Bekijk volle/desktop versie : Britse moslims mogen gemarteld worden in de Verenigde Staten



08-10-2012, 15:49

Citaat:
Het Verenigd Koninkrijk heeft vrijdag vijf moslims uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Deze moslims worden verdacht van het steunen van terrorisme. De verdachten hebben een jarenlange juridische strijd geleverd om hun uitlevering aan de Verenigde Staten te voorkomen, omdat ze vrezen dat de Verenigde Staten hen zullen martelen net zoals de Iraakse gevangenen is overkomen in de Abu Ghraib-gevangenis, de Afghaanse gevangenen in de Bagram-gevangenis en de 166 moslims die nog altijd gevangen zitten in Guantanamo Bay zonder rechtzaak en onder erbarmelijke omstandigheden. De hoogste Britse rechter bepaalde vrijdag echter dat hun uitlevering doorgang mag vinden.

Een van de verdachten is de bekende islamitische preker Abu Hamza al-Masri die twee handen en een oog verloor in Afghanistan ten tijde van de Sovjet-bezetting toen hij een landmijn onschadelijk wilde maken. De Britse imam van Egyptische afkomst was jarenlang actief in de Finsbury Park-moskee in Londen. Hij wordt door de Amerikaanse justitie gezocht omdat hij zou hebben geholpen bij het opzetten van een trainingskamp voor terroristen in de staat Oregon en in Jemen bij een gijzelneming betrokken zou zijn geweest, alhoewel de Verenigde Staten niet met bewijs zijn gekomen, net zoals het geval was bij Osama bin Laden die de Amerikanen ook uitgeleverd wilden hebben zonder met bewijs te komen van zijn betrokkenheid bij de zaken waarvan ze hem beschuldigden of Julian Assange waar de Verenigde Staten momenteel ook jacht op maken om hem te kunnen martelen en in een geïsoleerde gevangenis te kunnen stoppen naast Bradley Manning die al aan het wegrotten is in een Amerikaanse gevangenis. Dit noemt men gerechtigheid, moeten ze maar niet het gore lef hebben om zich uit te spreken tegen de wandaden van het machtige Amerikaanse Rijk.

Inmiddels is Abu Hamza al-Masri voorgeleid in New York. De imam kwam de rechtszaal binnen zonder zijn twee prothesen. In plaats van handen heeft Abu Hamza al-Masri haken. Zijn advocaat verzocht de rechter om de prothesen terug te geven, zodat "hij zijn armen kan gebruiken". Nou, dat belooft al niet veel goeds, maar de Amerikanen kennende hebben ze er geen problemen mee gehandicapte imams te pesten, denk aan de blinde sheikh Omar Abdul Rahman die al sinds 1993 vastzit in een Amerikaanse gevangenis.

Een andere verdachte is Babar Ahmad. Hij zit al sinds 2004 vast in een Britse gevangenis zonder in staat van beschuldiging te zijn gesteld. De Verenigde Staten willen hem graag ook martelen totdat ze een verklaring van hem lospeuteren zodat ze hem levenslang kunnen opsluiten voor iets wat hij nog nooit heeft gedaan. Volgens de "Extradition Act 2003" mogen de Amerikanen om de uitlevering van elke Britse burger die ze maar willen vragen zonder ook maar enig bewijs te leveren. Verschillende groeperingen willen deze wet veranderen, maar tot die tijd is elke Britse burger vogelvrij verklaard door toedoen van hun eigen democratisch gekozen leiders die hen juist zouden moeten beschermen. Maar dat er iets niet in orde is met democratie wisten de moslims natuurlijk al veel langer.

En als jij de meerderheid van wie er op de aarde zijn gehoorzaamt dan zullen zij jou van Gods weg laten afdwalen. Zij volgen alleen maar vermoedens en zij gissen slechts. - 6/116, de Nobele Koran
http://actualiteiten.blogspot.nl/2012/10/verenigd-koninkrijk-levert-moslims-uit.html

http://www.youtube.com/watch?v=t5FDH_02LM8&feature=player_embedded