Bekijk volle/desktop versie : Lieve keukenprinssesjes!! Help me out!!



09-10-2012, 19:20


Heeft er iemand recept voor vruchtenvlaaitjes met banketbakkersroom voor mij?
niet die van bladerdeeg!!


09-10-2012, 19:22


Pleasse !!

09-10-2012, 19:35
Help me!!

09-10-2012, 20:27
niemand?

10-10-2012, 09:11


Hier heb je mijn recept het fruit kan je kiezen naar eigen smaak en seizoen, de rest blijft het zelfde.

Recept aardbeientaart met gistbodem




Ingrediënten
( taartbodem 24cm):
o 200 g bloem
o 1 dl melk
o 1 el suiker (voor zoete taarten)
o 8 g instant gist
o snuifje zout
o 50 g boter (op kamertemperatuur)
o 1 ei

Meng al de ingrediënten tot een soepel deeg, voeg extra bloem toe tot het niet meer plakt.
Kneed nog wat na, laat 30minuten rijzen. Kneed de lucht uit het deeg, en vorm 2 ballen. Rol uit tot taartbodem en bekleed hiermee je ingevette taartvorm, snij overtollige deegrand weg en prik in met een vork en laat weer rijzen voor een 20tal min, Vul je deeg met een valse bakvulling op bakpapier (bv kikkererwten of witte bonen), bak gedurende 10minuten op 225° Haal de valse vulling eruit en bak nog even na op 200° mooi goudbruin (ongev 15min). Ik vul dan de taart met banketbakkersroom.

Banketbakkersroom:
(voor 2taarten)

2 eieren
120gr suiker
2vanillesuiker
25gr vanillepuddingpoeder (half zakje)
25gr maizena
600ml melk

Breng de melk aan de kook. Meng intussen in een kom de eieren met de suiker en de vanillesuiker met de mixer mooi luchtig, voeg dan de poeder en maizena toe en schenk hier de helft van de melk (die net op het kookpunt is) bij. Zet de pan weer op het vuur, matig het vuur, schenk het beslag uit de kom bij de overgebleven melk op het vuur en blijven roeren met een garde tot het mengsel indikt. Giet de banketbakkersroom in een kom, doe hier een beetje plastiek folie over en druk aan tegen de bbr, voorkomt vliesjes.

Aardbeien, wassen, van het steeltje ontdoen, en snijden. Dan op een plateau schikken met keukenpapier. Afdeppen aan de ene kant, omkeren weer afdeppen.

Doe de afgekoelde bbr, op de afgekoelde taartbodem, en schik hier de aardbeien op.

Indien je dat wenst kan je nog afwerken met toefjes slagroom.

10-10-2012, 12:00

Citaat door Caftanhuis:
Hier heb je mijn recept het fruit kan je kiezen naar eigen smaak en seizoen, de rest blijft het zelfde.

Recept aardbeientaart met gistbodem




Ingrediënten
( taartbodem 24cm):
o 200 g bloem
o 1 dl melk
o 1 el suiker (voor zoete taarten)
o 8 g instant gist
o snuifje zout
o 50 g boter (op kamertemperatuur)
o 1 ei

Meng al de ingrediënten tot een soepel deeg, voeg extra bloem toe tot het niet meer plakt.
Kneed nog wat na, laat 30minuten rijzen. Kneed de lucht uit het deeg, en vorm 2 ballen. Rol uit tot taartbodem en bekleed hiermee je ingevette taartvorm, snij overtollige deegrand weg en prik in met een vork en laat weer rijzen voor een 20tal min, Vul je deeg met een valse bakvulling op bakpapier (bv kikkererwten of witte bonen), bak gedurende 10minuten op 225° Haal de valse vulling eruit en bak nog even na op 200° mooi goudbruin (ongev 15min). Ik vul dan de taart met banketbakkersroom.

Banketbakkersroom:
(voor 2taarten)

2 eieren
120gr suiker
2vanillesuiker
25gr vanillepuddingpoeder (half zakje)
25gr maizena
600ml melk

Breng de melk aan de kook. Meng intussen in een kom de eieren met de suiker en de vanillesuiker met de mixer mooi luchtig, voeg dan de poeder en maizena toe en schenk hier de helft van de melk (die net op het kookpunt is) bij. Zet de pan weer op het vuur, matig het vuur, schenk het beslag uit de kom bij de overgebleven melk op het vuur en blijven roeren met een garde tot het mengsel indikt. Giet de banketbakkersroom in een kom, doe hier een beetje plastiek folie over en druk aan tegen de bbr, voorkomt vliesjes.

Aardbeien, wassen, van het steeltje ontdoen, en snijden. Dan op een plateau schikken met keukenpapier. Afdeppen aan de ene kant, omkeren weer afdeppen.

Doe de afgekoelde bbr, op de afgekoelde taartbodem, en schik hier de aardbeien op.


Indien je dat wenst kan je nog afwerken met toefjes slagroom.
dank is groot! Xx