram boter
450 gram pompoen (deze heb ik gestoomd en vervolgens gepureerd)
kopje rozijnen
120 ml water
1 zakje vanillesuiker

Je kan eventueel ook walnoten en of amandelen toevoegen.

Je bakt deze cake ongeveer 55 min op 175 C.

Echt een aanrader!!!