Bekijk volle/desktop versie : "Het oordeel over Oesama ibn Laadin" {Shaykh 'Ali Al-Khoedayr}



08-10-2012, 15:15

In de Naam van Allaah, de Barmhartige, de Genadevolle.

Het oordeel over Shaykh Al Moedjaahid Oesama ibn Laadin.
Door de nobele Shaykh, 'Ali Al-Khoedayr[/SIZE]




Vraag:[/SIZE]

Nobele Shaykh, Wat is uw mening betreffende Shaykh Oesama ibn Laadin?


[SIZE=3]antwoord:

De Shaykh, Oesama ibn Laadin, moge Allaah (De Geprezene, de Verhevene) hem beschermen en helpen, komt uit het midden van de Mensen van de Jihaad en de wijsheid.

Hij komt uit het midden van Ahloes-Soennah wal-Djamaa’ah, en we rekenen hem, insha'Allah, tot de groep die zal overwinnen (At-Taaifah Al-Mansoerah). En wij heiligen niemand voor Allaah, (Geprezen en Verheven is Hij).

Wij weten niets over hem, behalve wat goed is. Hij heeft zijn leven gewijd aan de Jihaad, en heeft het wereldse verkocht omwille van Allaah (de Geprezene, de Verhevene) en Zijn Boodschapper (salla Allaahoe ‘alaihi wa sallam). Wij vragen Allaah, (de Verhevene) om hem een prachtige aankoop te bezorgen (het martelaarschap).

De bewondering voor hem is gegroeid en heeft zich verspreid onder zowel de gewone populatie, als ook onder de mensen van rechtschapenheid, zoals omschreven in de Hadieth:

"Jullie zijn de getuigen van Allaah (De Geprezene, de Verhevene) op aarde."
{Al-Boekhaarie, 2448 & Ibn Maadjah, 1480}

En onze Shaykh, Hamoed ibn ‘Oqla Ash-Shoe’aybi (moge Allah De Verhevene hem genadig zijn) bewonderde hem met een rijke bewondering, hij prees hem, verdedigde hem, en bad voor hem. En ik hoorde op een dag, onze Shaykh Hamoed (moge Allah de Verhevene hem genadig zijn) over hem zeggen:

“Hij is zeker één van de mensen, middels wie Allaah (De Geprezene, de Verhevene) de Islaam waardigheid, eer en respect heeft gegeven in dit tijdperk. En hij is iets wat de keel van de vijanden van deze Dien (Religie) doet samenknijpen.”

En Allaah (De Geprezene, de Verhevene) weet het het best.



Wal-Hamdoelillaahi Rabbil-'Aalamien.


08-10-2012, 15:25


Zie voor een verzameling van topic's. Met Fataawa van grote geleerden, biografieën, video's etc:

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4420356[/SIZE]