Bekijk volle/desktop versie : Indonesië verijdelt aanslag op Amerikaanse ambassade



27-10-2012, 15:28
De politie in Indonesië heeft elf mannen gearresteerd die een aanslag wilden plegen op de Amerikaanse ambassade in de hoofdstad Jakarta.

De mannen zouden ook een aanslag hebben beraamd op het consulaat in Surabaya, in het oosten van Java. Dat heeft een politiewoordvoerder zaterdag gezegd.

Explosief
Anti-terreureenheden arresteerden de verdachten in verschillende steden. Er werd onder meer een explosief gevonden en materialen om bommen te maken. De verdachten zouden lid zijn van een nieuw terreurnetwerk dat bekend staat als Hasmi.

De afgelopen tien jaar heeft de aan Al-Qa'ida gelieerde organisatie Jemaah Islamiyah verschillende aanslagen uitgevoerd, waaronder de aanslag op Bali in 2002, waarbij 202 mensen, voornamelijk buitenlandse toeristen, omkwamen.

Terrorisme
Vorige maand kwamen vier Amerikanen, onder wie ambassadeur Chris Stevens, om het leven bij een aanslag op de ambassade in Libië.

De kwestie speelt een rol bij de presidentsverkiezingen. President Barack Obama krijgt veel kritiek omdat hij de aanslag eerst toeschreef aan spontane protesten tegen een anti-islamfilm, terwijl, zo bleek later, het Witte Huis er al snel van op de hoogte was dat het een gecoördineerde terroristische aanslag betrof.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/353058/Indonesie-verijdelt-aanslag-op-Amerikaanse-ambassade.htm

27-10-2012, 16:29


Salafisten bevestigen weer hun kwalijke imago.