Bekijk volle/desktop versie : Transavia landt op verkeerd vliegveld



29-10-2012, 10:36
Oproep aan reizigers Transavia !


Een oproep aan slachtoffers van vliegvertraging om zich te verenigen om een sterke zaak te maken tegen Transavia.

Een vliegmaatschappij moet volgens de recente uitspraak van de rechter juist de regels van de EG-Verordening 261/2004 naleven, betreffende verplichting tot verzorging/hulp/bijstand (maaltijd, overnachting, vervoer) hierdor recht op compensatie;
- later dan 3 uur aankomen op een eindbestemming, ook hiervoor recht op vergoeding. Dit laatste geldt voor zowel de heenreis als de terugreis.

Volgens het Europees Hof bestaat er de mogelijkheid op vergoeding, ook indien er sprake is van vertraging door overmacht (bijv. mist)!! NB. bij terugreis was er geen sprake van mist. Er was geen reden gegeven voor de lange vertraging.

Ga alstublieftje recht halen bij Transavia, maakt echt niet uit
via wie !


Ongelooflijk maar waar:

Vliegtuig landt op verkeerd vliegveld na vertraging van 11 uur !!!

Een vlucht van Transavia-vlucht HV945 van Schiphol naar AlHoceima geboekt via ML-Tours uit Maastricht. Heenreis was op 21-08-2012, retour op 18-09-2012.

Na een korte vertraging is het vliegtuig op 21-08-2012 enigszins op tijd vertrokken (om 21.15 uur). Vluchtduur naar Al Hoceima is normaal 3 uur. Aankomsttijd zou dus rond middernacht zijn. Familieleden stonden tevergeefs op dit vliegveld te wachten.
Helaas kon het vliegtuig wegens mist niet in Al Hoceima landen en werd doorgevlogen naar een vliegveld in Oujda, dat ongeveer 350 km verderop ligt. Daar werden de passagiers verzocht uit te stappen. Hoe komen ze verder thuis, midden in de nacht? Met taxi of bus door een bergachtige route is het nog een halve dag reizen naar Al Hoceima. De passagiers weigerden in Oujda uit te stappen. Het werd steeds later. Mensen kregen geen eten en geen drinken en hadden slaapgebrek.

Pas tegen de ochtend heeft de vluchtleiding besloten om naar een vliegveld bij Nador (Aruit) te vliegen. Aruit ligt iets dichterbij, op een afstand van 150 km van Al Hoceima (3 uur reizen). Niet valt te begrijpen waarom niet in eerste instantie, na mislukte landingspoging in Al Hoceima, direct naar het vliegveld van Aruit is gevlogen. Alsnog zijn de passagiers (om 04.30) in Aruit (Nador) uit het vliegtuig gelokt door toezegging van het vliegpersoneel dat er voor hen (zelfs) een keuze is tussen transport naar de eindbestemming met bussen of indien gewenst hotels gereed om mensen op te vangen.
Eenmaal uitgestapt en door de douanecheck, bleek er niets geregeld te zijn. De mensen stonden stomverbaasd en vermoeid met hun mond open. Er bleek niets te bekennen van wat er in het vliegtuig was aangekondigd, ook geen begeleider van Transavia, niets ... .
Er restte niets anders dan zelf op eigen kosten een dure taxi regelen en een rit van nog 3 uur meemaken... naar al-Hoceima. Marokko staat bekend om gevaarlijke autowegen.

Wat een vlucht had moeten zijn van 3 uur, heeft de reis in totaal 11 en half uur !!! zonder enkel excuus of compensatie.
Het kan toch niet zijn dat men een vliegticket boekt naar een bestemming en in eens na een ongelofelijk lang en vermoeiende vlucht op een onbekend ver vliegveld in de middle of no where wordt gedumpt? Er zaten nogal wat oude mensen en jonge kinderen in het vliegtuig.

Wederom was er op de terugreis op 18-09-2012 vertraging. Het vliegtuig zou om 18.30 vertrekken. De vertrektijd is tot tweemaal toe gewijzigd. Eerst werd aangekondigd dat het vertrek om 23.30 zou zijn. Later werd bekend gemaakt dat het om 01.30 was. Alweer stonden de mensen 7 en half uur lang op het vliegveld in Al-Hoceima te wachten. Dit keer kregen wij een waardebon voor een kopje koffie. Het vliegtuig vertrok uiteindelijk pas om 02.00 uur richting Schiphol.

Andere slachtoffers van dit voorval worden opgeroepen zich te melden om gezamenlijk een klacht over Transavia in te dienen, via : Dhr. A. Bouayadi, sociaal raadslid,
Tel.: 030-2917146

29-10-2012, 14:09


Heb dit echt me open mond gelezen, ongelofelijk!

29-10-2012, 16:24
hahahhahahahahahahahaa wrm reis je geodkoop dan balhaar'\

30-10-2012, 16:05
ahahaha allatiif wat erg

30-10-2012, 16:23


Sterke zaak...