Bekijk volle/desktop versie : Doden bij rellen in Libanon



22-10-2012, 12:52
In Libanon zijn de gewelddadigheden na de begrafenis van een topman van de veiligheidsdienst vannacht doorgegaan. De ernstige ongeregeldheden waren in de noordelijke stad Tripoli, waar drie doden vielen.

Ook in de hoofdstad Beiroet waren rellen. Het leger slaagde er daar tegen de ochtend in gewapende sjieten en soennieten te scheiden. In Beiroet raakten zes mensen gewond.

Libanon krijgt Amerikaanse hulp bij het onderzoek naar de moordaanslag op de chef van de veiligheidsdienst Wissam al-Hassan, afgelopen vrijdag.

Minister Clinton van Buitenlandse Zaken heeft daarover telefonisch afspraken gemaakt met de Libanese premier Mikati. Een Amerikaanse regeringswoordvoerder heeft dat bekendgemaakt.

De Libanese oppositie denkt dat Syrië achter de bomaanslag in Beiroet zit. De Libanese regeringscoalitie wordt gedomineerd door Pro-Syrische partijen zoals Hezbollah

Na de begrafenis van al-Hassan ontstonden gisteren rellen in Libanon, die tot laat in de nacht doorgingen. De ongeregeldheden waren in Beiroet en in Tripoli in het noorden van het land.

Tegen de ochtend was het weer rustig in de hoofdstad. Het leger was erin geslaagd gewapende soennitische en sjiitische groepen uit elkaar te houden.

http://nos.nl/artikel/431942-doden-bij-rellen-in-libanon.html