Bekijk volle/desktop versie : waarom valt mijn harsha elke keer uit elkaar?



Pagina's : [1] 2

14-10-2012, 14:41
asalaamou aleikoum damesss

Ik probeer nou al een poosje harsha te maken... Maar elke keer valt het uit elkaar in de pan zodra ik em om wil draaien! Wat doe ik fout? Kan iemand mij helpen?

14-10-2012, 15:28


het best als je de harscha wilt omdraaien, is een spatel en een houten plaat (waar je maarokaanse brood op legt als je het in d pan wilt doen). De spatl gebruik je om de harscha eeen klein beetje omhoog te krijgen en dan met die houten plaat eronder en de harscha eropschuiven. als je hem dan wilt omdraaien gbruik je eeen bord en dan weer in de pan. ik hoop dat j ht bgrijpt

14-10-2012, 15:34
Dankjewel, ik gebruik nu gewoon een bord. ik draai zeg maar de pan om en leg de harsha in het bord en schuif vervolgens de harsha terug in de pan. Maar klopt het dat de harsha snel kruimelig is en veel scheuren heeft? Ik merk namelijk dat als ik de harsha in de pan zegmaar plat druk al scheuren begint te krijgen.

Dit is het recept wat ik gebruik ong 300 gr smida, beetje roomboter, half glas olie, beetje bakpoeder, zout en heet water.

14-10-2012, 19:48

Citaat door DutchMoslima:
Dankjewel, ik gebruik nu gewoon een bord. ik draai zeg maar de pan om en leg de harsha in het bord en schuif vervolgens de harsha terug in de pan. Maar klopt het dat de harsha snel kruimelig is en veel scheuren heeft? Ik merk namelijk dat als ik de harsha in de pan zegmaar plat druk al scheuren begint te krijgen.

Dit is het recept wat ik gebruik ong 300 gr smida, beetje roomboter, half glas olie, beetje bakpoeder, zout en heet water.
Je hoeft niet beide te gebruiken olie en boter. Je gebruikt olie of boter. Voor harcha kan je gewoon koud water gebruiken.

15-10-2012, 08:37


Je gebruikt dan teveel olie en boter had ik ook in het begin daardoor word ie breekbaar.
En om hem om te draaien doe ik een bord omgekeerd op de pan en draai m zo om.

16-10-2012, 12:46

Citaat door riffia19:
Je gebruikt dan teveel olie en boter had ik ook in het begin daardoor word ie breekbaar.
En om hem om te draaien doe ik een bord omgekeerd op de pan en draai m zo om.
Dankjewel, ik ga et proberen de volgende keer om met minder olie/boter te werken.

16-10-2012, 12:49
je draait m te vroeg

16-10-2012, 12:54
Halve glas olie is denk ik iets teveel. Ik gebruik olijfolie en geen bakpoeder.

Allahi3awnek..

16-10-2012, 21:31
Als je idd teveel olie gebruikt valt de harscha uit elkaar.

17-10-2012, 22:44
Je mag de harcha pas keren als de onderkant goudbruin is, Ik zou je aanraden alleen de olie te gebruiken en geen boter.
En ook geen bakpoeder, dat zorgt er namelijk voor dat de harcha uit gaat zetten waardoor je scheuren krijgt.
succes!

17-10-2012, 23:22
Een halve glas olie + boter is te veel. Er hoeft maar heel weinig olie in.

18-10-2012, 13:49
Wat zijn je ingredienten?

18-10-2012, 16:45


Ha, nou het is duidelijk. Ik ga et dus proberen met minder olie! dankjullie wel dames!

18-10-2012, 23:29
Welke smidda genruike jullie dames...grof wella medium

19-10-2012, 12:21

Citaat door Bitalaa:
Welke smidda genruike jullie dames...grof wella medium
Ik gebruik fijn... is dat niet goed?

Pagina's : [1] 2